Αρβανίτης: «Υπήρξε ανταπόκριση της κυβέρνησης για το θέμα με τη FIFA»

Αρβανίτης: «Υπήρξε ανταπόκριση της κυβέρνησης για το θέμα με τη FIFA»

Ο πρόεδρος του Α.Σ. Άρης μίλησε για το επικείμενο ραντεβού με τον Γιώργο Γεραπετρίτη και την προσπάθεια άρσης του μεταγραφικού ban.

Ο Λευτέρης Αρβανίτης τοποθετήθηκε για το νούμερο ένα ζήτημα που απασχολεί τον ποδοσφαιρικό Άρη και δεν είναι άλλο από την απαγόρευση μεταγραφών που του έχει επιβάλλει η FIFA για τον επόμενο χρόνο.

Ο πρόεδρος του κίτρινου Ερασιτέχνη μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero για το θέμα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι με συντονισμένες προσπάθειες η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα δικαιωθεί.

Όπως τόνισε ο Αρβανίτης, πρώτη κίνηση της πλευράς του Άρη θα είναι η συζήτηση με τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, με την κυβέρνηση να δείχνει ενδιαφέρον για την υπόθεση.

Για το πρόβλημα του ban: «Ο Άρης βασίστηκε στο ελληνικό δίκαιο. Θεωρώ ότι έχει το δίκιο με το μέρος του και γι’ αυτό προσπαθούμε όλοι μαζί να βρούμε μια λύση για να ξεκινήσει η ομάδα και τον προγραμματισμό της για την επόμενη σεζόν. Αυτή τη στιγμή φρενάρει από μια λανθασμένη απόφαση και κρίση.

Αφού τελεί υπό εκκαθάριση η παλιά εταιρία, το σωστό νομικά ήταν να πάνε – εφόσον τους ενδιέφερε πραγματικά να διαλευκάνουν την κατάσταση – να διεκδικήσουν από εκεί πράγματα. Υπάρχουν τα περιουσιακά στοιχεία της ομάδας. Γι’ αυτό λέω ότι είναι μια ύποπτη κατάσταση και δημιουργούν αδικαιολόγητα εμπόδια. Ο Άρης πρέπει να πορευτεί οργανωμένα και σωστά για να αντιληφθεί και ο κόσμος τι συμβαίνει. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί σε αυτό το κομμάτι, για να λυθεί γρήγορα το θέμα που προέκυψε. Γιατί το ποδόσφαιρο είναι ένα τμήμα που πηγαίνει καλά και του βάζουν αδικαιολόγητα συνέχεια τρικλοποδιές».

Για την εμπλοκή της κυβέρνησης στο ζήτημα: «Ζητήσαμε συνάντηση με τον κ. Γεραπετρίτη που επιμελείται και το μνημόνιο με τη FIFA. Τις επόμενες μέρες θα γίνει η συνάντηση, υπήρξε ανταπόκριση. Ενδιαφέρθηκαν οι άνθρωποι της κυβέρνησης για επικοινωνία».

Για τις επόμενες κινήσεις και την ανάμειξη τοπικών φορέων στο θέμα με τη FIFA: «Μιλάμε καθημερινά με τον κ. Καρυπίδη για να έχουμε συντονισμένες κινήσεις και πλάνο. Αρχικά επικεντρωνόμαστε στη συνάντηση με τον κ. Γεραπετρίτη και μετά πρέπει να συμμετάσχουν στα επόμενα βήματα Περιφέρεια και Δήμος, ουσιαστικά και με πράξεις. Μαζί μου δεν έχει μιλήσει κανένας από την τοπική αυτοδιοίκηση, ωστόσο στα τηλεφωνήματα που έκανα ήταν όλοι πρόθυμοι να βοηθήσουν. Πρώτα όμως η συνάντηση με την κυβέρνηση και ύστερα θα δούμε τις επόμενες κινήσεις».

Για το μνημόνιο κυβέρνησης και FIFA: «Δεν γνωρίζουμε τον χρονικό ορίζοντα, αλλά πολλά θα ξεκαθαρίσουν στη συνάντηση. Σε αυτή θα υπάρξουν χειροπιαστές εξελίξεις».

Για το Κλεάνθης Βικελίδης και τον περιβάλλοντα χώρο: «Θα πρέπει να γίνει συνολική μελέτη για όλο το γήπεδο και να περιλαμβάνει και το πάρκο για να γίνει ανάπλαση από τον Δήμο Θεσσαλονίκης σε όλο τον χώρο. Αυτή θα πρέπει να είναι η πρόταση και του Ερασιτέχνη. Συνολική μελέτη για το γήπεδο και ανάπλαση της περιοχής που θα ενταχθεί στο πρότζεκτ του γηπέδου. Θα βοηθήσει όλη τη περιοχή. Θα γίνει αυτό που πρέπει να γίνει. Θα μεριμνήσουμε και για αυτό. Α.Σ. και ΠΑΕ πρέπει να το αξιοποιήσουμε, χρειάζεται δουλειά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ