«Κινέζοι και ΠΑΟ: Γήπεδο στον Βοτανικό. 400 εκατ. ευρώ για αρχή…»

«Κινέζοι και ΠΑΟ: Γήπεδο στον Βοτανικό. 400 εκατ. ευρώ για αρχή…»

Υπερσύγχρονο γήπεδο, εξαγορά του Μall, όμορα οικόπεδα για διοικητήριο και νέο προπονητικό κέντρο περιλαμβάνουν τα σχέδια των Κινέζων, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Νέο δημοσίευμα επαναφέρει σήμερα στο θέμα της εξαγοράς της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στο κονσόρτσιουμ κινέζικων εταιρειών και δημοσιοποιεί μερικά από τα επόμενα στάδια της διαδικασίας και τα σχέδια των υποψηφίων αγοραστών.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το δημοσίευμα της «Άποψης»:

Το project των Κινέζων επενδυτών προβλέπει κατασκευή νέου υπερσύγχρονου γηπέδου στον Βοτανικό στα πλαίσια της διπλής ανάπλασης. Θα προσαρτηθεί το Μall του Βωβού με εξαγορά του από τις τράπεζες Alpha και Πειραιώς. Θα χρησιμοποιηθούν οι ήδη υφιστάμενες άδειες της θυγατρικής ΓΗΠΕΛ (άδειες του 2010) φυσικά μετά από ανανέωσή τους.

Για να μην υπάρξουν προβλήματα με το ήδη υπάρχον Π.Δ. θα βαδίσουν κατασκευαστικά στις ίδιες γραμμές με τον βασικό σχεδιασμό, με μοναδικές αλλαγές στο γενικότερο design του σχεδίου. Με την έναρξη όλων των παραπάνω αναφερόμενων εργασιών οι επενδυτές θα προσεταιριστούν όμορα οικόπεδα για τη δημιουργία του νέου υπερσύγχρονου κτιρίου-διοικητηρίου της ΠΑΕ. Ταυτόχρονα, θα ξεκινήσει η δημιουργία-κατασκευή νέου προπονητηρίου (όχι στο Κορωπί), το οποίο μετά την παράδοσή του θα φιλοξενεί κατά τη διακοπή Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Η συνολική επένδυση ανάγεται στα 400.000.000€.

Σημαντικές συναντήσεις μεταξύ των εμπλεκομένων μερών, θα πραγματοποιηθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου στην Σαγκάη, και αρχές Ιουλίου στο Πεκίνο.

Η «Α» έχει ήδη συλλέξει πληροφορίες για τις τρεις από τις πέντε εταιρείες που θα συγκροτούν το κονσόρτσιουμ. Πρόκειται για επιχειρηματικούς κολοσσούς, οι οποίοι ήδη έχουν συμμετοχή στις ιδιοκτησίες μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων.

Σεβόμενη όμως την προσπάθεια της σημερινής ιδιοκτησίας, να εξασφαλίσει μια καλύτερη μέρα για το «τριφύλλι», και κατανοώντας απολύτως τη μυστικότητα των διαπραγματεύσεων και των υπαρχουσών ρητρών εχεμύθειας, δεν γνωστοποιεί σήμερα τα ονόματα των κινέζικων εταιρειών, των… μεσολαβητών, των δικηγόρων και άλλων εμπλεκομένων στο θέμα. Εν καιρώ και εφόσον πρέπει, όλα θα γίνουν γνωστά.

Πηγή: iapopsi.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ