Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο καταρρέει κι αυτοί χτενίζονται

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο καταρρέει κι αυτοί χτενίζονται

Στην ΕΠΟ, αντί να αντιμετωπίσουν την καταστροφή που έρχεται, ενδιαφέρονται μόνο για την… αναπαραγωγή τους

Εδώ ο κόσμος του ποδοσφαίρου χάνεται και η ΕΠΟ χτενίζεται. Συνεδριάζει η Εκτελεστική της Επιτροπή και ασχολείται μόνο με την ημερομηνία των εκλογών. Την ενδιαφέρει μόνο η αναπαραγωγή της. Γύρω της το ελληνικό ποδόσφαιρο στενάζει κι η Εκτελεστική Επιτροπή είναι έτοιμη να στήσει καυγά για το πάπλωμα. Είναι προφανές ότι οι παράγοντες της Ομοσπονδίας (οι περισσότεροι) ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν.

Δεν αντιλαμβάνονται ή δεν τους ενδιαφέρει να αντιληφθούν ότι η οικονομική κρίση που έρχεται απειλεί με κατάρρευση το ποδοσφαιρικό οικοδόμημα. Ότι σε ολόκληρη της χώρα διοικήσεις των ερασιτεχνικών σωματείων ετοιμάζονται να καταθέσουν τις εντολές διότι βλέπουν ότι δεν μπορούν να κατεβάσουν τις ομάδες στα τοπικά πρωταθλήματα.

Ότι δεν μπορούν να μαζέψουν τα χρήματα ούτε για να πληρώσουν τα παράβολα για την κατάθεση των δελτίων. Ότι οι παραδοσιακοί χρηματοδότες τους από τον φούρνο της γειτονιάς μέχρι το καθαριστήριο, δηλώνουν αδυναμία να συνδράμουν φέτος ώστε να καλυφθούν τα βασικά έσοδα. Τι θα περίμενε κανείς από την Ομοσπονδία σε τέτοιους καιρούς; Να επεξεργαστεί και να καταθέσει ένα σχέδιο για την σωτηρία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Να κάνει αυτό που ήδη έκανε η ΕΠΣ Ηρακλείου. Η μόνη Ενωση που επεξεργάστηκε και κατάθεσε στην Ομοσπονδία συγκεκριμένες προτάσεις για την στήριξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Δεν είναι στις προθέσεις του σημειώματος να αξιολογήσει τις προτάσεις του Νίκου Τζώρτζογλου και των συνεργατών του. Θα περίμενε κανείς όμως η ΕΠΟ να ενδιαφερθεί, να συζητήσει να προτείνει.

Αντί για όλα αυτά στην ΕΠΟ σηκώνουν τα μανίκια τους για να κάνουν τις εκλογές νωρίτερα κι όχι το φθινόπωρο όπως προβλέπει η τροπολογία Αυγενάκη. Ο καυγάς για το πάπλωμα και για την ταμπακιέρα που είναι η σωτηρία του ποδοσφαίρου ούτε κουβέντα.

Δεν θα ισχυριζόμουν ότι κατά το παρελθόν οι διοικήσεις της ΕΠΟ είχαν αντανακλαστικά και έλυνα τα προβλήματα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου την ώρα που αυτά εμφανίζονταν. Τώρα όμως πρόκειται για εντελώς ειδική κατάσταση. Τα καλοπληρωμένα στελέχη της Ομοσπονδίας αδυνατούν να αρθρώσουν μια πρόταση, ένα σχέδιο για να σωθεί ό,τι σώζεται.

Ωστόσο υπάρχει κάτι ακόμα που προβληματίζει. Δεν έχει παρουσιαστεί μέχρι τώρα κάποια άλλη συγκροτημένη πρόταση απέναντι στην ακινησία και την… αναπαραγωγή. Μόνοι μεμονωμένες προσπάθειες σωτηρίας στις οποίες χώνει την μύτη του ο κ. Γεραπετρίτης σαν τοπικός κομματάρχης.

Εδώ απαιτείται μια συνολική πρόταση για τη σωτηρία του ελληνικού ποδοσφαίρου γύρω από την οποία θα συσπειρωθούν νέα πρόσωπα και άφθαρτοι παράγοντες. Οσο αυτή δεν υπάρχει η συζήτηση θα εξακολουθεί να γίνεται για το πάπλωμα και την αναπαραγωγή ενός φθαρμένου συστήματος που δεν έχει καμία σχέση με τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ