Ο Παναθηναϊκός ξανά σε ρόλο κομπάρσου στον θίασο του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ

Ο Παναθηναϊκός ξανά σε ρόλο κομπάρσου στον θίασο του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ

Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα. Είναι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού. Είναι πρωταγωνιστής. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι ούτε ο Βόλος, ούτε ο Παναιτωλικός, ούτε η Ξάνθη για να τον κάνει ο ΠΑΟΚ ότι θέλει!

Πάει καιρός. Από τον Φλεβάρη μάλλον και εκείνη την περίφημη ψηφοφορία της Σούπερ Λιγκ όταν ο Παναθηναϊκός έβαλε πλάτη στην κραυγαλέα παρανομία ΠΑΟΚ και Ξάνθης να απευθυνθούν στα πολιτικά δικαστήρια για το θέμα της πολυιδιοκτησίας.

Φτάνει Ιούνης και πλέον τα παραδείγματα είναι καθημερινά και πολϋεπίπεδα. Η θέση του Παναθηναϊκού σε ρόλο κομπάρσου στον θίασο του ΠΑΟΚ. Η «επιθετική τακτική» των media που συμπαθούν τον ΠΑΟ και που ξαναπήραν θέση στην αλυσίδα πίσω από το open, το sdna, και το έθνος: Ναι ο ΣΚΑΙ, ο sportfm και η Καθημερινή στο υπόγειο της πολυκατοικίας. Ξανά όπως τότε. Τότε που ο Παναθηναϊκός  έγινε «λαγός» των Χαλίφηδων. Το «κοροϊδάκι» μιας συμμαχίας που βάφτηκε με αίμα με την πρώτη ευκαιρία.

Ποιος ξεχνά τον Κύζα και εκείνον τον περίφημο ημιτελικό του κυπέλλου στην Τούμπα; Μην πάτε μακριά προφανώς ο Παναθηναϊκός. Που έπαθε αλλά που όπως αποδεικνύεται δεν έμαθε. Εκείνος ήταν πάντα πρώτος στο σημάδι του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Τη θέση της δική του ομάδας πήραν οι Δικέφαλοι την τελευταία 3ετία στην ιεραρχία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ενώθηκαν όλοι σε βάρος του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός όμως ήταν και παραμένει «εκεί». Ακόμη και κόντρα σε όλους. Ο Παναθηναϊκός διανύει την πιο μαύρη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας του. Η διοίκηση δεν μπορεί να πάει ούτε στο γήπεδο να δει την περιουσία του. Οι οπαδοί των Πράσινων  διαμαρτύρονται για την απαξίωση, το μαράζωμα.

Ήταν «δώρο» για τον ΠΑΟ εκείνη η υπόθεση του Κύζα. Γιατί του απέδειξε από την Άνοιξη του ΄17 τις πραγματικές προθέσεις των συμμάχων του. Γιατί του έδωσε το δικαίωμα να απομακρυνθεί έγκαιρα. Να τραβηχτεί από την υπό σύσταση συμμορία που έχει διαλύσει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε αυτό το διάστημα. Μόνος του αλλά τουλάχιστον χωρίς να τον πιάνουν κορόιδο.

Τι άλλαξε στο τελευταίο τρίμηνο; Το μόνο σίγουρο είναι πως στον Παναθηναϊκό  δεν έπαθαν αμνησία. Απλά στην τριετία που προηγήθηκε φαίνεται πως το πράγμα ήταν λιγάκι διαφορετικό από ότι το νομίζαμε:  Δεν τον ήθελαν οι άλλοι μαζί τους όπως αποδείχθηκε. Αυτό ήταν που κρατούσε τις αποστάσεις. Τώρα που τον χρειάστηκαν τον ξαναβάζουν να κάνει τον λαγό. Και να μου το θυμηθείτε δεν θα αργήσει η ώρα που θα κάνουν επίδειξη δύναμης πάνω του. Να θυμάστε πάντα για παράδειγμα την ιστορία του Βαγιαννίδη και πως θα καταλήξει. Όχι τώρα, στο τέλος του καλοκαιριού.

Τον Παναθηναϊκό  τον πλησίασε ο ΠΑΟΚ . Του δίνει την προεδρία της Σούπερ Λιγκ μέσω του Μπουτσικάρη όχι φυσικά για να έχει ο Παναθηναϊκός τον πρώτο λόγο, αλλά για να ξαναπάρει το κουμάντο από την ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ. Ο Ιβάν τον έπεισε τον ΠΑΟ ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσει κάθε δύναμη του εντός της Νέας Δημοκρατίας για να… πετάξει από την καρέκλα του τον Αυγενάκη. Τον έπεισε να γίνει… ο μπροστινός στην προφανή διάθεση του ΠΑΟΚ να μην συνεχιστεί το πρωτάθλημα ώστε να διατηρήσει τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Τον έπεισε ακόμη και να τον βοηθήσει στην «εικονική πραγματικότητα» που σχηματίζεται εσχάτως με τις εκλογές της ΕΠΟ.

Εκλογές που θέλει να κάνει ο Μελισσανίδης. Και που υποχρεωτικά ακολουθεί ο Σαββίδης για να μην φανεί η «αδυναμία» του δικού του συστήματος. Αδυναμία που πλέον βγάζει μάτι σε εκείνους που ξέρουν.

Κάπως έτσι, μέσω εκλογών η συμμαχία τους χωρά ξανά και τους τρεις. Τον ΠΑΟΚ που σε αυτή την τριετία πήρε, όπως πήρε, τρία κύπελλα και ένα πρωτάθλημα. Την ΑΕΚ που πήρε και εκείνη πρωτάθλημα, έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ και τις χαρίστηκε επί της ουσίας ένα νέο γήπεδο. Και τον Παναθηναϊκό που σε αυτή την τριετία είδε την μεγαλύτερη κρίση της Ιστορίας του να κορυφώνεται. Που έφτασε στα όρια του εξευτελισμού όταν χαριστικά οι άλλες ομάδες άλλαξαν για εκείνον το νόμο για την αδειοδότηση προ διετίας.  Που χρωστάει εκατομμύρια ευρώ. Που δεν υπάρχει για εκείνον φως στο τούνελ για τα επόμενα χρόνια.

Να σε πιάσουν μια φορά κορόιδο γίνεται. Να σε πιάσουν οι ίδιοι άνθρωποι και δεύτερη, είναι πρόβλημα από εκείνα που δεν λύνονται.  Όσο ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ λοιπόν θα δίνουν τη μάχη τους για την κυριαρχία στο παρασκήνιο; Ας τους κρατάει ο Παναθηναϊκός  το φανάρι. Και ας είναι ο ΠΑΟ με βασικούς αντιπάλους τον ΑΡΗ, τον Ατρόμητο, τον ΟΦΗ και τη Λάρισα. Θα έχει να λέει πως είναι… σύμμαχος. Όπως έλεγε κάποτε ο Ντένις Ρόντμαν για τον Μάικλ Τζόρνταν: Σήμερα παίξαμε και οι δύο φανταστικά. Βάλαμε μαζί 60 πόντους. Ο Μάικλ 58 και εγώ…2!

Θα λέει ο Sportfm ότι η επιστολή των UEFA/FIFA δικαιώνει την ΕΠΟ του Γραμμένου. Θα λέει το κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ το ίδιο. Θα το γράφει η Καθημερινή. Και θα γελάνε οι Χαλίφηδες. Και θα πληρώνει τη νύφη ο Παναθηναϊκός.

Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα. Είναι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού. Είναι πρωταγωνιστής. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι ούτε ο Βόλος, ούτε ο Παναιτωλικός, ούτε η Ξάνθη για να τον κάνει ο ΠΑΟΚ ότι θέλει!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ