Σιμόες: «Θα υπάρξουν πολλοί τραυματισμοί»

Σιμόες: «Θα υπάρξουν πολλοί τραυματισμοί»

Ο Αντρές Σιμόες εξέφρασε τον προβληματισμό του για την προσαρμογή των ποδοσφαιριστών μετά την πολύμηνη απραξίας.

Η επιστροφή στην καθημερινότητα έχει διπλό ενδιαφέρον για τον Αντρές Σιμόες. Αφενός ως ποδοσφαιριστής και αφετέρου ως επιχειρηματίας, αφού στην πατρίδα του λειτουργεί ένα μαγαζί στο χώρο της εστίασης. Ο Πορτογάλος χαφ της ΑΕΚ μιλώντας στην Renascença αναφέρθηκε στις δραστηριότητες και στα συναισθήματα του μετά το πέρας την πανδημίας:

Για το καφέ που έχει ανοίξει στην Πορτογαλία«Είναι μία σημαντική ημερομηνία για την επιχείρησή μου. Οι άνθρωποι αρχίζουν να επιστρέφουν στην κανονική τους ζωή και μπορούν να είναι ξανά με φίλους σε μπαρ και εστιατόρια, όπου θα υπάρχουν φυσικά αυστηροί κανόνες υγιεινής, που εγγυώνται την ελαχιστοποίηση του κινδύνου μόλις από τον νέο κοροναϊό».

Για τη συνέχεια του πορτογαλικού πρωταθλήματος : «Δεν νομίζω ότι υπάρχει σαφές προβάδισμα για τον τίτλο, γιατί η απόσταση μεταξύ Πόρτο και Μπενφίκα είναι μικρή», ενώ για τα άδεια γήπεδο, είπε: «Μετράει πολύ σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Εχω αυτή την εμπειρία εδώ στην Ελλάδα. Αρκετές φορές έχουμε παίξει χωρίς κόσμο και είναι εντελώς διαφορετικό».

Για την αποχή των παικτών: «Τα σώματα των παικτών δεν έχουν συνηθίσει αυτή τη στιγμή τις προπονήσεις και υπάρχουν ήδη τραυματισμοί. Θα υπάρξουν κι άλλοι πολλοί τραυματισμοί. Ούτε καν σε διακοπές σταματάμε τόσο πολύ τις προπονήσεις. Βλέπουμε τι γίνεται στην Γερμανία. Είναι υποχρέωσή μας να ολοκληρώσουμε τα πρωταθλήματα, έτσι ώστε οι σύλλογοι να μην χάσουν περισσότερα χρήματα. Αν δεν μπορεί να παιχθεί σε κάποιες χώρες ξανά το πρωτάθλημα, ο τίτλος πρέπει να απονεμηθεί στην ομάδα που είναι πρώτη».

Για την ΑΕΚ και το ελληνικό πρωτάθλημα : «Υπάρχουν δέκα παιχνίδια που απομένουν για το πρωτάθλημα. Σχεδόν όλα είναι ντέρμπι και σημαντικά παιχνίδια. Πολλά πρέπει να επιλυθούν σε αυτούς τους αγώνες. Για τους παίκτες της ΑΕΚ και το κλαμπ, για όλα όσα ζήσει σε αυτή την κρίση, θα ήταν πολύ σημαντικό να βγούμε 2οι, γιατί το Τσάμπιονς Λιγκ πληρώνει πολύ παραπάνω από το Γιουρόπα Λιγκ. Στόχος μας είναι το κύπελλο και δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα».

Για το ποδοσφαιρικό του μέλλον: «Η ΑΕΚ είναι ένα απ’ τα μεγαλύτερα κλαμπ στην ΑΕΚ. Η επιλογή της επιστροφής στην Πορτογαλία θα τεθεί μόνο υπό της προϋπόθεση της ένταξής μου σε μία απ’ τις μεγαλύτερες ομάδες στη χώρα. Πέρυσι ήμουν κοντά στο να πάω στο Ντουμπάι. Θα ήθελα να παίξω εκεί να ζήσω εκεί. Στα 30 μου θα ήταν μία καλή ευκαιρία να κάνουμε ένα άλλο βήμα. Όχι τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά από οικονομικής άποψης. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς τους ποδοσφαιριστές».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ