Πουρσανίδης: «Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ποδόσφαιρο χωρίς τον κόσμο»

Πουρσανίδης: «Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ποδόσφαιρο χωρίς τον κόσμο»

Ο αντιπρόεδρος του ΟΦΗ τοποθετήθηκε σχετικά με την έναρξη της Super League και την θέση των Κρητικων για τον κόσμο στα γήπεδα.

Για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά την πανδημία αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Ηλίας Πουρσανιδης.

Ο αντιπρόεδρος του ΟΦΗ, μίλησε στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης, «Athletic Radio» και αναφέρθηκε στους τραυματισμούς που μπορούν να προκύψουν αυτό το διάστημα αλλά και για το γεγονός ότι πρέπει οι αγώνες να γίνουν με κόσμο με την επανέναρξη της ομάδας Superleague

Συγκεκριμένα, ο Ηλίας Πουρσανίδης μίλησε για:

– Την πανδημία: «Μας βοήθησε να βάλουμε σε μια τάξη τον εαυτό μας. Σε κάθε τι που μας συμβαίνει πρέπει να κρατάμε τα θετικά και να βελτιωνόμαστε. Μπορεί να στοίχισε τη ζωή σε κάποιους ανθρώπους κι αυτό είναι πολύ δυσάρεστο για όλους μας, αλλά έκανε και κάποια καλά που θα τα δούμε στην πορεία».

– Τον τραυματισμό του Κοσμά Τσιλιανίδη: «Αυτή είναι η κυρίαρχη είδηση για την ομάδα μας. Είναι πολύ άδικο για έναν πραγματικά μεγάλο αθλητή. Θεωρώ όμως ότι είναι ένα τόσο δυνατό παιδί που θα γυρίσει γρήγορα και πιο δυνατός απ’ ότι είναι τώρα. Πολλές φορές παραλληλίζουμε το ποδόσφαιρο με τη ζωή. Η ζωή έχει πολλές αναποδιές. Ας πάρουμε την ευκαιρία να βελτιωθούμε. Ο Κοσμάς δεν είναι μόνος του σε όλο αυτό. Στο σοκ που πάθαμε όλοι, ο Κοσμάς ήταν ο πρώτος που έδινε κουράγιο. Είμαστε περήφανοι που έχουμε τέτοιους αθλητές. Ο ΟΦΗ είναι τόσο πολύ δίπλα του που είμαστε σίγουροι ότι θα το ξεπεράσει γρήγορα. Να στείλουμε όλοι τη θετική μας ενέργεια στον Κοσμά. Την έχει απ’ όλους μας και τον περιμένουμε πιο δυνατό. Να μην υπάρχει άλλος τραυματισμός ούτε στην ομάδα μας ούτε σε κάποια άλλη ομάδα».

– Για το αν πιστεύει ότι θα υπάρξουν κι άλλοι τραυματισμοί γενικά στις ομάδες: «Αυτό που έγινε με τον Κοσμά δεν έχει να κάνει με μυϊκό τραυματισμό που προκλήθηκε από την έντονη προπόνηση. Για να μην υπάρχουν τραυματισμοί πρέπει η επιστροφή στη δράση να είναι σταδιακά αυξανόμενη. Γι’ αυτό δεν μπήκαν εμβόλιμες αγωνιστικές στις πρώτες τρεις αγωνιστικές. Καταλαβαίνουμε ότι θα παίζουμε με πολλή ζέστη. Ίσως υπάρξουν και κάποιοι τραυματισμοί που ενδεχομένως να υπήρχαν και σε κανονικές συνθήκες. Εγώ είμαι σίγουρος για την ομάδα μας ότι υπάρχει σωστή διαχείριση.»

– Για την πρόταση του ΟΦΗ να υπάρχει κόσμος στα γήπεδα: «Να θεωρήσουμε δεδομένο ότι πάνω απ’ όλα μας ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ποδόσφαιρο χωρίς τον κόσμο. Είναι κομμάτι του ποδοσφαίρου. Έχουμε δει παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών κι αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο. Ακόμα και το Μπάγερν – Ντόρτμουντ δεν μπορείς να το χαρείς. Θυμίζω ότι υπήρχε η σκέψη ακόμα και να μη συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Εμείς όχι μόνο ήμασταν υποστηρικτές του να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, αλλά είπαμε κι αυτή την ιδέα. Έτσι άρχισε όλο αυτό. Ως ιδέα. Κάποιοι την υποστηρίξαν από την πρώτη στιγμή, μεταξύ αυτών και ο υφυπουργός αθλητισμού, κ. Αυγενάκης. Ιδέες όμως υπάρχουν πολλές. Το θέμα είναι η ιδέα να γίνεται πράξη. Σήμερα η ιδέα έγινε συγκεκριμένη πρόταση. Έγινε πρόταση τεκμηριωμένη που πάνω σε αυτή την πρόταση περιμένουμε μια απάντηση. Εννοείται ότι θα ζητήσουμε ραντεβού από την κυβέρνηση για να δούμε από κοντά όποιον χρειάζεται και να εξηγήσουμε τι σημαίνει τόσο για το ποδόσφαιρο, όσο και για την κοινωνία αυτή η πρόταση. Μέχρι χθες δεν υπήρχε πρόταση για να απορριφθεί. Σήμερα όλες οι ομάδες συμφώνησαν ότι για το καλό του ποδοσφαίρου πρέπει να κάνουμε το πρώτο βήμα που θα είναι η βάση για την επόμενη χρονιά. Θα στείλουμε την πρόταση τεκμηριωμένα και με όλες τις προϋποθέσεις υγιεινής που απαιτούνται».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ