Παναθηναϊκός: Συμβιβασμός ή μονομερές «ψαλίδι»

Παναθηναϊκός: Συμβιβασμός ή μονομερές «ψαλίδι»

Οι αρχηγοί ενημέρωσαν τους συμπαίκτες του για τις μειώσεις που πρότεινε η διοίκηση του Παναθηναϊκού.

Στο περιθώριο των εξελίξεων στη σχέση του Γιώργου Δώνη με τον Γιάννη Αλαφούζο, το «ψαλίδι» που παρουσίασε ο Τσάβι Ρόκα πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Οι παίκτες συσκέφτηκαν σήμερα (30/5) στο «Γεώργιος Καλαφάτης» για τις περικοπές που προτείνει η διοίκηση και οι οποίες αφορούν την τελευταία δόση συμβολαίου που θα καταβάλλει η ΠΑΕ.

Οι αρχηγοί συγκέντρωσαν όσους έχουν αποδοχές άνω των 60.000 ευρώ και τους ενημέρωσαν για την πρόταση της διοίκησης. Αυτή προβλέπει μείωση 40% στην πληρωμή του Μαΐου-Ιουνίου (το ποσοστό ελαττώνεται για τα πιο μικρά ποσά) και αντιστοιχεί περίπου στο 10% της συνολικής αμοιβής.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές αρνήθηκαν να συναινέσουν στο «ψαλίδι», με το επιχείρημα ότι θα παίξουν κανονικά τα Play Off και τα συμβόλαια τους θα παραταθούν για περίπου ένα μήνα. Επιπλέον, όσοι δεν έχουν μακροχρόνια δέσμευση με τον Παναθηναϊκό, θα ρισκάρουν και έναν τραυματισμό που ίσως τους στοιχίσει.

Τη Δευτέρα, οι αρχηγοί θα μιλήσουν με τον Ρόκα και θα δώσουν την απάντηση τους, αν και ο τεχνικός διευθυντής έχει πληροφορηθεί το «όχι». Το ενδιαφέρον εστιάζεται στους επόμενους χειρισμούς του Ρόκα, αφού η εντολή του Γιάννη Αλαφούζου είναι να μειωθεί ένα μέρος του ποσού.

Η FIFA έχει εκδώσει έναν άτυπο οδηγό για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και ενθαρρύνει τις διοικήσεις να συμφωνήσουν με τους παίκτες σε μειώσεις. Ωστόσο, ανεπίσημα, αναγνωρίζει στις ομάδες το δικαίωμα να προχωρήσουν σε μικρές μονομερείς περικοπές, εάν δεν επιτευχθεί συμβιβασμός. Μένει να φανεί εάν η ΠΑΕ θα καταφύγει σε αυτή την ενέργεια, εάν οι ποδοσφαιριστές εμμείνουν στην κάθετη άρνηση τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ