Η αγορά του VAR να διερευνηθεί. Πολύ σχολαστικά!

Η αγορά του VAR να διερευνηθεί. Πολύ σχολαστικά!

Μια κυβέρνηση που είχε ως στόχο να εξυγιάνει το ποδόσφαιρο, φεύγοντας το άφησε χειρότερο από ότι το βρήκε. Οι παρεμβάσεις της ανέδειξαν νέους χαλίφηδες και στελέχη της βρίσκονται στην Βουλή αντιμέτωπα με δικογραφίες που τα αφορούν.

«Διαφώνησα με την αγορά του V.A.R. από το δημόσιο ταμείο. Αυτή ήταν δουλειά της Super League. Αυτή έπρεπε να αγοράσει το V.A.R. Αν θέλουν οι Π.Α.Ε. να κάνουν ελκυστικό το προϊόν, αυτοί που κερδίζουν από το ποδόσφαιρο και αυτές είναι οι ομάδες της Super League, έπρεπε να προβούν σε αυτή την επένδυση, δεν έχει καμία δουλειά το ελληνικό δημόσιο να πληρώσει το V.A.R.

Αφού το έκανε έπρεπε να είναι πλήρες. Όπως επίσης είναι απαράδεκτο να μπαίνει το κράτος ως χρηματοδότης των ΠΑΕ στα θέματα των γηπέδων. Δεν έχει καμία δουλειά το κράτος».

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ποια ήταν τα κίνητρα του Σταύρου Κοντονή για να κάνει πριν από περίπου τρεις μήνες αυτή τη δήλωση. Ίσως επειδή το κόμμα του πέρασε στην αντιπολίτευση και ο ίδιος εκτός Βουλής, να θυμήθηκε κάποιες από τις βασικές θέσεις που είχε η Αριστερά για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Όλα αυτά βέβαια, πριν ανακατευτεί με τα πίτουρα και την φάνε οι κότες. Τα λόγια του Σταύρου Κοντονή είναι καρφί στο μάτι του Νίκου Παππά και του Γιώργου Βασιλειάδη που έδωσαν περίπου δέκα πέντε εκατομμύρια από τα Δημόσια Ταμεία για να χαρίσουν στην ΕΠΟ ένα κολοβό VAR που αντί να λύσει προβλήματα δημιούργησε κι άλλα.

Φαίνεται ότι γίνεται μια προσπάθεια να περάσει στο ντούκου το θέμα της δικογραφίας που έφτασε στη Βουλή μετά την μηνυτήρια αναφορά του Σάββα Θεοδωρίδη. Προσωπικά, λίγο με ενδιαφέρει αν θα αρθεί η ασυλία των δυο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Σημασία έχει να μιλήσουμε για την σκανδαλώδη υπόθεση. Οτι το ελληνικό Δημόσιο -ως μη όφειλε- βρέθηκε να κάνει αγορές και μάλιστα σε τιμή τριπλάσια της αγοράς για να πάρει το μισό VAR. Ακόμα κι αν δεν υπάρξει εδώλιο, υπάρχει η ανάγκη για μια (πολιτική) απολογία. Οι δυο πολιτικοί και το κόμμα τους οφείλουν να απολογηθούν για την αγορά και τους όρους της αγοράς. Διότι το ποιοί τελικώς εμπλέκονται στη αγορά και με ποιούς όρους έγινε αυτή, θα πρέπει να διευρευνηθεί σχολαστικά.

Παπάς και Βασιλειάδης έλεγαν τότε ότι με αυτή την αγορά εξασφαλίζεται η ισονομία και η διαφάνεια στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Πρόβαλλαν την αγορά σαν μια μεγάλη κυβερνητική επιτυχία που θα δια(σώσει) το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Μια κυβέρνηση που είχε ως στόχο να εξυγιάνει το ποδόσφαιρο, φεύγοντας το άφησε χειρότερο από ότι το βρήκε. Οι παρεμβάσεις της ανέδειξαν νέους χαλίφηδες και στελέχη της βρίσκονται στην Βουλή αντιμέτωπα με δικογραφίες που τα αφορούν. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα του βίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι ένας από τους λόγους ήταν όσα δήλωσε σε χρόνο ανύποπτο ο Σταύρος Κοντονής που πριν τον διαδεχτεί ο κ. Βασιλειάδης έκανε τα ίδια και χειρότερα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ