Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός: Τα… λιοντάρια που ντύθηκαν στα ερυθρόλευκα (vids)

Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός: Τα… λιοντάρια που ντύθηκαν στα ερυθρόλευκα (vids)

Ο Απόστολος Αποστολόπουλος μετακομίζει από τις Σέρρες στον Πειραιά και ακολουθεί τον δρόμο που χάραξε ο Κώστας Τσιμίκας, αλλά και θρυλικοί παίκτες που έγραψαν ιστορία με τα ερυθρόλευκα, όπως είναι ο Κελεσίδης.

Την απόκτηση του νεαρού αριστερού μπακ, Απόστολου Αποστολόπουλου, ανακοίνωσε και επίσημα το απόγευμα της Πέμπτης η ΠΑΕ Ολυμπιακός, με τους Πειραιώτες να ντύνουν στα ερυθρόλευκα ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο 17χρονος μπακ χαρακτηρίζεται ως ο «νέος Τσιμίκας», με τη σύγκριση που γίνεται με τον διεθνή αμυντικό του Ολυμπιακού να αποδεικνύει περίτρανα το σπουδαίο ταλέντο του Αποστολόπουλου. Ο Απόστολος μάλιστα ακολουθεί τον δρόμο του Κώστα, αφού και ο Τσιμίκας είχε αγωνιστεί στην ομάδα των Σερρών πριν μετακομίσει στους Πειραιώτες.

Ο νεαρός αμυντικός συνεχίζει την παράδοση, που κρατάει πάνω από 50 χρόνια και μάλιστα έγινε ο 11ος παίκτης του Πανσερραϊκού που παίρνει μεταγραφή στον Ολυμπιακό.

Θωμάς Καρυπίδης

Ο πρώτος που έκανε το δρομολόγιο Σέρρες – Πειραιάς ήταν ο Θωμάς Καρυπίδης στις αρχές της δεκαετίας του ‘70. Συγκεκριμένα, τη σεζόν 1971-72, στην πρώτη χρονιά του Γουλανδρή στον Ολυμπιακό, οι Πειραιώτες ξεχώρισαν τον Καρυπίδη και τον έντυσαν στα ερυθρόλευκα. Με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού, που τότε είχε προπονητή τον Αγγλο Άλαν Άσμαν, έπαιξε σε 19 παιχνίδια. Μάλιστα, ήταν από τους πρωταγωνιστές στη νίκη του Ολυμπιακού στη Μόσχα απέναντι στη Ντιναμό με 2-1 για το Κύπελλο Κυπελλούχων.

Παναγιώτης Κελεσίδης

Δεύτερη μεταγραφή του Ολυμπιακού από τον Πανσερραϊκό, δεύτερος τερματοφύλακας. Ο λόγος για τον τεράστιο Παναγιώτη Κελεσίδη, ο οποίος προτίμησε τους Πειραιώτες από τον ΠΑΟΚ και τελικά δικαιώθηκε, αφού έγινε ένας από τους Θρύλους του Θρύλου!

Ο Κελεσίδης έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του συλλόγου και αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Με τα ερυθρόλευκα έπαιξε από το 1972 έως το 1979 και κατέκτησε τρία πρωταθλήματα (‘73, ‘74 και ‘75) και δύο κύπελλα (‘73, ‘75).

Χρήστος Καλτσάς

Τον δρόμο που χάραξαν οι Θωμάς Καρυπίδης και Παναγιώτης Κελεσίδης ακολούθησε το 1978 ο Χρήστος Καλτσάς. Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της εποχής. Επαιζε κυρίως ως αριστερό χαφ, ενώ σε πολλά παιχνίδια ο τότε προπονητής του Ολυμπιακού, Τόζα Βεσελίνοβιτς, τον χρησιμοποίησε και σαν αριστερό μπακ. Ηταν πολύ γρήγορος και είχε τρομερή αίσθηση του γκολ.

Μάκης Κατσαβάκης

Το καλοκαίρι του 1977 ο Ολυμπιακός έφερε στον Πειραιά τον Μάκη Κατσβάκη. Μετά από 7 χρόνια καριέρας στον Πανσερραϊκό, ο Κατσαβάκης κατηφόρισε στον Πειραιά για να φορέσει τα ερυθρόλευκα. Στο μεγάλο λιμάνι έμεινε για τρία χρόνια.

Παναγιώτης Σοφιανόπουλος

Τον χειμώνα του 1988, επί προεδρίας Κοσκωτά, ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Παναγιώτη Σοφιανόπουλο από τον Πανσερραϊκό. Έναν ποδοσφαιριστή, για τον οποίο είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια ο Ολλανδός Τάις Λίμπρεχτς. Ο Σοφιανόπουλος έπαιξε στην πειραϊκή ομάδα μέχρι το 1995 και κατέκτησε δύο Κύπελλα (’90, ’92) αλλά και ένα Σούπερ Καπ (’92).

Συνολικά, την επταετία που έμεινε στον Ολυμπιακό, έπαιξε σε 120 αγώνες και πέτυχε 32 γκολ. Ενας παίκτης, που ήταν σπουδαίο ταλέντο, αλλά οι πολλοί και σοβαροί τραυματισμοί τον ανάγκασαν να βάλει τέλος στην καριέρα του το 1995 σε ηλικία 27 ετών.

Ηλίας Σαββίδης

Ενας από τους καλύτερους παίκτες που φόρεσε τα χρώματα του Πανσερραϊκού. Εκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία απέναντι στον Ολυμπιακό σε ηλικία 18 ετών και μάλιστα ήταν από τους πρωταγωνιστές στη νίκη του Πανσερραϊκού με 4-1. Η εξαιρετική του εμφάνιση και το σπουδαίο του ταλέντο έκαναν τους Ερυθρόλευκους να κινηθούν για την απόκτησή του. Στο μεγάλο λιμάνι έπαιξε για μια εξαετία, στην οποία πήρε δύο Κύπελλα (1990, 1992) κι ένα Σούπερ Καπ (1992).

Βαγγέλης Καλογερόπουλος

Ενας ακόμα παίκτης που έκανε το δρομολόγιο Σέρρες – Πειραιάς. Το άστρο του έλαμψε τη σεζόν 1988 – 1989, όταν στη Β’ Εθνική είχε 16 γκολ σε 36 συμμετοχές. Εντυπωσιακές εμφανίσεις που έκαναν τον Αλέκο Σοφιανίδη να τον καλέσει στην Εθνική, παρότι έπαιζε στη δεύτερη κατηγορία. Ενας από τους λίγους που κλήθηκε ποτέ στη γαλανόλευκη, παρότι έπαιζε σε σύλλογο που αγωνιζόταν στη Β’ Εθνική. Το 1989 πήγε στον Ολυμπιακό, όπου παρέμεινε για ένα χρόνο, ενώ στη συνέχεια δόθηκε ως δανεικός στον Ιωνικό.

Παναγιώτης Μολακίδης

Τον χαρακτήριζαν ως τον «νέο Σαργκάνη», αλλά δεν κατάφερε ποτέ να κάνει την καριέρα του. Πήγε στον Ολυμπιακό το 1988 από τον Πανσερραϊκό και παρέμεινε στον Πειραιά μέχρι το καλοκαίρι του 1991, όταν οι Ερυθρόλευκοι αποφάσισαν να τον αποδεσμεύσουν. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Απόλλωνα Αθηνών και μετά επέστρεψε στον Κιλκισιακό, για να κλείσει την ποδοσφαιρική του καριέρα. Ο Παναγιώτης Μολακίδης έφυγε από τη ζωή το Νοέμβριο του 2014 σε ηλικία μόλις 51 ετών.

Τάσος Παπάζογλου

Την τελευταία δεκαετία ο Ολυμπιακός απέκτησε δύο παίκτες από τον Πανσερραϊκό. Ο ένας ήταν ο Τάσος Παπάζογλου. Ο δυναμικός μπακ πήγε το 2010 στους Πειραιώτες και έμεινε στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού μέχρι το 2014. Ενδιάμεσα επέστρεψε για μια χρονιά στον Πανσερραϊκό ως δανεικός. Στο διάστημα που φόρεσε τα ερυθρόλευκα, πανηγύρισε τρία πρωταθλήματα (2012, 2013, 2014) κι ένα κύπελλο (2012).

Κώστας Τσιμίκας

Ο παίκτης για τον οποίο μιλάει όλη η Ευρώπη. Ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα στο φετινό μεταγραφικό παζάρι και σίγουρα ο πιο περιζήτητος Ελληνας ποδοσφαιριστής. Ο λόγος για τον Κώστα Τσιμίκα. Ο Σερραίος αμυντικός την περίοδο 2013-2014 έπαιξε στη Γ’ Εθνική με τα χρώματα του Πανσερραϊκού και το τμήμα σκάουτινγκ του Ολυμπιακού έδωσε αμέσως εντολή για την απόκτησή του. Μετά από δύο δανεισμούς σε Εσμπιεργκ και Βίλεμ, επέστρεψε στο μεγάλο λιμάνι, δούλεψε σκληρά και πήρε στο σπίτι του τη φανέλα του βασικού. Σε 77 επίσημα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό έχει 12 ασίστ. Ένα από τα αστέρια του ελληνικού ποδοσφαίρου, με σπουδαίες ομάδες της Ευρώπης να ενδιαφέρονται για την απόκτησή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ