Δε θέλει ο ΠΑΟΚ της ισονομίας κόσμο με Ολυμπιακό στο Κύπελλο

Δε θέλει ο ΠΑΟΚ της ισονομίας κόσμο με Ολυμπιακό στο Κύπελλο

Θα βάλει αύριο την ΕΠΟ να το μπλοκάρει!

Όπως ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο, ο ΠΑΟΚ πήρε μέρος στην τηλεδιάσκεψη της Λίγκας με έναν και μόνο σκοπό. Να μπλοκάρει την παρουσία φιλάθλων του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της ερχόμενης Τετάρτης στο Καραϊσκάκη για το Κύπελλο. Ξεχνώντας την ισονομία, για την οποία μιλάει, μιας και το πρώτο ματς είχε γίνει σε μια γεμάτη Τούμπα. Και επειδή δεν κατάφερε να το… περάσει μέσω της Λίγκας, ψήφισε με επιφύλαξη και αύριο μέσω της ΕΠΟ θα προσπαθήσει να μπλοκάρει την παρουσία του κόσμου στον ημιτελικό.

Όπως από νωρίς σας ενημερώσαμε, ο Μάκης Γκαγκάτσης, που εκπροσώπησε τον ΠΑΟΚ στην τηλεδιάσκεψη της Λίγκας, έκανε τα πάντα για να μην υπάρξει κόσμος στα γήπεδα μέχρι το φινάλε της σεζόν. Με μοναδικό… στόχο του, να μείνει κλειστό το Καραϊσκάκη στον ημιτελικό. Μετά από συζήτηση δύο ωρών, λοιπόν, με τον χρόνο να χάνεται λόγω της εμμονικής στάσης του ΠΑΟΚ να περάσει ως ανώτατο όριο στα γήπεδα την παρουσία 8.000 θεατών, οι ομάδες αποφάσισαν να διαμορφώσουν ένα κείμενο που θα στείλουν στην κυβέρνηση και θα αφορά τα ματς των πλέι οφ, των πλέι άουτ και των μπαράζ των ομάδων που θα διεκδικήσουν μια θέση στη μεγάλη κατηγορία της επόμενης σεζόν. Χωρίς να συμπεριλαμβάνουν μέσα τα ματς του Κυπέλλου.

Εκείνη τη στιγμή ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Τάκης Αγραφιώτης, αναρωτήθηκε γιατί δεν μπαίνει μέσα στο κείμενο και το Κύπελλο, λέγοντας μεταξύ άλλων. «Συζητάμε για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, κάτι για το οποίο θα αποφασίσει η υγειονομική επιτροπή. Γιατί λοιπόν δε βάζουμε και το Κύπελλο στην κουβέντα, αφού δεν αποφασίζουμε ούτε εμείς, ούτε η ΕΠΟ; Γιατί το εξαιρούμε;».

Ο μοναδικός που πήρε τον λόγο για να του απαντήσει ήταν ο Μάκης Γκαγκάτσης, ο οποίος μιλούσε για τον ΠΑΟΚ της ισονομίας και διάφορα άλλα που δεν έβγαζαν ιδιαίτερο νόημα, με αποτέλεσμα πολλά απ’ τα μέλη της διοργανώτριας να απορήσουν με όσα άκουγαν, με τον Αγραφιώτη να του απαντά. «Η ΕΠΟ έχει καμιά ανάμειξη σε όλο αυτό; Εμείς αποφασίζουμε: θέλουμε ή όχι κόσμο στα γήπεδα; Θέλουμε ή όχι ισονομία; Μονά – ζυγά δικά σας τα θέλετε».

Ο Γκαγκάτσης απάντησε στον Αγραφιώτη πως ο Ολυμπιακός θέλει κόσμο μόνο στη ρεβάνς του Κυπέλλου και από εκεί και πέρα δεν τον ενδιαφέρουν τα άλλα ματς, με τον παράγοντα του Ολυμπιακού να του απαντά: «Εκτός από Τσιόδρας γίνατε και μάντης;».

Τελικά οι ομάδες ψήφισαν για όλους τους αγώνες των ομάδων της Σούπερ Λιγκ έως τη λήξη της σεζόν (συμπεριλαμβανομένου και του Κυπέλλου) να κάνουν πρόταση για παρουσία του 20% των φιλάθλων και έως 8.000 φιλάθλους σε κάθε γήπεδο, με μοναδική εξαίρεση τις ρεβάνς των δύο πρώτων αγωνιστικών της Σούπερ Λιγκ, εκτός αν συμφωνήσουν οι φιλοξενούμενες ομάδες να υπάρχει κόσμος (π.χ. μπορεί ο ΟΦΗ να μην έχει πρόβλημα να παίξει η ΑΕΚ παρουσία θεατών στο μεταξύ τους ματς κτλ).

ΜΙα συμφωνία που ναι μεν ψηφίστηκε ομόφωνα, αλλά με τον ΠΑΟΚ να δηλώνει την επιφύλαξή του. Για ευνόητους λόγους.

Η κουβέντα όμως δεν τελείωσε εκεί. Υπήρξε ένας νέος γύρος αντιπαράθεσης, όταν ο Μάκης Γκαγάτσης είπε πως ο ΠΑΟΚ θα πάει αύριο στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και θα ψηφίσει υπέρ της παρουσίας του κόσμου σε όλα τα ματς. Ακόμα και σε αυτά του Κυπέλλου. Με τον Τάκη Αγραφιώτη να του θυμίζει την ιστορία με την αδειοδότηση, όταν όλες οι ομάδες της Λίγκας ψήφισαν ομόφωνα να μην υπάρχει αφαίρεση βαθμών για τους μη αδειοδοτημένους, εκτός του ΠΑΟΚ. Τι έκανε η ΕΠΟ; Το… χατίρι του ΠΑΟΚ, ψηφίζοντας αυτό που εκείνος ήθελε.

Η παρουσία και η συμπεριφορά Γκαγκάτση στην τηλεδιάσκεψη της Λίγκας έφεραν στην επιφάνεια την αληθινή επιθυμία του ΠΑΟΚ και ξεσκέπασαν το παραμύθι της ισονομίας: ο ΠΑΟΚ φοβάται να παίξει με κόσμο την ερχόμενη Τετάρτη στο Φάληρο. Παρά το γεγονός πως το πρώτο ματς έγινε παρουσία των οπαδών του. Παρ’ όλα αυτά, μιλάει για δήθεν ισονομία. Κι επειδή είναι φοβισμένος, θα βρεθούν πρόθυμοι άνθρωποι να περάσουν το δικό του. Ο καθένας καταλαβαίνει πως στην αυριανή Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, οι πρόθυμοι σύμβουλοι της διοίκησης Γραμμένου θα βάλουν το θέμα της παρουσίας φιλάθλων στα ημιτελικά Κυπέλλου στο τραπέζι και θα ψηφίσουν αρνητικά.

Η Superleague εξέδωσε ανακοίνωση μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης στην οποία αναφέρει:

Σε συνέχεια προηγούμενης ομόφωνης απόφασής του, το Δ.Σ. της Super League επιβεβαίωσε ομόφωνα (με τη θετική ψήφο και των 14 ΠΑΕ – μελών του) τη βούλησή του περί διεξαγωγής των λοιπών αγώνων των ομάδων της Super League της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου (2019-20) με την παρουσία φιλάθλων.

Εισήγησή μας είναι να επιτραπεί η είσοδος φιλάθλων μέχρι του 20% της συνολικής χωρητικότητας του οικείου γηπέδου, αλλά μέχρι ανωτάτου ορίου 8.000 φιλάθλων.

Περαιτέρω απόφασή μας είναι όπως οι αγώνες του β΄ γύρου των playoffs γίνουν χωρίς παρουσία φιλάθλων εφόσον οι αντίστοιχοι αγώνες του α΄ γύρου των playoffs αντιστοίχως έγιναν χωρίς την παρουσία φιλάθλων, πλην αν και οι δυο διαγωνιζόμενες ομάδες συμφωνήσουν εγγράφως για το αντίθετο.

Ομόφωνα αποφασίστηκε ότι ο αναβληθείς αγώνας ΞΑΝΘΗ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ θα διεξαχθεί την Τετάρτη 24/6/2020 και ώρα 20:00.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ