Μπατίστα στο «10»: «Θα έχει άλλη δυναμική στην Αγιά Σοφιά η ΑΕΚ»

Μπατίστα στο «10»: «Θα έχει άλλη δυναμική στην Αγιά Σοφιά η ΑΕΚ»

Ντάνιελ Μπατίστα, μέρος... δεύτερο και άκρως «κιτρινόμαυρο»! Ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ μιλάει αποκλειστικά στο «10» για το ντέρμπι που δε θα ξεχάσει ποτέ, ενώ αποθεώνει τους Μάρκο Λιβάγια και Μάσιμο Καρέρα. Φυσικά, αναφέρεται στην «Αγιά Σοφιά», χαρακτηρίζοντας την ως ιστορική στιγμή για την Ένωση.

Ντάνιελ Μπατίστα, μέρος δεύτερο, με τον 55χρονο να μιλάει στο «10», αυτή την φορά για την ΑΕΚ.

Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις για τον Ντάνιελ Μπατίστα. Ο παλαίμαχος επιθετικός αποτέλεσε μέρος της ιστορίας της ΑΕΚ και έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στις τάξεις των «κιτρινόμαυρων» οπαδών.

Εχοντας δύο θητείες (1989-1992, 1995-1999) στην Ένωση, ο 55χρονος έγινε ο… τρόμος των αντίπαλων αμυντικών, καθώς με τη φανέλα της Ένωσης «μάτωσε» πάμπολλες φορές τα δίχτυα. Συνολικά, αγωνίστηκε σε 193 ματς της ΑΕΚ, σημειώνοντας 76 τέρματα, με τον Μπατίστα να περνάει τα καλύτερα ποδοσφαιρικά του χρόνια στην Νέα Φιλαδέλφεια. Φυσικά, ήταν μέλος της τρομερής ομάδας Ντούσαν Μπάγεβιτς, που σάρωσε τα πάντα στις αρχές της δεκαετίας του 1990, με τον Μπατίστα να κατακτάει το πρωτάθλημα τη σεζόν 1991-1992. Η επιστροφή του στον «Δικέφαλο» συνδυάστηκε και με δύο σερί Κύπελλα. Κόντρα στον Απόλλωνα το 1996 και απέναντι στον Παναθηναϊκό την επόμενη χρονιά.

Ο 55χρονος μίλησε στο «10» και ξεχώρισε το ντέρμπι Κυπέλλου (1995-1996) κόντρα στον Ολυμπιακό, όπου σκόραρε δύο γκολ, με τον ίδιο να δηλώνει πως πήρε… ρεβάνς από τους «ερυθρόλευκους», καθώς όπως τόνισε δεν εκτίμησαν την αξία του στον Πειραιά. Ο Μπατίστα ξεκαθάρισε, πως οι καλύτερες αναμνήσεις του είναι με την ΑΕΚ, ενώ στάθηκε σε δύο πρώην συμπαίκτες του. Τον Χρήστο Κωστή και τον Ντέμη Νικολαϊδη, με τον όποιο, όπως είπε συνεργαζόντουσαν άψογα.

Ποιο ντέρμπι σας έχει μείνει αξέχαστο;

«Αυτό που έμεινε αξέχαστο, ήταν το ντέρμπι στο Κύπελλο, τη σεζόν 1995-1996, που κερδίσαμε τον Ολυμπιακό με 3-1. Είχα βάλει δύο γκολ και ήταν το πρώτο παιχνίδι μου κόντρα στον Ολυμπιακό, από την αποχώρησή μου. Είχα φύγει γιατί πίστευα ότι δεν εκτίμησαν την αξία μου τότε και ήταν για μένα σαν να έπαιρνα μια… ρεβάνς. Απλά να δείξω τι είχες και τι έχασες. Ήταν από τα πιο αξέχαστα ματς που θυμάμαι. Είχε βάλει νομίζω γκολ ο Κωστής για εμάς και ο Ίβιτς για τον Ολυμπιακό».

Σε ποια ομάδα έχετε τις καλύτερες αναμνήσεις;

«Οι καλύτερες αναμνήσεις μου είναι με την ΑΕΚ, διότι ήταν καλύτερο το κλίμα γενικά και παίζαμε καταπληκτικό ποδόσφαιρο τότε. Ειδικά, όταν γύρισα το 1995-1997. Στην ΑΕΚ μου συμπεριφέρονταν πιο σωστά από τον Ολυμπιακό, έπαιξα και πολύ περισσότερα χρόνια στην ΑΕΚ και οι μνήμες μου είναι καλύτερες στην ΑΕΚ. Πέρασα πιο καλά στην ΑΕΚ. Είναι θέμα κλίματος, που σου συμπεριφέρεται η διοίκηση. Δεν έχω παράπονο από κανέναν. Όταν δεν σου συμπεριφέρονται καλά σε μια ομάδα, πρέπει να αποχωρήσεις».

Με ποιον συμπαίκτη συνεργαζόσασταν καλύτερα στην ΑΕΚ;

«Στην ΑΕΚ συνδυαζόμουν πολύ καλά με τον Χρήστο Κωστή και μπορώ να πω και με τον Ντέμη Νικολαϊδη. Ήμασταν χρόνια με τον Ντέμη και συνεργαζόμασταν άψογα. Ήταν ο φουνταριστός και εγώ ο all around παίκτης».

«Ο Λιβάγια θα ήταν άπιαστος, αν…»

Στο αποψινό (28/6) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ θα έχει πολλές απουσίες με τον Ντάνιελ Μπατίστα να μην… ανησυχεί. Ξεκαθαρίζει πως το ντέρμπι είναι 50-50, ενώ στάζει μέλι για τον Χρήστο Αλμπάνη. Ο 55χρονος μιλάει με τα καλύτερα λόγια, για τον Μάρκο Λιβάγια, τονίζοντας πως έχει φοβερή τεχνική, ενώ ξεχωρίζει και τους Μάνταλο-Ολιβέιρα.

Ο Μπατίστα βγάζει το… καπέλο στον Μάσιμο Καρέρα για την μεταμόρφωση της ομάδας, ενώ κάνει ειδική μνεία στην «Αγιά Σοφιά». Ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ δηλώνει πως η Ένωση θα έχει άλλη δυναμική στην Νέα Φιλαδέλφεια, χαρακτηρίζοντας ως ιστορική στιγμή τη ανέγερση του νέου γηπέδου.

Ωρα ντέρμπι για την ΑΕΚ, η οποία και θα έχει  πολλές απουσίες…

«Υπάρχουν παίκτες από τον πάγκο, που μπορούν να αντικαταστήσουν αντάξια αυτούς που λείπουν. Για παράδειγμα, ο Αλμπάνης είναι πολύ καλός παίκτης και είχε και μεγάλη συμμετοχή στα γκολ της ΑΕΚ με τον Άρη. Όσες φορές τον έχω δει να παίζει, δημιουργεί φάσεις, είναι κινητικός, γρήγορος και πολύ διεισδυτικός με την μπάλα στα πόδια. Είναι μια πολύ σημαντική μονάδα για την ΑΕΚ και την ενδεκάδα της. Και οι υπόλοιποι που είναι στον πάγκο είναι καλοί, δε θα έχει προβλήματα. Είναι 50-50 το ντέρμπι ότι και να γίνει. Απλά, ο Ολυμπιακός είναι αυτή τη στιγμή σε καλύτερη κατάσταση και έχει σημασία ποιος θα είναι κουρασμένος».

Ποιους παίκτες ξεχωρίζετε από την ΑΕΚ;

«Από την ΑΕΚ, ξεχωρίζω τον Λιβάγια, τον Μάνταλο, τον Ολιβέιρα που είναι πολύ καλός επιθετικός. ο Μάρκο Λιβάγια είναι πολύ καλός, έχει φοβερή τεχνική, απλά είναι λίγο βαρύς σαν επιθετικός. Αλλά ξέρει πολύ μπάλα, έχει τρομερή τεχνική και αν είχε λίγη ταχύτητα παραπάνω, θα ήταν… άπιαστος! Παίζει καλύτερα από τα πλάγια, παρά φουνταριστός».

Η γνώμη σας για τον Μάσιμο Καρέρα;

«Με τον Καρέρα έχει αλλάξει η ΑΕΚ, έχει μετατραπεί σε μια πολύ σταθερή ομάδα, με μέταλλο. Είναι δημιουργική, με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, καλή αμυντική λειτουργία και χωρίς να έχει την ποιότητα που έχει ο Ολυμπιακός».

Το όνειρο των φιλάθλων της ΑΕΚ γίνεται πραγματικότητα. Η «Αγιά Σοφιά» παίρνει σάρκα και οστά. Τι έχετε να σχολιάσετε για αυτό το πολύ σημαντικό γεγονός;

«Είναι ένα μεγάλο έργο, μια ιστορική στιγμή για την ΑΕΚ. Από τα σημαντικότερα κομμάτια της ιστορίας της ΑΕΚ. Μόνο συγχαρητήρια στον Κύριο Μελισσανίδη, που κατάφερε να φτιάξει το γήπεδο. Θα έχει μια άλλη δυναμική η ΑΕΚ στην Αγιά Σοφιά, θα δώσει ώθηση στην ομάδα. Θα πρέπει να φτιάξει μια δυνατή ομάδα, για να υποστηρίξει αυτό το μεγαλείο που φτιάχνει. Θα είναι μια τεράστια περιουσία της ΑΕΚ, με την δύναμη της έδρας. Είναι ένα μεγάλο επίτευγμα, με ένα ιστορικό όνομα και θα ενδιαφέρεται πολύς κόσμος να το δει, ακόμα και να μην υπάρχει ματς. Οπως γίνεται σε άλλα γήπεδα της γης, για παράδειγμα στης Μπαρτσελόνα. Θα θέλουν να μπουν να δουν αυτό το μεγαλείο, που λέγεται Αγιά Σοφιά».

Διαβάστε εδώ το πρώτο μέρος της μεγάλης συνέντευξης του Ντάνιελ Μπατίστα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ