Μούσα Αλ – Ταμάρι: Ενας ζογκλέρ για τον Θρύλο (vids)

Μούσα Αλ – Ταμάρι: Ενας ζογκλέρ για τον Θρύλο (vids)

Λατρεύεται σαν Θεός από τους συμπατριώτες του, όπως ο Σαλάχ από τους Αιγύπτιους – «Μιλάει» στην μπάλα και είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα – To10.gr σας παρουσιάζει τον Ταμάρι, που βρίσκεται στη λίστα του Ολυμπιακού.

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του είναι αφοσιωμένοι στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού, αλλά το τμήμα σκάουτινγκ του συλλόγου δουλεύει πυρετωδώς, με στόχο να προτείνει στον Πορτογάλο και στους ανθρώπους της ομάδας τις καλύτερες  δυνατές επιλογές.

Όπως διαβάσατε από to10.gr, ένα από τα ονόματα που προστέθηκε πρόσφατα στη λίστα  του Ολυμπιακού είναι αυτό του Μούσα Ταμάρι. Του Ιορδανού μεσοεπιθετικού, που κάνει πράματα και θαύματα στην Κύπρο με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ. Ο 23χρονος ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του στην περσινή σεζόν, ενώ αποθεώνεται από τους συμπατριώτες του, αφού θεωρείται ως ο καλύτερος παίκτης στην Ιορδανία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που του έχουν κολλήσει το παρατσούκλι ο «Μέσι της Ιορδανίας».

Στη σεζόν που ολοκληρώθηκε πρόωρα λόγω του κορωνοϊού, ο Ταμάρι πραγματοποίησε 34 συμμετοχές, έχοντας 3 γκολ και 9 ασίστ. Ο 23χρονος αγωνίζεται κυρίως στο δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής, αλλά μπορεί να προσφέρει λύσεις και στην αριστερή πλευρά.

Στον ΑΠΟΕΛ μετακόμισε το 2018, ενώ το συμβόλαιο που έχει με την κυπριακή ομάδα λήγει το καλοκαίρι του 2021. Ωστόσο, το φετινό καλοκαίρι είναι πολύ πιθανό να πουληθεί στο εξωτερικό, με τον Ολυμπιακό να τον έχει στη λίστα του. Οι Ερυθρόλευκοι όμως δεν είναι η μοναδική ομάδα που έχει ξεχωρίσει την περίπτωση του 23χρονου μεσοεπιθετικού, καθώς συχνά – πυκνά το όνομά του εμφανίζεται στις λίστες σπουδαίων ευρωπαϊκών ομάδων.

«Ο Μέσι της Ιορδανίας βρίσκεται στα ραντάρ των Σίτι, Λίβερπουλ, Ντόρτμουντ, Αταλάντα, Λιλ, Φιορεντίνα και Κάλιαρι», είχε γραφτεί πριν από λίγες εβδομάδες σε ιστοσελίδα στο εξωτερικό. Στα μέσα Ιουνίου ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης, είχε δηλώσει ότι η κυπριακή ομάδα απέρριψε πρόταση 2.5 εκατ. ευρώ από την Αλμερία.

Ο Ταμάρι είναι εθνικός ήρωας στην πατρίδα του, με τους Ιορδανούς να μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον συμπατριώτη τους.

«Υπάρχουν πολύ μεγάλες προσδοκίες από τους Ιορδανούς για τον Ταμάρι, ειδικά μετά τις εξαιρετικές σεζόν που έχει κάνει με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ. Πριν καν κλείσει τα 21 έγινε ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στην Ιορδανία, χωρίς μάλιστα να παίξει στις δύο μεγαλύτερες ομάδες της χώρας. Παρότι του δόθηκε η ευκαιρία, αρνήθηκε. Δεν τον ένοιαζαν τα λεφτά. Ηθελε να παίξει στην Ευρώπη. Μόλις ήρθε η πρόταση από τον ΑΠΟΕΛ δεν το σκέφτηκε. Αμέσως είπε το ναι και μετακόμισε στην Κύπρο.

Η ψυχολογία του είναι στα ύψη και είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα. Είναι ο Μέσι της Ιορδανίας. Αυτό το παρατσούκλι του έχουν δώσει. Το χαμηλό κέντρο βάρους τον βοηθάει στις ντρίμπλες. Είναι ένας παίκτης με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Κοροϊδεύει τους αντίπαλους αμυντικούς και προσφέρει θέαμα στους θεατές. Με τις εντυπωσιακές ντρίμπλες που κάνει, στέλνει τους αμυντικούς στην αντίθεση πλευρά», είχε πει στο Bleacher report ο football expert, Μοχαμάντ Ελιντί.

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι το στυλ του 23χρονου μοιάζει περισσότερο με του Ρόμπεν, παρά με του Μέσι. «Νομίζω ότι μοιάζει περισσότερο στον Ρόμπεν. Εχει υπομονή στο παιχνίδι του, έχει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και σκοράρει πολύ ωραία γκολ. Δεν υπάρχουν πολύ, που έφυγαν από την Ιορδανία και πέτυχε στην Ευρώπη όπως ο Ταμάρι», κατέληξε ο Μοχαμάντ Ελιντί.

Το προφίλ του μεσοεπιθετικού του ΑΠΟΕΛ σκιαγράφησε στο bleacher report και ο Ιορδανός δημοσιογράφος, Αχμάντ Μαλάχ. «Το παιχνίδι του είναι πολύ ώριμο, παρά την ηλικία του. Παίρνει σωστές αποφάσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα. Είναι εκρηκτικός και έχει γρήγορη επιτάχυνση, γεγονός που τον βοηθάει να προσπεράσει τους αντίπαλους αμυντικούς. Είναι σημαντικό που πήγε στην Ευρώπη σε τόσο νεαρή ηλικία. Στην Ιορδανία τον συγκρίνουν με τον Μέσι. Κάνει εντυπωσιακές ντρίμπλες και παίρνει γρήγορα αποφάσεις, όταν έχει την μπάλα στα πόδια του. Το παιχνίδι του είναι εντυπωσιακό και αναμφίβολα αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ιορδανία. Ολοι θέλουν να το δουν να αγωνίζεται στο Champions League και σε μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Ο Ταμάρι είναι για την Ιορδανία ότι είναι ο Σαλάχ για την Αίγυπτο», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος.

Είναι φανερό από τις δηλώσεις των δύο συμπατριωτών του Ταμάρι, ότι πρόκειται για τον σημαντικότερο ποδοσφαιριστή της Ιορδανίας. Μια ολόκληρη χώρα βασίζεται πάνω του. Μια ολόκληρη χώρα περιμένει να τον δει να αγωνίζεται σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Χαρακτηριστικό στοιχείο του πόσο πολύ πιστεύουν οι Ιορδανοί στον Ταμάρι είναι το γεγονός ότι έχει ήδη παίξει σε 32 παιχνίδια με το εθνόσημο (7 γκολ), παρότι είναι μόλις 23 ετών. Ένα ολόκληρο έθνος τον στηρίζει και βρίσκεται δίπλα του, με τον ίδιο να είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα. Το επόμενο βήμα. Το μεγάλο βήμα, που θα τον φέρει στην ευρωπαϊκή ελίτ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ