Μπαχ : «Η ασφάλεια των Αγώνων παραμένει βασική προτεραιότητα της ΔΟΕ και της Ιαπωνίας»

Μπαχ : «Η ασφάλεια των Αγώνων παραμένει βασική προτεραιότητα της ΔΟΕ και της Ιαπωνίας»

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή παραμένει πλήρης δεσμευσμένη στο να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021 κι εξετάζει πολλαπλά σενάρια για να πραγματοποιηθούν με ασφάλεια, όπως υποστήριξε την Τετάρτη (15/07) ο πρόεδρός της, Τόμας Μπαχ.

Η Ιαπωνία και η ΔΟΕ ανέβαλλαν τους Αγώνες του Τόκιο για έναν χρόνο, τον περασμένο Μάρτιο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Έκτοτε, οι διοργανωτές έχουν μιλήσει για την προσπάθεια που γίνεται για την απλοποίηση του event – το οποίο επρόκειτο να ξεκινήσει σε εννέα ημέρες (24/07) – για να μειώσουν το κόστος και να διασφαλίσουν την ασφάλεια των αθλητών.

Ο Μπαχ είπε ότι η επιτροπή συντονισμού της ΔΟΕ είχε κάνει λόγο για «πολύ καλη πρόοδο στις εργασίες» κι ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν στην διάρκεια της πλήρους συνεδρίασης της ΔΟΕ, που θα λάβει χώρα μέσω τηλεδιάσκεψης την Παρασκευή (17/07).

«Παραμένουμε πλήρως δεσμευμένοι να γιορτάσουμε το «Τόκιο 2020″ τον επόμενο χρόνο, τους μήνες Ιούλιο κι Αύγουστο», δήλωσε ο Μπαχ σε δημοσιογράφους στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης. «Ολόκληρη η ΔΟΕ ακολουθεί την αρχή που καθιερώσαμε πριν από την αναβολή (τον Μάρτιο) ότι η πρώτη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων», πρόσθεσε και κατέληξε:

«Συνεχίζουμε να καθοδηγούμαστε από τις συμβουλές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και με βάση αυτές τις συμβουλές προετοιμάζουμε πολλαπλά σενάρια. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε σε τι κατάσταση θα είναι η υγεία σε ένα χρόνο από τώρα.»

Ο Μπαχ είπε επίσης ότι η ΔΟΕ είχε συμφωνήσει με τη Σενεγάλη για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων του 2022 έως το 2026.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ