Οριστικό: Νοέμβριο – Δεκέμβριο οι εκλογές των Ομοσπονδιών – Τι προβλέπει η τροπολογία που περνάει σήμερα από τη Βουλή

Οριστικό: Νοέμβριο – Δεκέμβριο οι εκλογές των Ομοσπονδιών – Τι προβλέπει η τροπολογία που περνάει σήμερα από τη Βουλή

Τρίμηνη παράταση σε όλες τις διοικήσεις Ομοσπονδιών από την Κυβέρνηση, για να ψηφιστεί ο νέος αθλητικός νόμος και να εναρμονίσουν τα καταστατικά τους.

Το σχέδιο του νέου Αθλητικού Νόμου, που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση και θα βάζει μια τάξη σε όλες τις Ομοσπονδίες, αλλά και σε άλλα σοβαρά ζητήματα που έπρεπε να διορθωθούν, αναμένεται να μπει σε διαβούλευση την ερχόμενη εβδομάδα. Κάτι που σημαίνει ότι δεν θα είναι έτοιμο για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για να διορθώσει τα πράγματα και να θέσει ακριβώς το πλαίσιο που πρέπει να κινηθεί ο αθλητισμός έως ότου ψηφιστεί το νέο Αθλητικό Νομοσχέδιο, λοιπόν, ο υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αναμένεται να περάσει σήμερα έκτακτη τροπολογία (σ.σ. στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών), με σκοπό να δώσει χρόνο στον αθλητισμό και τις Ομοσπονδίες.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τροπολογία μεταξύ άλλων θα προσδιορίζει τον χρόνο τέλεσης των εκλογών των αθλητικών Ομοσπονδιών, για τους δύο τελευταίους μήνες του έτους (ήτοι Νοέμβριο – Δεκέμβριο), ενώ παράλληλα θα απαντά και σε μια σειρά από ζητήματα που πρέπει να διορθωθούν.

Ετσι, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, στην τροπολογία θα υπάρχουν διορθωτικές κινήσεις στους εξής τομείς:

1) Παρατείνεται η θητεία όλων των διοικήσεων των Ομοσπονδιών για 3 μήνες και προσδιορίζεται ότι οι εκλογές τους θα μπορούν να διεξαχθούν το τελευταίο δίμηνου του τρέχοντος έτους, ώστε να μπορέσουν να προλάβουν να αλλάξουν τα καταστατικά τους και να τα εναρμονίσουν με τον νέο αθλητικό νόμο, ο οποίος θα τεθεί υπό διαβούλευση την ερχόμενη εβδομάδα.

2) Παρατείνεται η θητεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τρεις μήνες. Η θητεία των τωρινών μελών λήγει στις 16 Αυγούστου, εν μέσω της μελέτης των φακέλων των συλλόγων που συμμετέχουν στα εθνικά πρωταθλήματα.

3) Ξεκαθαρίζεται πώς θα διατεθεί το ποσό των 12.000.000 € στα ερασιτεχνικά σωματεία, ώστε να μην υπάρχουν σκιές και παρανοήσεις για το πού και πώς θα πάνε τα χρήματα.

Σε αυτό το σημείο έχει σημασία να αναφέρουμε ότι η παράταση στις θητείες των διοικήσεων των Ομοσπονδιών δίνεται ακριβώς επειδή κάποιοι θεωρούσαν ότι μπορούν να κάνουν εκλογές με τον… παλιό αθλητικό νόμο, ενώ θα έχει ψηφιστεί υπάρχει νέο νομοσχέδιο. Τώρα, λοιπόν, όλες οι Ομοσπονδίες θα κληθούν να εναρμονιστούν με τον νόμο. Και αυτό αφορά όλες τις Ομοσπονδίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ