Ο ΟΣΕΚΑ στηρίζει το αθλητικό νομοσχέδιο

Ο ΟΣΕΚΑ στηρίζει το αθλητικό νομοσχέδιο

Την υποστήριξή της στο νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση στον αθλητισμό, το οποίο βρίσκεται στη φάση της δημόσιας διαβούλευσης, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο.

«Πραγματοποιούνται αναγκαίες τομές, οι οποίες έπρεπε να έχουν γίνει πολλά χρόνια» επισημαίνει μεταξύ άλλων η ΟΣΕΚΑ και εκφράζει την πεποίθηση ότι το αθλητικό νομοσχέδιο «θα αναζωογονήσει το αθλητικό κίνημα». Επιπλέον, η ομοσπονδία μπάσκετ με αμαξίδιο συγχαίρει τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, «… για την τόλμη του να επιχειρήσει τομές».

Η ανακοίνωση της ΟΣΕΚΑ:

«Tο Δ.Σ. και ο πρόεδρος της ΟΣΕΚΑ χαιρετίζουν το Νομοσχέδιο αθλητικής μεταρρύθμισης, θεωρώντας πως κινείται σε σωστή βάση και δίνει προοπτική, αλλά και λύσεις σε ζητήματα, τα οποία για χρόνια ταλάνιζαν τον ελληνικό αθλητισμό.

Με το Νομοσχέδιο αθλητικής μεταρρύθμισης πραγματοποιούνται αναγκαίες τομές, οι οποίες έπρεπε να έχουν γίνει πολλά χρόνια, αλλά σημασία έχει ότι -έστω και τώρα- γίνονται. Η Διαφάνεια είναι προϋπόθεση για να λειτουργήσουν οι Ομοσπονδίες, για να προαχθεί το Ολυμπιακό ιδεώδες. Και ναι, πρέπει να μπει τάξη στο αθλητικό πεδίο.

Πεποίθησή μας είναι ότι το Νομοσχέδιο αθλητικής μεταρρύθμισης θα αναζωογονήσει το αθλητικό κίνημα. Δίνει ρόλο στο κύτταρο, που είναι τα σωματεία, δίνει στους αθλητές, αυτό που τους αξίζει και το κίνητρο για να συνεχίσουν την προσπάθεια αυτοβελτίωσης.

Όσον αφορά στο Παραολυμπιακό κίνημα, οι επιβραβεύσεις των συνοδών-αθλητών ήταν πάγιο αίτημα και δίκαια ικανοποιείται. Όπως δικαίως εξορθολογίζεται κι η σύνθεση της ΕΠΕ.

Το Δ.Σ. και ο πρόεδρος της ΟΣΕΚΑ συγχαίρουν τον Λευτέρη Αυγενάκη για την τόλμη του να επιχειρήσει τομές. Στον αθλητισμό εκ της φύσεώς του, κανένας δεν είναι ισόβιος, όλοι οφείλουμε να υπηρετούμε μια μεγαλύτερη ιδέα, με διάθεση προσφοράς στο σύνολο. Το Νομοσχέδιο αθλητικής μεταρρύθμισης είναι ένα εργαλείο, μια αποφασιστική κίνηση εξορθολογισμού κι ανατροπής. Ως εκ τούτου είναι κάτι που έπρεπε να γίνει και που όλοι οφείλουμε να στηρίξουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ