Αθλητισμός ώρα μηδέν: Τι ανακοινώνει η Κυβέρνηση σε λίγη ώρα

Αθλητισμός ώρα μηδέν: Τι ανακοινώνει η Κυβέρνηση σε λίγη ώρα

Λουκέτο για ένα μήνα (και βλέπουμε) στον αθλητισμό – Τι γίνεται με Σούπερ Λιγκ, Μπάσκετ Λιγκ, τις προπονήσεις σε κλειστούς χώρους και τους αθλητές που προετοιμάζονται για διεθνείς διοργανώσεις.

Ο κορωνοϊός «σκεπάζει» τον αθλητισμό και πάλι. Η εκτίναξη των κρουσμάτων στο δεύτερο κύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα αναγκάζει την Κυβέρνηση να πάρει σκληρά μέτρα με στόχο να περιορίσει την εξάπλωση του.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τις ανακοινώσεις νωρίς το μεσημέρι και σε λίγη ώρα αναμένεται και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς να προχωρήσει σε ανακοινώσεις αναλυτικά και για τον αθλητισμό. Ο ελληνικός αθλητισμός που πλήττεται ξανά, καθώς για ένα μήνα (και βλέπουμε) όπου θα ισχύουν από την Τρίτη τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού βάζει λουκέτο!

Στην Κυβέρνηση και το Υφυπουργείο Αθλητισμού έγιναν μεγάλες προσπάθειες για να υπάρξει συνέχεια και όσο το δυνατόν μικρότερη ζημιά από τα νέα μέτρα. Δεν είχαν εύκολο έργο είναι αλήθεια. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει αποφασιστεί να συνεχιστούν τα μεγάλα πρωταθλήματα με την προυπόθεση πως θα γίνονται τεστ ανά 7 μέρες. Κάτι που συμβαίνει τόσο στην Σούπερ Λιγκ όσο και στην Μπάσκετ Λιγκ. Τι θα συμβεί στα υπόλοιπα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ; Τι θα γίνει στα πρωταθλήματα των υπόλοιπων αθλημάτων, πόλο, βόλει, χάντμπολ;

Θα συνεχιστούν μόνο αν μπορούν και αυτά να κάνουν όλες οι ομάδες τεστ ανά 7 μέρες. Όπου δεν είναι δυνατόν να συμβεί αυτό τότε θα έχουμε διακοπή. Ξεκάθαρα και χωρίς «παραθυράκια».

Τι γίνεται με τα αθλήματα σε κλειστούς χώρους; Δεν θα υπάρξουν βεβαίως αγώνες, όπως δεν θα επιτρέπονται και οι προπονήσεις για όσα αθλήματα είναι κλειστού χώρου. Κλείνουν και αυτά για ένα μήνα και βλέπουμε. Συνάμα και στα αθλήματα ανοικτού χώρου δεν θα υπάρχουν αγώνες αλλά και προπονήσεις, με την διαφορά πως θα επιτρέπονται με την παρουσία δύο ατόμων. Σε αθλήματα δηλαδή όπως η τοξοβολία, η ιππασία, η κωπηλασία θα μπορεί να γίνει προπόνηση αρκεί να είναι μέχρι δύο άτομα.

Εξαιρούνται όσοι αθλητές κάνουν προετοιμασία για Ολυμπιακούς αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Οι αθλητές αυτοί, είτε ανοικτού είτε κλειστού χώρου θα μπορούν μόνοι τους να συνεχίσουν την προετοιμασία τους.

Όπως γίνεται αντιληπτό ο αθλητισμός πλήττεται για δεύτερη φορά από τον κορωνοϊό. Όσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για τεστ κάθε εβδομάδα δεν θα μπορούν να παίξουν, όσον αφορά τα πρωταθλήματα.

Αναμένουμε σε λίγη ώρα εάν οι παραπάνω πληροφορίες επιβεβαιωθούν και επίσημα από κυβερνητικά χείλη και αν θα γίνει πράξη το δεύτερο λουκέτο στον ελληνικό αθλητισμό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ