Ο αθλητισμός υψηλού επιπέδου στην Αγγλία συνεχίζεται, παρά το νέο lockdown

Ο αθλητισμός υψηλού επιπέδου στην Αγγλία συνεχίζεται, παρά το νέο lockdown

Η Premier League, όπως επίσης αγώνες τένις, ράγκμπι και ιπποδρομιών θα συνεχιστούν στην Αγγλία, παρά το lockdown που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Οι αθλητικές διοργανώσεις στο κορυφαίο επίπεδο, αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες στην Αγγλία, παρά τα νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν το Σάββατο (31/10) από τη βρετανική κυβέρνηση για την καταπολέμηση της πανδημίας και τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από την ερχόμενη Πέμπτη.

«Επιτρέπεται το ταξίδι για επαγγελματικούς λόγους. Αυτό περιλαμβάνει και τον αθλητισμό υψηλού επιπέδου, που διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών», έγραψε στο Twitter, ο υπουργός Πολιτισμού, Ολιβερ Ντάουντεν, ο οποίος έχει υπό την εποπτεία του και τον αθλητισμό.

Οπως είναι γνωστό, ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε τα αυξημένα περιοριστικά μέτρα, με ισχύ από τις 5 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου.

Το αγγλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, που διεκόπη για τρεις μήνες την περασμένη σεζόν λόγω της πανδημίας, πιθανότατα θα… επωφεληθεί από την εξαίρεση που ανέφερε ο Ντάουντεν, όπως αναμένεται να συμβεί και για ορισμένους αγώνες ιπποδρομιών, τένις και ράγκμπι.

Το Masters of tennis, που συγκεντρώνει τους οκτώ καλύτερους παίκτες της σεζόν, έχει προγραμματιστεί από τις 15 έως τις 22 Νοεμβρίου, στο Λονδίνο, με την συμμετοχή του Στέφανου Τσιτσιπά.

«Μετά την ανακοίνωση του Βρετανού πρωθυπουργού, το Masters του Λονδίνου θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ATP, η οποία προσθέτει πως:

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με όλες τις αρμόδιες αρχές, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, για να διασφαλίσουμε ότι υπάρχουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της ασφάλειας όλων των συμμετεχόντων στο τουρνουά».

Οι περιορισμοί που ανακοινώθηκαν, δεν αφορούν την Σκωτία, την Ουαλία και την Βόρεια Ιρλανδία, καθώς εμπίπτει στις Αρχές κάθε βρετανικής επαρχίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο η πανδημία έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής σχεδόν ένα εκατομμύριο κρούσματα και περισσότερους από 46.000 θανάτους, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ