Τι έκαναν το Σαββατοκύριακο Έλληνες διεθνείς στα τοπ πρωταθλήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης Γερμανίας, Ιταλίας και Τσεχίας

Τι έκαναν το Σαββατοκύριακο Έλληνες διεθνείς στα τοπ πρωταθλήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης Γερμανίας, Ιταλίας και Τσεχίας

Πως τα πήγαν οι Έλληνες που αγωνίστηκαν στο εξωτερικό.

Μπορεί στην Ελλάδα η επιτραπέζια αντισφαίριση να έχει συμπληρώσει τρεις μήνες χωρίς δραστηριότητα και οι προβλέψεις για σύντομη άρση των απαγορεύσεων, γενικά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, να είναι απαισιόδοξες, ωστόσο άλλες ευρωπαϊκές χώρες συνεχίζουν ή επανήλθαν με αγώνες διασυλλογικών πρωταθλημάτων παρά τις δικές τους μεγάλες δυσκολίες στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Τουλάχιστον εκεί λοιπόν, αρκετοί πρωταθλητές μας έχουν την ευκαιρία για αγωνιστική δράση κι αξίζει να ρίξουμε μία ακόμη ματιά στα πεπραγμένα τους, καθώς το Σαββατοκύριακο είχαμε συναντήσεις για την 1η εθνική κατηγορία σε τρεις διαφορετικές χώρες με τη συμμετοχή ισάριθμων βασικών μελών των εθνικών μας ομάδων. Στην Μπουντεσλίγκα η Γκρενζάου του Γιάννη Σγουρόπουλου πέτυχε τη δεύτερη σερί νίκη της κι αύξησε ελπίδες για την παραμονή. Στην Ιταλία έγινε η 3η αγωνιστική της Α1 γυναικών με τη Νορμπέλο της Κατερίνας Τόλιου να γνωρίζει νέα ήττα, ενώ στην 1η κατηγορία γυναικών της Τσεχίας η Κωνσταντίνα Παρίδη είδε την πρωτοπόρο Ντόμπρε να διακόπτει το νικηφόρο σερί της και να παραχωρεί ισοπαλία.

Στην κορυφαία κατηγορία της Γερμανίας η Γκρενζάου αντιμετώπισε την Κυριακή εκτός έδρας τη Φούλντα για τη 18η αγωνιστική κι επικράτησε με 3-2. Η έξι φορές πρωταθλήτρια Γερμανίας είχε και τη βοήθεια της τύχης, καθώς μετά το πρώτο του ματς εγκατέλειψε λόγω τραυματισμού ο κορυφαίος Νιγηριανός Κουάντρι Αρούνα. Ο Σγουρόπουλος θ’ αντιμετώπιζε από τη θέση 1 τον πρώτο παίκτη της άλλης ομάδας και με το σκορ ομάδων στο 2-1, όμως πήρε τη νίκη με 3-0 στα χαρτιά.

Όλα κρίθηκαν στο διπλό όπου ο νεαρός Ρουμάνος Κριστιάν Πλετέα και ο πολύπειρος Σέρβος Αλεξάνταρ Καρακάεβιτς έφτασαν στη νίκη, όπως είχαν κάνει και πριν από λίγες ημέρες εναντίον της Μπαντ Κονιγκσχόφεν (τώρα αναμετρήθηκαν με τους Γερμανούς Φίλους/Μενγκ). Στον πρώτο του αγώνα ο Σγουρόπουλος ηττήθηκε με 3-1 σετ σε δυνατή αναμέτρηση με τον διεθνή αμυντικό Ρούβεν Φίλους. Η Γκρενζάου έφτασε τους 6 βαθμούς. Αποσπάστηκε κατά 4 από την τελευταία θέση, που σίγουρα οδηγεί στον υποβιβασμό κι αύξησε τις πιθανότητες για την παραμονή στην Μπουντεσλίγκα 1.

Στην Ιταλία έγινε προχτές η 3η αγωνιστική στην Α1 κατηγορία τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Η Τόλιου ταξίδεψε στη γειτονική χώρα για ένα ακόμη ματς με τη Νορμπέλο, άλλωστε κάθε αγωνιστικό τεστ είναι σημαντικό στην προετοιμασία της για το Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης. Η ομάδα από τη Σαρδηνία κοντραρίστηκε εκτός έδρας με την Κόρτε Ότο και γνώρισε νέα ήττα με 4-0. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού έδωσε ένα ματς, αντιμετώπισε τη Ρωσίδα Όλγα Κουλίκοβα και κάμφθηκε με 3-0 σετ.

Στο αντίστοιχο πρωτάθλημα των ανδρών υπέστη την τρίτη ήττα της και η Εσπεντίτο Νάπολι του Τάσου Ρηνιώτη. Χωρίς τον 38άχρονο διεθνή στη σύνθεσή της έχασε με 4-0 εντός έδρας από την Απουάνια Καράρα. Νορμπέλο και Εσπεντίτο Νάπολι δεν έχουν ακόμη βαθμό.

Στην Τσεχία συνεχίστηκε το Σάββατο η Σούπερ κατηγορία των γυναικών. Η Ντόμπρε τέθηκε αντιμέτωπη εκτός έδρας με την Μπρέσλαβ κι απέσπασε ισοπαλία 5-5. Είναι πάντα στην κορυφή της βαθμολογίας απλά είδε να σταματάει το σερί των 7 νικών. Η Παρίδη έδωσε τρεις ακόμη αμφίρροπες αναμετρήσεις με απολογισμό 1 νίκη και 2 ήττες. Κάμφθηκε από την Ανέτα Σιρούτσκοβα και την Καρίν Αντάμκοβα με 3-1 σετ κι ενδιάμεσα ξεπέρασε την Ντάνα Τσέκοβα με 3-2. Για ν’ αποφύγει η Ντόμπρε την ήττα χρειάστηκε στο φινάλε να ισοφαρίσει με οριακή νίκη 3-2 στο διπλό από τις Ζντένα Μπλάσκοβα/Ντάγκμαρ Ιλιένοβα. Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είναι να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο και μετά θα γίνουν πλέι οφ σε διήμερο ή τριήμερο. Οι ομάδες της πρώτης 8άδας θα συγκεντρωθούν σε ένα γυμναστήριο και θα παίξουν για τον τίτλο σε νοκ άουτ σύστημα με τον 1ο γύρο να σχηματίζεται από ζευγάρια του 1ου με τον 8ο της βαθμολογίας, του 2ου με τον 7ο κ.ο.κ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ