Καπράλος : «Αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα έχουν πολλές εκπλήξεις»

Καπράλος : «Αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα έχουν πολλές εκπλήξεις»

Ο πρώην διεθνής αθλητής υδατοσφαίρισης και πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, μίλησε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Τόκιο.

Συνέντευξη στον «Over FM» παραχώρησε ο πρώην διεθνής αθλητής υδατοσφαίρισης και πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος και μίλησε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Τόκιο αλλά και το πόσο επηρεάζει τους αθλητές η πανδημία.

Όσα είπε ο Καπράλος:

Για τον εμβολιασμό των αθλητών:

«Είναι μια ιδιαίτερη χρονιά γιατί πέρσι δεν έγιναν και υπήρχε φόβος μήπως δεν γίνουν και φέτος. Οι αθλητές μπορούν να είναι εμβολιασμένοι άλλα μπορούν και να μην είναι. Δεν είναι αναγκαστικό να έχουν κάνει το εμβόλιο. Σε κάθε χώρα υπάρχει διαφορετικό καθεστώς. Το αν δηλαδή θα διαθέσει εμβόλια στην ολυμπιακή ομάδα. Στην Ελλάδα, ακόμη περιμένουμε και θα μάθουμε σε λίγο καιρό, όμως μας έχουν διαβεβαιώσει ότι θα έχουν μια προτεραιότητα οι αθλητές. Όποιος δεν εμβολιαστεί θα ελέγχεται συνεχώς με τεστ. Οι αθλητές θα μπορούν να πηγαίνουν μόνο στο ολυμπιακό χωριό και στους χώρους των αθλημάτων τους. Θα απαγορεύεται να παίρνουν τα μέσα μεταφοράς και δε θα μπορούν να κυκλοφορούν στην πόλη».

Για το αν θα υπάρχουν θεατές από άλλες χώρες:

«Η άποψη μου είναι ότι θα απαγορεύουν σε ξένους να πάνε στο Τόκιο. Μόνο οι κάτοικοι θα μπορούν να παρευρίσκονται. Υπάρχουν άνθρωποι βεβαία που έχουν κλείσει ήδη εισιτήριο και ξενοδοχεία. Με διαβεβαίωσαν για τα εισιτήρια θα υπάρξει επιστροφή. Για τα υπόλοιπα δεν είμαι σίγουρος. Η απουσία του κόσμου μαζί με την αναβολή που έγινε πέρσι κόστισαν περίπου 4 δισεκατομμύρια».

Για την κατάσταση των αθλητών με την πανδημία:

«Γενικά η κοινωνία μας περνάει ένα τεράστιο πρόβλημα. Η πανδημία έχει επιδράσει τα πάντα. Η κοινωνία έχει κουραστεί το ίδιο και οι αθλητές. Ναι μεν η ολυμπιακή ομάδα μπορεί να προπονείται, όμως γίνεται με τους ρυθμούς του παρελθόντος. Δεν γίνονται αγώνες. Και το βλέπουμε και από τους αγώνες που γίνονται στο εξωτερικό που βλέπεις υποδεέστερους αντιπάλους να κερδίζουν. Πιστεύω ότι σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα υπάρχουν εκπλήξεις».

Για το ελληνικό πόλο:

«Το πόλο είναι ένα άθλημα που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα. Χρειάζεται πονηριά, γρηγοράδα και σπιρτάδα. Κάνουμε πράγματα τα οποία δεν διδάσκονται στα βιβλία. Έχουμε μια πολύ καλή φουρνιά και έχει γίνει μια πολύ δυνατή παράδοση που δε θέλουμε να αφήσουμε».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ