Η Ρωσία θα εμβολιάσει τους αθλητές της κατά του κορωνοϊού

Η Ρωσία θα εμβολιάσει τους αθλητές της κατά του κορωνοϊού

Να εξασφαλίσει την προστασία της αποστολής της θέλει η ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Οι Ρώσοι αθλητές που θα μετάσχουν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το ερχόμενο καλοκαίρι θα εμβολιαστούν εναντίον της COVID-19 σε εθελοντική βάση, όπως δήλωσε ο υπουργός Αθλητισμού της χώρας, Όλεγκ Ματίτσιν, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει ανακοινώσει ότι ο εμβολιασμός των αθλητών είναι μια πράξη «ενθαρρυντική», αλλά δεν είναι υποχρεωτική για τους αθλητές.

«Ελήφθη απόφαση σχετικά με τον εθελοντικό εμβολιασμό αθλητών της ρωσικής εθνικής ομάδας» είπε ο Ματίτσιν και πρόσθεσε: «Ειδικοί από την FMBA (Ομοσπονδιακή Ιατρική-Βιολογική Υπηρεσία) συνεργάζονται με τις ομοσπονδίες. Για εμάς αυτό το θέμα αποτελεί τον βασικό μας στόχο πριν από τους Αγώνες».

Οι αθλητές από τη Ρωσία θα αγωνιστούν στο Τόκιο χωρίς τη σημαία και τον εθνικό ύμνο τους, ως μέρος κυρώσεων για πολλά σκάνδαλα ντόπινγκ, όπως έχει κάνει γνωστό η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) από τον περασμένο μήνα.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, οι οποίοι αναβλήθηκαν το καλοκαίρι του 2020 λόγω της πανδημίας COVID-19, είναι προγραμματισμένο να αρχίσουν στις 23 Ιουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ