Ολυμπιακοί Αγώνες και σταρ-αρνητές του εμβολίου!

Ολυμπιακοί Αγώνες και σταρ-αρνητές του εμβολίου!

Θα εμβολιαστούν οι αθλητές πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες; Η ΔΟΕ κάνει τον Πόντιο Πιλάτο και ρίχνει το μπαλάκι στις χώρες και τους συμμετέχοντες, αλλά οι αντιδράσεις ξεκίνησαν.

Ολυμπιακοί Αγώνες. Η κορύφωση κάθε αθλητικής δραστηριότητας. Μια ιερή εποχή. Κάποτε σταματούσε πολέμους. Τώρα, αποτελεί το «ιερό δισκοπότηρο» για κάθε αθλητή. Ένα μετάλλιο, είναι στόχος ζωής. Για τη ΔΟΕ, πέρα από αυτά, είναι… δουλειά. Το εμπορικότερο αθλητικό προϊόν στον πλανήτη.

Σχεδόν ενάμισης μήνας γεμάτος διαφημίσεις, χορηγίες και χρυσάφι. Αλλά στην εποχή της πανδημίας του covid-19, ακόμη και οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι αναγκασμένοι να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες. Και μπορεί πλέον να οριστικοποιείται ολοένα και περισσότερο πως το καλοκαίρι του 2021 θα διεξαχθούν οι Αγώνες στο Τόκιο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα προβλήματα έχουν ξεπεραστεί.

Επιθυμία των διοργανωτών και της ΔΟΕ είναι να εμβολιαστούν όλοι οι Αθλητές πριν μεταβούν στην Ιαπωνία για την έναρξή τους (23/07/21 – 08/08/21). Αυτό θα ήταν το ιδανικό. Αν και δεν αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή, η ΔΟΕ δήλωσε ότι θα ενθαρρύνει και θα βοηθήσει μεμονωμένες χώρες να εμβολιάσουν τις ομάδες τους πριν από την άφιξη.

Το «Playbook», οι οδηγίες… ασφαλείας που θα δοθούν σε όλες τις χώρες πριν την έναρξη των αγώνων, αναμένεται να είναι πολύ πιο αυστηρό για όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Οι αθλητές θα ενθαρρυνθούν να ελαχιστοποιήσουν την κοινωνική δραστηριότητα στην Ιαπωνία και πρέπει να παρέχουν μια λίστα με όλους αυτούς που αναμένουν να έχουν στενή επαφή.

Επιπλέον, οι αθλητές και οι αξιωματούχοι θα κληθούν να μην χρησιμοποιούν τη δημόσια συγκοινωνία χωρίς άδεια και οι μάσκες προσώπου πρέπει να φοριούνται «ανά πάσα στιγμή» εκτός από το φαγητό, τον ύπνο ή όταν βρίσκονται σε ανοιχτό εξωτερικό χώρο. Η μη συμμόρφωση με τους κανόνες και κανονισμούς θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποκλεισμό των αθλητών από τον ανταγωνισμό.

Γιατί η ΔΟΕ αποφάσισε να είναι «ελαστική» στο θέμα του εμβολιασμού και να μεταφέρει στις χώρες το «πρόβλημα»; Διότι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Ηδη πολλά από τα μεγάλα αστέρια του παγκόσμιου αθλητισμού έχουν κρατήσει επιθετική στάση. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις αυτή την εβδομάδα σηκώθηκε σκόνη στο ΝΒΑ, αναφορικά με το σχέδιο εμβολιασμού παικτών και ανθρώπων των ομάδων.

Ένα σχέδιο που να συναντά την αντίσταση μεγάλου αριθμού παικτών. Τον ΝΒΑ προσπάθησε να πείσει μερικούς σούπερ σταρ να συμμετάσχουν σε εκστρατεία ευαισθητοποίησης σχετικά με τα εμβόλια, εισπράττοντας αρνητικές απαντήσεις. Προς το παρόν, κανένα αστέρι του NBA δεν έχει εκφράσει την πρόθεσή του να εμβολιαστεί. «Είναι μια προσωπική επιλογή, δεν θα το επιβάλει το πρωτάθλημα, ο κάθε παίκτης θα κάνει ότι πιστεύει», είπε ο Κρις Πολ. «Θα το σκεφτώ, ξέρω ότι δεν θα είναι υποχρεωτικό», τόνισε ο Τζέιμς Χάρντεν, ενώ ο ΛεΜπρον Τζέιμς, τόνισε: «Θα μιλήσω με την οικογένειά μου και θα αποφασίσουμε μαζί. Είναι και παραμένουν προσωπικές επιλογές».
Σε ό,τι έχει να κάνει με την Ελλάδα, πολλοί είναι οι Ελληνες αθλητές που έχουν εκφραστεί αρνητικά στο ενδεχόμενο να κάνουν το εμβόλιο.

Η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν η πρώτη που άνοιξε την κουβέντα, κατακεραυνώνοντας τη ΔΟΕ με δηλώσεις στην ΕΡΤ. «Το ότι η ΔΟΕ προσπαθεί να μας κάνει να κάνουμε το εμβόλιο δεν το καταλαβαίνω», ανέφερε μεταξύ άλλων και σε άλλο σημείο τόνισε «…ο εμβολιασμός για εμένα δεν βγάζει κανένα νόημα, από τη στιγμή που όταν κάνεις το εμβόλιο, συνεχίζεις να είσαι μεταδοτικός, εκτός αν έχουμε 100% όλοι εμβολιαστεί κάτι που δεν είναι εφικτό».

Απόψεις που ενστερνίζονται πολλοί σημαντικοί αθλητές. Απόψεις που θα φανεί σε λίγο καιρό εάν θα επηρεάσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και πώς!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ