To νέο ηλεκτρικό MINI αυτοκίνητο ασφαλείας της FORMULA E (pic & vid)

To νέο ηλεκτρικό MINI αυτοκίνητο ασφαλείας της FORMULA E (pic & vid)

Το νέο MINI Electric Pacesetter θα είναι το αυτοκίνητο ασφαλείας της FORMULA E για την νέα σεζόν.

Η FORMULA E είναι η μοναδική μηχανοκίνητη κατηγορία όπου τα αγωνιστικά αυτοκίνητα κινούνται με αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια. Έτσι, η διοργανώντρια αρχή αποφάσισε να εντάξει στο πνεύμα της διοργάνωσης και το αυτοκίνητο ασφαλείας. Η Mini εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και δημιούργησε το νεο Safety Car της Formula E το οποίο μας δείχνει πως περίπου θα είναι το νέο John Cooper Works GP παραγωγής που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες.

Μάλιστα, το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας του ηλεκτροκίνητου πρωταθλήματος Formula έχει καλυμμένες την εισαγωγή αέρα και τις γρίλιες, ενώ το μαυρό, γκρι και πορτοκαλί χρώμαα του το κάνουν να τραβάει όλα τα βλέμματα.

Επιπλέον, όπως γίνεται εύκολα κατανόητο οι διοργανωτές του έχουν προσθέσει τα απαραίτητα φώτα LED τα οποία έχουν τα αυτοκίνητα ασφαλείας για να ξεχωρίζουν.

Στο μηχανικό τομέα τώρα, ο κινητήρας του είναι ο ίδιος που συναντάμε και στο Cooper SE παραγωγής, δηλαδή ένα μοτέρ 184 ίππων με ροπή 270 Nm το οποίο είναι μπροστινοκίνητο.

Επιπροσθέτως, το γεγονός ότι διαθέτει ίδιο κινητήρα με το Cooper SE δεν σημαίνει πως έχουν και άλλα πράγματα κοινα, το αντίθετο θα λέγαμε. Ο κινητήρας και η μπαταρία είναι τα μοναδικά κοινά που έχουν τα δύο αμάξια.

Από καθίσματα έμειναν μόνο τα δύο μπροστινά τα οποία είναι και τα απαραίτητα για να κάθεται ο οδηγός και ο συνοδηγός. Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν ούτε  επενδύσεις αλλα ούτε σύστημα πολυμέσων, ενώ το roll cage κάνει σαφές το πως θα χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Επίσης, στα μπροστινά καθίσματα υπάρχουν οι κλασσικές αγωνιστικές ζώνες έξι σημείων, ενώ έχει τοποθετηθεί και σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης για άμεση αντιμετώπιση πυρκαγιάς σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Η MINI έχει ασχοληθεί πάρα πολύ με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, καθώς έφτιαξε από την αρχή την ανάρτηση του Electric Pacesetter χρησιμοποιώντας μια coilover ανάρτηση, ενώ αντικατέστησε τα εργοστασιακά φρένα του Cooper SE με μεγαλύτερα προερχόμενα από το κορυφαίο GP με τις τετραπίστονες δαγκάνες αλλά αύξησε και το μέγεθος των μετατρόχιων κατά 10 χιλιοστά.

Τέλος, η συμπεριφορά του Electric Pacesetter εντός πίστας σύμφωνα με την MΙΝΙ είναι εξαιρετική, καθώς πιάνει τα 0-100 χλμ./ώρα μέσα σε 6.7 δευτερόλεπτα, δηλαδή ο.6″ ταχύτερα από το Cooper SE.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ABB Formula E (@fiaformulae)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ