Προβληματισμός στους Ιάπωνες με την έξαρση κρουσμάτων

Προβληματισμός στους Ιάπωνες με την έξαρση κρουσμάτων

Η απόφαση σχετικά με το όριο για τους θεατές στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα καθυστερήσει λόγω της αναζωπύρωσης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, ανακοίνωσαν σήμερα (21/04), ότι θα καθυστερήσουν τη λήψη απόφασης σχετικά με το όριο για τους θεατές, πιθανώς μέχρι τον Ιούνιο, καθώς η αναζωπύρωση των κρουσμάτων κορωνοϊού περιπλέκει τον προγραμματισμό.

Τον περασμένο μήνα η ΟΕ σε συνεννόηση με κυβέρνηση απαγόρευσε την είσοδο ξένων θεατών στην Ιαπωνία, με τους διοργανωτές να υποστηρίζουν ότι θα αποφασίσουν τον Απρίλιο για το πόσοι εγχώριοι θεατές θα επιτρέπεται να βρίσκονται στις εξέδρες των σταδίων.

Ωστόσο, η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο 2020, Σέικο Χασιμότο, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την απόφαση, συνεχίζοντας τη εξέταση της κατάστασης του κορωνοϊού στη χώρα.

«Κατά τη διάρκεια του Απριλίου θα θέλαμε να δείξουμε την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουμε σχετικά με τα όρια των θεατών, αλλά κοιτάζοντας την κατάσταση μπροστά, εξακολουθούμε να εξετάζουμε το χρονοδιάγραμμα για τη λήψη της τελικής απόφασης», είπε μετά από μια τηλεδιάσκεψη με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ).

Ο διευθύνων σύμβουλος του Τόκιο 2020, Τοσίρο Μούτο, δήλωσε ότι μια απόφαση «θα μπορούσε να ληφθεί τον Μάιο ή τον Ιούνιο, ανάλογα με την κατάσταση.»

Η Ιαπωνία καταπολεμά ένα τέταρτο κύμα κορωνοϊού, με το Τόκιο και άλλες περιοχές να εφαρμόζουν περιορισμούς, για να προσπαθήσουν να σταματήσουν την αύξηση. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 8 Αυγούστου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ