Περίπου 80.000 άτομα θα ταξιδέψουν στο Τόκιο

Περίπου 80.000 άτομα θα ταξιδέψουν στο Τόκιο

Όπως αναφέρει το Πρακτορείο Ειδήσεων «Kyodo» και η επιχειρηματική εφημερίδα «Nikkei», 79.000 άτομα θα «προσγειωθούν» στην Ιαπωνία από το εξωτερικό για να παρακολουθήσουν του Αγώνες.

Περίπου 80.000 αξιωματούχοι, δημοσιογράφοι και προσωπικό υποστήριξης αναμένονται στο Τόκιο τον Ιούλιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ιαπωνία, καθώς οι διοργανωτές εμμένουν στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, παρά τη συντριπτική δημόσια αντίθεση στην οικοδέσποινα χώρα.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων «Kyodo» και την επιχειρηματική εφημερίδα «Nikkei», 79.000 άτομα θα «προσγειωθούν» στην Ιαπωνία από το εξωτερικό για να παρακολουθήσουν του Αγώνες.

Αυτός είναι περίπου ο μισός αριθμός αφιχθέντων εν συγκρίσει με την περυσινή χρονιά πριν η πανδημία του κορωνοϊού οδηγήσει σε αναβολή των Αγώνων. Η σχετική απόφαση της μείωσης του αριθμού ήρθε μετά από αίτημα των διοργανωτών στις εθνικές Ολυμπιακές επιτροπές και τις αθλητικές ομοσπονδίες να μειώσουν το μέγεθος των αποστολών τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Τόκιο 2020, Τοσίρο Μούτο, είχε πει ότι ο αριθμός των επισκεπτών θα διατηρηθεί κάτω από 90.000 – και θα μπορούσε να μειωθεί περαιτέρω – καθώς οι διοργανωτές και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή [IOC] προσπαθούν να καθησυχάσουν το νευρικό ιαπωνικό κοινό ότι οι Αγώνες θα διεξαχθούν με ασφάλεια.

Επιπλέον, οι 11.500 αθλητές που θα αγωνιστούν στο Τόκιο αυτό το καλοκαίρι δεν θα μπουν σε καραντίνα κατά την άφιξη τους, αλλά θα υποβάλλονται καθημερινά σε τεστ για την Covid-19, ενώ θα περιορίζονται στους χώρους διαμονής τους.

Σήμερα (20/5), ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, δήλωσε ότι περιμένει περισσότερο από το 80% των ανθρώπων που θα διαμένουν στο Ολυμπιακό Χωριό να έχουν εμβολιαστεί πριν την έναρξη των Αγώνων στις 23 Ιουλίου.

«Για προφανείς λόγους δεν μπορούμε να δώσουμε στους αθλητές περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά η πιο σημαντική αρχή είναι ξεκάθαρη: το Ολυμπιακό Xωριό είναι ένα ασφαλές μέρος και οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες θα οργανωθούν με ασφαλή τρόπο», δήλωσε ο Μπαχ σε απευθείας σύνδεση, κατά τη συνάντηση της ΔΟΕ, των διοργανωτών του Τόκιο και άλλων αξιωματούχων.

Η άφιξη του Μπαχ στο Τόκιο ορίστηκε για τις 12 Ιουλίου, 11 ημέρες πριν από την Τελετή Έναρξης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ