Ερασιτέχνης Ολυμπιακός: Μεταγραφές που έκαναν κρότο σε όλη την Ευρώπη

Ερασιτέχνης Ολυμπιακός: Μεταγραφές που έκαναν κρότο σε όλη την Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός με τη στήριξη του Βαγγέλη Μαρινάκη πραγματοποιεί τη μια «βόμβα» μετά την άλλη σε πόλο και βόλεϊ και είναι έτοιμος να κυριαρχήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη τη νέα σεζόν.

Ο Ολυμπιακός αποτελεί τον κορυφαίο σύλλογο στην Ελλάδα και έναν από τους ισχυρότερους πολυθλητικούς στον κόσμο, με αμέτρητες διακρίσεις και πρωταθλήματα και τίτλους κάθε χρόνο. Οι ερυθρόλευκοι έχουν δημιουργήσει έναν πανίσχυρο Ερασιτέχνη, με τον Μιχάλη Κουντούρη να διοικεί μαεστρικά και τον Βαγγέλη Μαρινάκη να στηρίζει σε κάθε βήμα τα τμήματα του συλλόγου, με σκοπό να κυριαρχούν στην Ελλάδα και να πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε φέτος τρεμπλ στο πόλο γυναικών, νταμπλ στο πόλο ανδρών και πρωτάθλημα στο βόλεϊ ανδρών σε μια σεζόν με πολλές δυσκολίες λόγω κορωνοϊού. Οι Πειραιώτες όμως δεν πρόκειται να σταματήσουν εδώ, αλλά έχουν ως στόχο να γιγαντωθούν ακόμη περισσότερο και τη νέα σεζόν να διεκδικήσουν όλους τους τίτλους σε βόλεϊ και πόλο. Σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Μιχάλης Κουντούρης θέλουν τον Ολυμπιακό πρωταγωνιστεί και για αυτό τον λόγο οι Πειραιώτες έχουν προχωρήσει σε 7+3 «βόμβες» σε πόλο και βόλεϊ ανδρών και γυναικών με στόχο την κορυφή.

Η Dream Team στο πόλο

Οι ερυθρόλευκοι σε μια σεζόν που ο κορωνοϊός έπληξε τον αθλητισμό κατάφεραν στο πόλο να κατακτήσουν το νταμπλ στην Ελλάδα και να βρεθούν σε ακόμη ένα Final 8 του Champions League, κατακτώντας την 7η θέση. Όμως, από τη νέα σεζόν ο Θοδωρής Βλάχος θα έχει να διαχειριστεί ίσως την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, αφού ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός προχώρησε ήδη σε τέσσερις «βόμβες».

Η πρώτη που «τάραξε» τα νερά ήταν η απόκτηση του Φίλιπ Φιλίποβιτς, του Σέρβου θρύλου των πισίνων, του «Μέσι» του πόλο. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ντύσει στα ερυθρόλευκα τον κορυφαίο ίσως πολίστα στον κόσμο για την επόμενη χρονιά με φόντο την κατάκτηση της Ευρώπης.

Ο αρχηγός της Εθνικής Σερβίας, είναι γεννημένος στις 2 Μαΐου 1987 και έχει κατακτήσει τα πάντα στην σπουδαία καριέρα του σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο. Ο Φιλίπ Φιλίποβιτς το 2011 και το 2014 είχε αναδειχθεί κορυφαίος πολίστας στον κόσμο και τέσσερις φορές κορυφαίος πολίστας της χρονιάς (2009, 2014, 2016, 2018), από την LEN.

Όμως αυτή ήταν μόνο η αρχή, καθώς λίγες ώρες μετά, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε και την απόκτηση του Τζούρο Ράντοβιτς, ο οποίος είναι ο καλύτερος νέος αριστερόχειρας παίκτης στον κόσμο. Τον 22χρονο τον ήθελε η μισή Ευρώπη, όμως εκείνος προτίμησε τους Πειραιώτες και μαζί με τον Φιλίποβιτς θα συνθέσουν την πιο δυνατή αριστερή πλευρά στον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ράντοβιτς ήταν μέλος του Μαυροβουνίου όταν πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης το 2020 ενώ με την Γιαντράν έχει 6 πρωταθλήματα.

Κι αν νομίζετε ότι σταμάτησε εκεί, ο Ολυμπιακός όχι μόνο ανακοίνωσε την επιστροφή του κορυφαίου αμυντικού στον κόσμο, Άντρο Μπούσλιε για την επόμενη χρονιά, αλλά έκλεισε και τον Μάρκο Μπίγιατς, ο οποίος είναι εδώ και χρόνια ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο στις πισίνες και πρόσφατα πρωταθλητής Ευρώπης με την Προ Ρέκο. Ο Κροάτης γκολκίπερ κατέβασε ρολά στον τελικό και έφερε το τρόπαιο στην ομάδα του για 9η φορά, ενώ πλέον έρχεται στο λιμάνι με στόχο και πάλι να παραμείνει στην κορυφή.

Παράιμπα, Σάλας και… τριπλή επιστροφή

Εκτός όμως από το πόλο, ο Ολυμπιακός θα εμφανιστεί πανίσχυρος και στο βόλεϊ γυναικών. Οι ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν αρκετά «μπαμ» στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού και έχουν δημιουργήσει και πάλι μια ομάδα ικανή να κυριαρχήσει. Η μεγαλύτερη «βόμβα» που έσκασε στο λιμάνι δεν είναι άλλη από την Μαρί Παράιμπα, την πανέμορφη Βραζιλιάνα ακραία, η οποία πριν μερικές μέρες υπέγραψε στον Ολυμπιακό και ανακοινώθηκε ανεβάζοντας επίπεδο την ομάδα.

Η Βραζιλιάνα καλλονή είναι εξαιρετική στην πρώτη μπάλα, άριστη αμυντικός και σπουδαία στην υποδοχή και στο σέρβις και αναμένεται να είναι πρωταγωνίστρια στη νέα σεζόν. Από εκεί και πέρα όμως ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε εκεί και ανακοίνωσε και την Κουβανή ακραία, Βίλμα Σάλας, την καλύτερη παίκτρια βόλεϊ που έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα.

Ο Ολυμπιακός με συντονισμένες κινήσεις και εκμεταλλευόμενος κάποιες συγκυρίες απέκτησε τη Σάλας. Σημαντικό ρόλο και σε αυτή την μεταγραφή έπαιξε ξανά ο ηγέτης των Πειραιωτών, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος αποτελεί τον εγγυητή σε τέτοιες περιπτώσεις (όπως και στη μεταγραφή του Φιλίποβιτς) έφερε στην Ελλάδα μια αθλήτρια από το πάνω ράφι του βόλεϊ, που δεδομένα θα κάνει τη διαφορά.

Μπορεί οι μεταγραφές των Παράιμπα και Σάλας να έκαναν κρότο, αλλά σπουδαίες είναι αν μη τι άλλο και οι επιστροφές των Στέλλα Χριστοδούλου, Κατερίνα Γιώτα και Σάσκια Χίπε, που δημιουργούν έναν τρομακτικό σύνολο. Ο προπονητής των Πειραιωτών Ζιλ Φερέρ Κουτίνιο, έχει ένα πλήρες ρόστερ για τη νέα σεζόν, με πολλά αστέρια του γυναικείου βόλεϊ και φυσικά ξανά στόχος είναι η κορυφή.

Το παιδί-θαύμα του σέρβικου βόλεϊ και οι Έγκλεσκαλνς, Μιγαήλοβιτς

Ο Ολυμπιακός μπορεί να κατέκτησε το πρωτάθλημα στο ελληνικό βόλεϊ, όμως και τη νέα σεζόν θα παρουσιαστεί πανίσχυρος, καθώς διατήρησε στο ρόστερ του τους δυο καλύτερους παίκτες του, ενώ προχώρησε σε μια προσθήκη από το πάνω ράφι. Ο λόγος φυσικά για την παραμονή των Έγκλεσκαλνς, Μιγαήλοβιτς, που είναι δυο από τους καλύτερους παίκτες που έχουν έρθει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και θα συνεχίσουν στο λιμάνι, όμως το μεγάλο «μπαμ» ήταν η προσθήκη του Πάβλε Πέριτς.

Οι Πειραιώτες φέρνουν στην Ελλάδα το μεγαλύτερο ταλέντο της Σερβίας μετά από «μάχη» για την υπογραφή του με τις πανίσχυρες Περούτζια, Βερόνα και Λατίνα. Ο Πέριτς ανήκει στην Βοιβοντίνα, μόνιμη πρωταθλήτρια Σερβίας ενώ έχει παίξει τα δύο τελευταία χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αξίζει να σημειωθεί πως το νέο μεταγραφικό απόκτημα των ερυθρόλευκων βρίσκεται με την εθνική στο Nations League που διεξάγεται στην Ιταλία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ