Ο κορωνοϊός «ανέβαλε» τους Αγώνες Νοτιοανατολικής Ασίας

Ο κορωνοϊός «ανέβαλε» τους Αγώνες Νοτιοανατολικής Ασίας

Άλλη μία διοργάνωση δεν θα διεξαχθεί λόγω της πανδημίας.

Οι 31οι Αγώνες της Νοτιοανατολικής Ασίας, που επρόκειτο να φιλοξενηθούν εφέτος στο Βιετνάμ, αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και πιθανώς θα διεξαχθούν το 2022, όπως ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές.

«Η διοργάνωση δεν θα διεξαχθεί εφέτος, όπως είχε προγραμματισθεί τον Νοέμβριο. Το Βιετνάμ θέλει να αναβάλει τους Αγώνες μέχρι το επόμενο έτος, το 2022», δήλωσε σχετικά ο Βαρίν Τανσουπασίρι, μέλος του Συμβουλίου της διοργάνωσης και αναπληρωτής γραμματέας της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ταϊλάνδης.

Η διοργάνωση είχε προγραμματισθεί για το διάστημα από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου 2021, με κεντρική πόλη υποδοχής το Ανόϊ και διεξαγωγή αθλημάτων σε άλλες πόλεις του Βιετνάμ, μερικές από τις οποίες επλήγησαν από την πανδημία.

Το Βιετνάμ, βιώνει αυτήν την στιγμή, την χειρότερη περίοδο από την εμφάνιση του ιού, με περίπου χίλια νέα κρούσματα την ημέρα, ενώ στην χώρα έχουν καταγραφεί 23.385 ασθενείς και 102 θάνατοι.

Παρά το γεγονός, ότι ο αριθμός αυτός είναι χαμηλός σε σύγκριση με τους περισσότερους γείτονες της Νοτιοανατολικής Ασίας, το κατά κεφαλήν ποσοστό εμβολιασμού του Βιετνάμ είναι το χαμηλότερο στην περιοχή και μεταξύ των χαμηλότερων στην Ασία.

Οι 31οι Αγώνες της Νοτιοανατολικής Ασίας αναμένεται να προσελκύσουν περίπου 20.000 συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων περίπου 7.000 αθλητών από 11 χώρες της περιοχής, σύμφωνα με επίσημα μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ