ΔΟΕ: Αλλαγή στο διαχρονικό της σύνθημα

ΔΟΕ: Αλλαγή στο διαχρονικό της σύνθημα

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες απέχουν λίγες μέρες από την έναρξή τους και η ΔΟΕ προχώρησε σε αλλαγή του διαχρονικού συνθήματός της, για να προσαρμοστεί καλύτερα στις νέες συνθήκες.

Το Τόκιο ετοιμάζεται να υποδεχθεί τη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού, σε τρεις ημέρες από σήμερα.

Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες να διεξάγονται υπό την πρωτόγνωρη συνθήκη της πανδημίας του κορωνοϊού, κι έχοντας ήδη καθυστέρηση μια χρονιά, η ΔΟΕ προχώρησε σε μια συμβολική κίνηση. Άλλαξε το διαχρονικό της σύνθημα «Citius, Altius, Fortius» («Γρηγορότερα, Ψηλότερα, Δυνατότερα»), προσθέτοντας στο τρίπτυχο τη λέξη Communis (μαζί).

Το σκεπτικό της αλλαγής αυτής, έγινε γνωστό μέσω ανακοίνωσης ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Πρέπει να προσαρμόσουμε το σύνθημα στην εποχή μας. Το σύνθημα τώρα αναφέρει: «Ταχύτερα, υψηλότερα, ισχυρότερα – Μαζί». Η συνεργατική προσπάθεια φέρνει ταχύτερα και καλύτερα αποτελέσματα από το να δουλεύεις μόνος. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξή μας, το οποίο στέλνει ένα σαφές μήνυμα. Θέλουμε να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην αλληλεγγύη».

Το μέχρι σήμερα σύνθημα της ΔΟΕ «Γρηγορότερα, Ψηλότερα, Δυνατότερα» υιοθετήθηκε τον 19ο αιώνα από τον Γάλλο Βαρώνο Πιερ Ντε Κουμπερντέν που πρωτοστάτησε στην αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων και του Ολυμπιακού Κινήματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ