Η ETTU διπλασίασε το έπαθλο για το POMEGRANATE Europe Top 16 επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Θεσσαλονίκης

Η ETTU διπλασίασε το έπαθλο για το POMEGRANATE Europe Top 16 επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Θεσσαλονίκης

Διπλασίασε το χρηματικό έπαθλο για το Ευρωπαϊκό Τοπ 16 ανδρών-γυναικών της Θεσσαλονίκης η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης!

Η ΕTTU νακοίνωσε χθες ότι έχει διευρύνει την εξασφαλισμένη χορηγία της για το μεγάλο και ιστορικό event, που φέτος θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, το Σαββατοκύριακο 18-19 Σεπτεμβρίου κι έτσι είναι στην ευχάριστη θέση να μιλήσει για συνολικό χρηματικό έπαθλο 100.000 ευρώ από τα 50.000, που αρχικά ήταν γνωστά! Φυσικά αυτό μεγαλώνει και το πρεστίζ του ετήσιου event, που διεξάγεται από το 1971 και συγκεντρώνει κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες της ηπείρου.

Το διοικητικό συμβούλιο της ETTU ανάφερε επίσης στην ανακοίνωσή του ότι στο POMEGRANATE Europe Top 16 Cup 2021 (όπως τιτλοφορείται επίσημα το τουρνουά, με το όνομα του μεγάλου χορηγού) ο νικητής θα λάβει επιταγή των 10.000 ευρώ, ο φιναλίστ θα πάρει 6.000, οι αθλητές, που θα προχωρήσουν μέχρι τους ημιτελικούς, από 4.000, αντίστοιχα εκείνοι του προημιτελικού γύρου από 2.500 και όσοι αποκλειστούν στον γύρο των «16 από 2.000 ευρώ. Τα ίδια ποσά φυσικά ισχύουν και για τις γυναίκες κι έτσι συμπληρώνονται οι 100.000.

Ενημέρωση για όλα τα τελευταία νέα μπορείτε να λαμβάνετε και στη σελίδα για τη μεγάλη διοργάνωση, που δημιούργησε η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στο facebook και είναι στο λινκ https://www.facebook.com/EuropeTop16.

ΟΙ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ RANKING LIST ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ

Με τη συμμετοχή τους στο πρόσφατο διεθνές τουρνουά της Τσεχίας οι αθλήτριες της εθνικής ομάδας γυναικών είδαν αρκετές αλλαγές στους πίνακες αξιολόγησης της επιτραπέζιας αντισφαίρισης αυτή την εβδομάδα. Όχι μεγάλες, ωστόσο αρκετές, καθώς μάλιστα υπήρξαν και επανεμφανίσεις κάποιων αθλητριών στη λίστα των αξιολογημένων. Οι αγώνες στο Βελιγράδι για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού, όπου η εθνική γυναικών τα πήγε εξαιρετικά, δεν αξιολογήθηκαν, ωστόσο για τους νέους πίνακες, που ανακοινώθηκαν σήμερα, μέτρησαν τα αποτελέσματα στο ανοιχτό πρωτάθλημα του Όλομουτς. Εκεί οι διεθνείς μας δεν πήγαν καλά, πάντως η Κατερίνα Τόλιου κατ’ αρχάς, πήρε δέκα βαθμούς με την παρουσία της στη 16άδα του απλού γυναικών και έμεινε στο νούμερο 144. Η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια της κατάταξης εμφανίζει 1.606 βαθμούς.

Δύο θέσεις ψηλότερα μετακινήθηκε η Ελισάβετ Τέρπου, η οποία ήταν επίσης στον γύρο των «16» στους αγώνες αθλητριών έως 21 ετών. Εμφανίζεται στο νούμερο 425. Κατά μία θέση ωφελήθηκε η Μαλαματένια Παπαδημητρίου, που κι αυτή στην Τσεχία βρέθηκε στη 16άδα των αγώνων για αθλήτριες έως 21 ετών. Είναι στο νούμερο 603. Στο Under 19 η αριστερόχειρας διεθνής ανέβηκε μία θέση (79η) και στο Under 17 διατηρήθηκε στο νούμερο 30. Η Κωνσταντίνα Παρίδη έμεινε στο νούμερο 264.

Μετά από πολύ καιρό αγωνίστηκαν ξανά στο εξωτερικό η Δήμητρα Τσεκούρα και η Αλίκη Κιούφη. Αυτό τις επανάφερε και στην παγκόσμια κατάταξη έστω σε χαμηλότατες θέσεις. Η Τσεκούρα είναι στο νούμερο 1.160 και η Κιούφη στο 1.161.

Από τις υπόλοιπες Ελληνίδες αθλήτριες η Μαρία Χριστοφοράκη, που έχει αποχωρήσει από την εθνική ομάδα και ακολουθεί με επιτυχία στη Σουηδία τα πρώτα χρόνια μίας προπονητικής καριέρας, είναι στο νούμερο 515. Η τελευταία πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών Γεωργία Ζαβιτσάνου, που τελειώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλίας και τώρα θ’ αρχίσει να εργάζεται εκεί είναι στο νούμερο 534 και τέλος η νεαρή Ιωάννα Γερασιμάτου, που μετέχει κανονικά στις δραστηριότητες της εθνικής ομάδας είναι στο 859.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΊΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΚΑΙ ΤΗ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ

Στο Βελιγράδι και τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού β’ κατηγορίας βρήκαν κάτοχο και τα τελευταία έξι εισιτήρια στους άνδρες και πέντε στις γυναίκες για την τελική φάση στην Κλουζ Ναπόκα της Ρουμανίας (28 Σεπτεμβρίου 3 Οκτωβρίου). Στο Βελιγράδι, όπου πανηγυρικά έφτασε στην πρόκριση με δύο νίκες στους ομίλους η εθνική μας ομάδα γυναικών.

Στο ομαδικό ανδρών πήραν αρχικά την 1η θέση στα γκρουπ τους και παράλληλα την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα η Φινλανδία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Τουρκία και το Λουξεμβούργο. Στις γυναίκες κατάφεραν το ίδιο η Σλοβενία, η Κροατία, η Αγγλία (της γνωστής μας Μαρίας Τσαπτσίνος) και φυσικά η Ελλάδα. Στο τέλος της τρίτης ημέρας δύο ακόμα εθνικές ομάδες, που είχαν τερματίσει στη 2η θέση των ομίλων τους, εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στα τελικά μέσα από διαδικασία πλέι οφ. Στους άνδρες ήταν η Ουγγαρία, που πήρε το τελευταίο εισιτήριο όταν κατέβαλλε με 3-0 το Ισραήλ. Στις γυναίκες το πέτυχε τελευταία στιγμή και η Τουρκία. Το 1ο φαβορί των αγώνων, που είχε χάσει στο καθοριστικό ματς της πρώτης φάσης από την Ελλάδα, επικράτησε στον τελικό του μίνι ταμπλό 3-1 της Βουλγαρίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ