O WADA σκέφτεται την εξαίρεση της κάνναβης από τις απαγορευμένες ουσίες

O WADA σκέφτεται την εξαίρεση της κάνναβης από τις απαγορευμένες ουσίες

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA) εξετάζει την εξαίρεση της κάνναβης από την λίστα των απαγορευμένων ουσιών.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ σκέφτεται να εξαιρέσει την κάνναβη από τις απαγορευμένες ουσίες και αυτό έγινε μετά τον αποκλεισμό της Σα Κάρι Ρίτσαρντσον από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η οποία βρέθηκε θετική στην χρήση κάνναβης.

Τον περασμένο Ιούνιο η Σα Κάρι είχε κερδίσει τον αγώνα 100 μέτρων στα δοκιμαστικά, όμως λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι είχε βρεθεί θετική στην κάνναβη και αυτό είχε ως συνέπεια να της επιβληθεί ποινή αποκλεισμού ενός μήνα από τους αγωνιστικούς χώρους.

Η ποινή έληξε μόλις δύο μέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, ωστόσο η Σα Κάρι δεν κατάφερε να βρεθεί στους αγώνες, καθώς οι επιδόσεις της στα δοκιμαστικά είχαν ακυρωθεί.

Η 21χρονη σπρίντερ ήταν ένα από τα φαβορί μαζί με την Τζαμαϊκανή Ελέιν Τόμσον-Ερα για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κατά την απολογία της παραδέχτηκε ότι είχε κάνει χρήση κάνναβης προκειμένου να αντιμετωπίσει την απώλεια της μητέρας της.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ τονίζει πως θα υπάρχει εκτενής επιστημονική αξιολόγηση για τις περιπτώσεις που η χρήση κάνναβης θα θεωρείται απαγορευμένη.

Τουλάχιστον μέχρι το 2022 η χρήση της κάνναβης θα παραμείνει στις λίστα με τις απαγορευμένες ουσίες μέχρι να εξεταστεί ξανά η νομιμοποίηση χρήσης.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ