Δεληγιάννης – « Οφείλουμε να προχωρήσουμε μπροστά και όλοι μαζί θα το καταφέρουμε»

Δεληγιάννης – « Οφείλουμε να προχωρήσουμε μπροστά και όλοι μαζί θα το καταφέρουμε»

Ο Νίκος Δεληγιάννης μίλησε για τον αποκλεισμό του Απόλλωνα Σμύρνης από τα προκριματικά του Champions League του πόλο.

Ο Απόλλων Σμύρνης αποκλείστηκε από τα προκριματικά του Champions League, καθώς η Μλάντοστ επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα και έτσι ο Απόλλων ουσιαστικά έμεινε εκτός συνέχειας διοργάνωσης.

Ο Νίκος Δεληγιάννης μίλησε στην επίσημη σελίδα της ομάδας για την ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας και τόνισε πως ο τρόπος με τον οποίο αποκλείστηκαν από την συνέχεια τους έφερε στεναχώρια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Δεληγιάννης στην επίσημη ιστοσελίδα του Απόλλωνα: 

«Από τη στιγμή που δεν πήραμε αποτέλεσμα με τον Ερυθρό Αστέρα ήταν λογικό, παρά τη νίκη μας επί της Μονπελιέ, να περιμένουμε κι εκείνο του παιχνιδιού των Σέρβων με την Μλάντοστ, άσχετα με το αν ο Ερυθρός Αστέρας έχει διαφορά ποιότητας με τους Κροάτες, που όντως ήταν η 3η καλύτερη ομάδα του ομίλου και όχι η δεύτερη, όπως φάνηκε στα τρία ματς.

Και στον αγώνα με την Μονπελιέ η κροατική ομάδα σε κανένα σημείο του αγώνα δεν ξέφυγε στο σκορ, παρά μόνο στο τέλος, ενώ εμείς κόντρα στους Γάλλους είχαμε χτίσει μεγάλες διαφορές (σ.σ. 9-5, 14-10, 15-11), ακριβώς όπως το είχαμε σχεδιάσει.

Η παρουσία μας συνολικά στον όμιλο ήταν καλή και το μόνο που μας έλειψε ήταν η πρόκριση. Τα αποτελέσματα, στα οποία είχαμε στοχεύσει, τα πήραμε και μας έλειψε μόνο το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Μας στεναχωρεί, για την ακρίβεια μας πονάει αρκετά, καθώς η προσπάθεια των παιδιών ήταν τεράστια, αλλά πρέπει, όχι να το αφήσουμε πίσω αλλά, να το κεφαλαιοποιήσουμε και να κοιτάξουμε μπροστά».

ΕΡ- Ο Απόλλων με τη φετινή παρουσία του στην Ευρώπη και τα ιστορικά για το Σύλλογο αποτελέσματα που πέτυχε αποδεικνύει ότι μεγαλώνει:

«Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Από πέρυσι που είμαι στην ομάδα στοχεύουμε στον πρωταθλητισμό. Μάλιστα έτσι με είχαν παρουσιάσει στους παίκτες οι άνθρωποι του τμήματος. Ότι πέρα από τις γνώσεις μου – που είτε είναι πολλές είτε λίγες – και αυτά που μπορώ να κάνω ως προπονητής, σίγουρα θα μπορούσα να φέρω μια αύρα πρωταθλητισμού στην ομάδα. Το γνωρίζω το αντικείμενο, το έχω ως άνθρωπος στη ζωή μου, είναι αυτό που με χαρακτηρίζει. Θεωρώ πως εκεί κινούμαστε ως ένα σημείο μέχρι στιγμής.

Η ομάδα μεγαλώνει μέρα μέρα και όχι απότομα, δεν το θέλουμε αυτό, και η εξέλιξη αυτή είναι που με ευχαριστεί. Γνωρίζουμε ότι τίποτα σοβαρό και τίποτα καλό δεν γίνεται πολύ γρήγορα και ξέρω ότι πηγαίνοντας βήμα – βήμα, χτίζοντας σταθερά, θα έχω αφήσει πίσω μου ένα κεφάλαιο για την ομάδα όταν κάποια στιγμή φύγω. Κι επειδή περιουσία από τον Απόλλωνα δεν πρόκειται να κάνω δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για έναν προπονητή, στην παρούσα φάση, από αυτό που γίνεται».

Για το πόσο έχουν επηρεαστεί οι αθλητές της ομάδας από τον τρόπο που χάθηκε η πρόκριση και πως μπορούν να το αφήσουν πίσω τους ο Νίκος Δεληγιάννης είπε:

«Σίγουρα οι αθλητές επηρεάζονται από τέτοιες ειδικές καταστάσεις. Εδώ είμαι, όμως, εγώ για να τους βοηθήσω να ξεπεράσουν πάρα πολύ γρήγορα κάτι τέτοιο. Το τεχνικό επιτελείο είναι και γι’ αυτό το λόγο εκεί που είναι. Να υποστηρίζουμε, δηλαδή, τους αθλητές και ψυχολογικά. Έχουμε μεγάλους στόχους μπροστά μας, έχουμε δρόμο να διανύσουμε και ομαδικά και ατομικά και δεν νομίζω ότι θα μείνουμε πολύ στη στεναχώρια μας. Οφείλουμε να προχωρήσουμε μπροστά και όλοι μαζί θα το καταφέρουμε. Άλλωστε έχουμε θέσει υψηλό στόχο στο πρωτάθλημα και πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να τον πετύχουμε.

Ερ – Το σχόλιό σας για τα όσα συνέβησαν στο φινάλε του αγώνα του Ερυθρού Αστέρα με την Μλάντοστ;

«Ίσως θα πρέπει να επανεξεταστεί ο κανονισμός του πέναλτι όταν παίκτης που έχει τρεις αποβολές ξαναμπεί στο ματς με δεδομένο ότι είναι παλιός και από τότε που θεσμοθετήθηκε έχουν αλλάξει πολλά. Όπως ότι οι αθλητές έχουν συμβόλαια, το στοίχημα έχει μπει στο άθλημα και η συμμετοχή σε μια μεγάλη διοργάνωση αποφέρει πολλά έσοδα. Οπότε ο κανονισμός πρέπει να λάβει… υπόψη του και άλλα πράγματα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ