Ο Ηλιόπουλος 19ος στον τελικό του σύνθετου ατομικού στο Κιτακιούσου

Ο Ηλιόπουλος 19ος στον τελικό του σύνθετου ατομικού στο Κιτακιούσου

Ο 27χρονος πρωταθλητής μας ήταν τρίτος αναπληρωματικός μετά τον προκριματικό, αλλά τελικά συυμετείχε στον τελικό, εκμεταλλευόμενος ισάριθμες αποχωρήσεις που υπήρξαν (του Κύπριου Ηλία Γεωργίου, του Καζάκου Μιλάντ Καρίμι και του Κολομβιανού Γιοσιμάρ Κάλβο).

Εστω και από το… παράθυρο, ο Νίκος Ηλιόπουλος συμμετείχε στον τελικό του σύνθετου ατομικού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, στο Κιτακιούσου της Ιαπωνίας, και κατέλαβε τη 19η θέση, ισφοαρίζοντας το καλύτερο πλασάρισμα που έχει πάρει Έλληνας αθλητής στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Ο 27χρονος πρωταθλητής μας ήταν τρίτος αναπληρωματικός μετά τον προκριματικό, αλλά τελικά συυμετείχε στον τελικό, εκμεταλλευόμενος ισάριθμες αποχωρήσεις που υπήρξαν (του Κύπριου Ηλία Γεωργίου, του Καζάκου Μιλάντ Καρίμι και του Κολομβιανού Γιοσιμάρ Κάλβο). Έτσι, εκπλήρωσε τον μεγάλο στόχο της συμμετοχής σ’ έναν τελικό Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, για πρώτη φορά στην καριέρα του και στην έβδομη διαδοχική παρουσία του στον θεσμό, κερδίζοντας την ανταμοιβή που δικαιούνταν για την επίμονη προσπάθειά του.

Ο Ηλιόπουλος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στον τελικό και συγκέντρωσε 79,739 βαθμούς (έναντι 77,431β. που είχε στον προκριματικό της Τρίτης 19/10). Συγκεκριμένα, βαθμολογήθηκε με 12,733 στις ασκήσεις εδάφους, με 12,633 στον πλάγιο ίππο, με 13,308 στους κρίκους, με 14,033 στο άλμα, με 13,666 στο δίζυγο και με 13,366 στο μονόζυγο. Κατέλαβε τη 19η θέση, ισοφαρίζοντας την καλύτερη κατάταξη Ελληνα αθλητή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που είχε ο Χρήστος Λυμπανοβνός από το 2006, στο Όρχους της Δανίας

Πρωταθλητής κόσμου στην Κιτακιούσου αναδείχθηκε ο Κινέζος Ζανγκ Μποχένγκ με 87,981 βαθμούς, υποσκελίζοντας στο φινάλε και για μόλις 0,017 β. τον Ιάπωνα Ολυμπιονίκη Ντάικι Χασιμότο (87,964 βαθμοί), ενώ την τριάδα των μεταλλίων συμπλήρωσε ο Ουκρανός Ίλια Κόβτουν (84,899 βαθμοί).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ