Διεκδικεί μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο ο Χρήστου, πέρασε στον τελικό με νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Διεκδικεί μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο ο Χρήστου, πέρασε στον τελικό με νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε δεύτερος στην πρώτη ημιτελική σειρά με 22.87, βελτιώνοντας κατά 30 εκατοστά του δευτερολέπτου το 23.17 που είχε πετύχει στον πρωινό προκριματικό, και το οποίο αποτελούσε πανελλήνιο ρεκόρ.

Την πρόκριση στον αυριανό (3/11, 17:35) τελικό των 50μ. ύπτιο, και μάλιστα με νέο -μεγάλο- πανελλήνιο ρεκόρ, εξασφάλισε ο Απόστολος Χρήστου, κατά την 1η ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, που διεξάγεται στο Καζάν. Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε δεύτερος στην πρώτη ημιτελική σειρά με 22.87, βελτιώνοντας κατά 30 εκατοστά του δευτερολέπτου το 23.17 που είχε πετύχει στον πρωινό προκριματικό, και το οποίο αποτελούσε πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο αθλητής του Πάνου Βελέντζα αναμένεται να είναι ένας από τους διεκδικητές των μεταλλίων, καθώς πέρασε στον τελικό με την τρίτη επίδοση στο σύνολο, πίσω από τον Ρώσο Κλιμέντ Κολεσνίκοφ, ο οποίος με 22.57 σημείωσε ρεκόρ αγώνων και είναι το απόλυτο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, και τον Ιταλό Μικέλε Λαμπέρτι (22.79).

Ο Γιώργος Σπανουδάκης ολοκλήρωσε την προσπάθειά του καταλαμβάνοντας τη 15η θέση στο σύνολο με 24.03, κι ενώ στον προκριματικό είχε πετύχει ατομικό ρεκόρ με 23.84.

Το πρωινό πρόγραμμα της αυριανής (3/11) 2ης ημέρας της διοργάνωσης, περιλαμβάνει ελληνική συμμετοχή μόνο στα προκριματικά των 100μ. μικτή ατομική γυναικών, εκεί όπου θα αγωνιστούν η Αννα Ντουντουνάκη στην πρώτη σειρά και η Μαρίλεια Δρασίδου στη δεύτερη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ