Μπαίνουν στο πνεύμα των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2023 οι εθνικές μας ομάδες

Μπαίνουν στο πνεύμα των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2023 οι εθνικές μας ομάδες

Στο πνεύμα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών 2023 μπαίνουν από τώρα οι εθνικές ομάδες επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Ήδη σήμερα έγινε η κλήρωση για τη γ’ κατηγορία του σταδίου 1 της διοργάνωσης, δηλαδή των προκριματικών και σύντομα θ’ ανακοινωθεί η μέρα των κληρώσεων για τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της α’ και της β’ κατηγορίας. Η Ελλάδα θα βρίσκεται στο β’ επίπεδο, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, αλλά βέβαια θα κάνει το νέο της ευρωπαϊκό «ταξίδι» με αυξημένες και αυτή τη φορά τις πιθανότητες για την πρόκριση στην τελική φάση. Παραδοσιακά είναι πάντοτε παρούσα στο μεγάλο ραντεβού κι αυτό θέλει να κάνει και για το προσεχές Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού, το οποίο θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας από τις 10 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2023. Στη διαδικασία έχουν δηλώσει συμμετοχή 44 εθνικές ομάδες. Στους άνδρες 42 και στις γυναίκες 40. Στα τελικά θα είναι απευθείας η κάτοχος του τίτλου, σε άνδρες και γυναίκες, Γερμανία και φυσικά η οικοδέσποινα Σουηδία.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό της Ρουμανίας, η Ελλάδα είχε αποκλειστεί στην πρώτη φάση μένοντας στην 3η θέση των ομίλων της. Δεν έχει υψηλή θέση και στους διεθνές πίνακες αξιολόγησης κι έτσι από την α’ κατηγορία, που ήταν για το Ευρωπαϊκό του 2021, η εθνική ανδρών βρέθηκε για το νέο προκριματικό στάδιο στη β’ κατηγορία. Στις γυναίκες η χώρα μας αγωνίζεται σταθερά στη β’ κατηγορία τα τελευταία χρόνια.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU) σημείωσε ότι η μέρα κλήρωσης για τις ομάδες των Α και Β γκρουπ θ’ ανακοινωθεί σύντομα, ενώ ανέφερε τις ομάδες, που απαρτίζουν την κάθε μία από τις τρεις κατηγορίες των προκριματικών.

Στην α’ κατηγορία των ανδρών: Αυστρία, Βέλγιο, Λευκορωσία, Κροατία, Τσεχία, Δανία, Αγγλία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβενία, Σερβία, Σλοβακία και Ουκρανία.

Στην α’ κατηγορία των γυναικών: Αυστρία, Λευκορωσία, Τσεχία, Ισπανία, Γαλλία, Ουγγαρία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβενία, Σερβία, Σλοβακία, Τουρκία και Ουκρανία.

Στη β’ κατηγορία των ανδρών η Ελλάδα είναι μαζί με τις: Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Εσθονία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Λουξεμβούργο, Μαυροβούνιο, Ολλανδία, Ελβετία και Τουρκία.

Στη β’ κατηγορία των γυναικών εκτός από την Ελλάδα είναι οι: Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Αγγλία, Εσθονία, Λιθουανία, Νορβηγία και Ουαλία.

Τα προκριματικά θ’ αρχίσουν το τριήμερο από τη 1 έως τις 3 Απριλίου 2022 με τις ομάδες της γ’ κατηγορίας. Σήμερα έγινε η κλήρωση των C groups, όπως ονομάζει αυτό το επίπεδο η ETTU και προέκυψαν από δύο όμιλοι, στους οποίους βρίσκονται και οι εθνικές ομάδες της Κύπρου. Από το στάδιο 1 τρεις χώρες από κάθε όμιλο θα προκριθούν για τα Β groups, αυτομάτως δηλαδή, προστίθενται στους υποψήφιους αντιπάλους της Ελλάδας. Συνολικά θα περάσουν στο επόμενο στάδιο έξι εθνικές ομάδες στους άνδρες και άλλες έξι στις γυναίκες.

Τα γκρουπ των ανδρών:

Στο Α: Λιθουανία, Κύπρος, Σαν Μαρίνο, Σκωτία, Μάλτα, Αρμενία

Στο Β: Βουλγαρία, Νορβηγία, Ισλανδία, Κόσοβο, Λετονία, και Γεωργία

Τα γκρουπ των γυναικών:

Στο Α: Ελβετία, Φινλανδία, Λετονία, Σκωτία, Μάλτα, Αρμενία

Στο Β: Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Ισραήλ, Μαυροβούνιο, Κύπρος, Κόσοβο, Νησιά Φερόε, Γεωργία

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ