Πινγκ πονγκ: Με ελληνική «μονομαχία» αρχίζουν τα πλέι οφ της πολωνικής λίγκας

Πινγκ πονγκ: Με ελληνική «μονομαχία» αρχίζουν τα πλέι οφ της πολωνικής λίγκας

Ένας ακόμα ελληνικός «εμφύλιος» σε ξένος έδαφος και για διασυλλογικό πρωτάθλημα ενδέχεται να καταγραφεί τις προσεχείς ημέρες.

Την Παρασκευή 8 Απριλίου αρχίζουν τα πλέι οφ της πολωνικής λίγκας 2021-2022 και στη φάση των «8» θ’ αναμετρηθούν η Μπογκόρια Γκρότζισκ του Παναγιώτη Γκιώνη με τη Σοκόλοφ Γιάροσλαβ του Κωνσταντίνου Αγγελάκη. Στην κανονική διάρκεια της επαγγελματικής λίγκας η Μπογκόρια κατέκτησε τη 2η θέση και η Γιάροσλαβ την 7η. Οι αγώνες είναι διπλοί. Στα πλέι οφ μετέχει και η Όρλις 1924 του Γιώργου Κωνσταντινόπουλου. Είχε τερματίσει 8η και συναντά τη Μπινγκόζ, που ήταν νικήτρια της κανονικής διάρκειας.

Ξεχωριστού ενδιαφέροντος και τα νέα από την τελευταία αγωνιστική δραστηριότητα του Γιάννη Σγουρόπουλου στη Γερμανία. Στη νίκη της Νόι Ουλμ επί της Βέρντερ Βρέμης για την 21η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα, ο πρωταθλητής Ευρώπης των Νέων ανδρών κατέβαλλε με 3-1 σετ τον Ματίας Φαλκ, τον Σουηδό πρωταθλητή κόσμου στο διπλό ανδρών το 2021 και δευτεραθλητή κόσμου στο απλό ανδρών το 2019!

Στην 1η κατηγορία της Πολωνίας η Μπογκόρια έχει και φέτος στόχο τον τίτλο, ενώ η Γιάροσλαβ κοιτάζει να πλασαριστεί όσο γίνεται ψηλότερα. Ο Αγγελάκης προπονείται ήδη με τη Γιάροσλαβ και αφού επανεμφανίστηκε στο Τοπικό Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό, ετοιμάζεται να δώσει και στην Πολωνία τους πρώτους αγώνες του μετά τη νέα επέμβαση στο γόνατο. Ο Γκιώνης μεταβαίνει την Πέμπτη στη χώρα.

Το πρώτο ματς της 8άδας διεξάγεται μεθαύριο Παρασκευή στην έδρα της Γιάροσλαβ. Η ρεβάνς θα γίνει την Κυριακή 10 Απριλίου με γηπεδούχο την Μπογκόρια. Αν οι δύο ομάδες σημειώσουν από μία νίκη τότε θα μετρήσουν τα επί μέρους σκορ.

Στη Γερμανία η Νόι Ουλμ συμπλήρωσε δύο σερί νίκες. Η αμέσως προηγούμενη ήταν εντός έδρας απέναντι στη Βέρντερ Βρέμης με 3-1, την Κυριακή 3/4. Από τη θέση 2 της ομάδας του ο Σγουρόπουλος αναμετρήθηκε με τον πρώτο παίκτη της Βέρντερ, τον Ματίας Φαλκ. Με εξαιρετικό ρυθμό μετά τις πολύ αξιόλογες εμφανίσεις και στα ατομικά τουρνουά του Κατάρ, κατέβαλλε τον Σουηδό άσο με 3-1 σετ. Σημειωτέον ότι είχε νικήσει τον Φαλκ και πριν από τρία χρόνια στο διασυλλογικό πρωτάθλημα της Σουηδίας.

Με 20 βαθμούς η Νόι Ουλμ βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας μαζί με την Μπεργκνέουσταντ. Η 21η αγωνιστική ήταν η προτελευταία στην Μπουντεσλίγκα 1. Η κανονική διάρκεια τελειώνει στις 13 Απριλίου με τον πρωταθλητή Ελλάδας του απλού ανδρών το 2022 να τίθεται αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του, την Γκρενζάου, επίσης εντός έδρας. Αυτό θα είναι και το τελευταίο του παιχνίδι στη Γερμανία, καθώς για τη νέα σεζόν έχει συμφωνήσει ν’ αγωνιστεί στη γαλλική Ενεμπόν.

* Στη Σουηδία οι δύο γύροι στη Σούπερ κατηγορία των ανδρών ολοκληρώθηκαν στα τέλη Μαρτίου. Η Ρέκορντ του Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου πήρε την 7η θέση και παρέμεινε άνετα στην κατηγορία. Ο αριστερόχειρας δις πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών έκανε καλό πρωτάθλημα με 14 νίκες και 10 ήττες και πρόσφατα ανακοίνωσε με χαρά στα social media την ανανέωση της συνεργασίας του με το σουηδικό κλαμπ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ