Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. μετέχει στην Αλέξάνδρειο Ειρηνοδρομία και μεταφέρει το μήνυμα της ειρήνης

Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. μετέχει στην Αλέξάνδρειο Ειρηνοδρομία και μεταφέρει το μήνυμα της ειρήνης

Όλα είναι έτοιμα για τον 16ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», που πραγματοποιείται την Κυριακή 10/4 με αφετηρία την Πέλλα, γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και πρωτεύουσα της Αρχαίας Μακεδονίας και τερματισμό, έπειτα από την κάλυψη 42.195μ., την παραλία της Θεσσαλονίκης, στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος του αγάλματος του βασιλιά της Μακεδονίας.

Ο καθιερωμένος αγώνας έχει καινοτομίες και έξτρα δράσεις και μία από αυτές είναι η Αλεξάνδρειος Ειρηνοδρομία, στην οποία θα έχει έντονη παρουσία η επιτραπέζια αντισφαίριση! Την παραμονή του Μαραθωνίου, το Σάββατο 09/04, πραγματοποιείται λαμπαδηδρομία από την Αρχαία Πέλλα μέχρι την παραλία της Θεσσαλονίκης και περνάει από 15 σταθμούς συμβολίζοντας «την προσπάθεια του ανθρώπου για σωματική και πνευματική ολοκλήρωση και την αέναη αγωνία του για το αγαθό της ειρήνης και τον διάλογο μεταξύ των λαών σε όλο τον πλανήτη», όπως τονίζουν οι διοργανωτές.

Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης θα έχει ανάμεσα στους 200 δρομείς τον γενικό γραμματέα του διοικητικού συμβουλίου Γιάννη Κορδούτη, τους νεαρούς διεθνείς αθλητές Αλέξανδρο Μαδέση, Μαλαματένια Παπαδημητρίου και τον υπεύθυνο marketing & media manager της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Νίκο Γραμμένο για να στείλει από την πλευρά της μήνυμα ειρήνης σε όλο τον κόσμο! Ιδιαίτερο το γεγονός ότι οι Έλληνες πινγκπονίστες θα τρέξουν συμβολικά μαζί με Τούρκους αθλητές. Ενώνουν τις φωνές τους για να μεταφέρουν το μήνυμα υπέρ του μεγαλύτερου αγαθού με την ευκαιρία και της Παγκόσμιας Ημέρας του αθλήματος (6 Απριλίου), αλλά και τη στήριξη του Ιδρύματος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF Foundation).

Η Αλεξάνδρειος Ειρηνοδρομία αρχίζει στις 11:15. Διακόσιοι δρομείς θα μεταφέρουν το μήνυμα της ειρήνης από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Πέλλα, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη, σε μία απόσταση 42.750 μέτρων, η οποία θα περάσει μέσα από πολλούς Δήμους της χώρας.

Διακεκριμένοι Έλληνες αθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης θα τρέξουν τα τελευταία 2.000 μέτρα μαζί με Τούρκους αθλητές και θα παραδώσουν ένα κύπελλο με χρυσό στεφάνι ελιάς στον πρώτο πολίτη της Θεσσαλονίκης, τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Υπάρχει Live streaming του μαραθωνίου και τα σωματεία, μπορούν αν θέλουν να κοινοποιήσουν το link στις σελίδες τους. Το λινκ είναι Αλεξάνδρειος Ειρηνοδρομία

Επίσης έχουν τυπωθεί μπλουζάκια ειδικά για την Ειρηνοδρομία και φέρουν και το σήμα του ITTF Foundation.

Οι διοργανωτές σημειώνουν επίσης: «H περίοδος που διανύει το ανθρώπινο γένος δυστυχώς απαιτεί πράξεις και δράσεις που θα αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για κάθε παραλήπτη.

Το δημοφιλέστατο παγκοσμίως πινγκ πονγκ, θεωρείται ένα άθλημα που από τη φύση του προάγει τον διάλογο, αφού η εναλλαγή χτυπημάτων είναι ο βασικός κανόνας του. Με τη συμμετοχή Ελλήνων διακεκριμένων αθλητών αλλά και Τούρκων, θα δείξουμε παγκοσμίως πως ο διάλογος είναι εφικτός, η συμφιλίωση είναι ανθρώπινο χαρακτηριστικό και πως ο αθλητισμός προάγει το ήθος, την παιδεία και τον σεβασμό στον συνάνθρωπο όποια καταγωγή και αν έχει, όποια θρησκεία και αν ασπάζεται, όποια γλώσσα και αν μιλάει.

Ένα παγκόσμιο live streaming για ένα σύμβολο ειρήνης που θα αλλάζει χέρια, ένας μαραθώνιος που η διαχρονική του φύση προάγει την ειρήνη και ένα μίγμα ανθρώπων που προσπερνάνε σύνορα μόνο με το χαμόγελο και δείχνουν το δρόμο για ένα μέλλον ανθρώπινο.

Η Θεσσαλονίκη μπορεί να δώσει το φως που χρειάζεται αυτή την στιγμή η Παγκόσμια κοινότητα και η Ελλάδα θα επιβεβαιώσει το ήθος και την παιδεία που πρεσβεύει.

Η επίσημη φανέλα των λαμπαδηδρόμων θα προβάλει την Αλεξάνδρεια Ειρηνοδρομία, τη διοργανώτρια αρχή που είναι ο Μέγας Αλέξανδρος και φυσικά θα υιοθετεί στο στήθος και το σήμα του ιδρύματος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ειδικά προσαρμοσμένο για τον εορτασμό των «50 years ping pong diplomacy».

Οι Έλληνες δρομείς θα είναι ο γενικός γραμματέας της ΕΦΟΕπΑ Γιάννης Κορδούτης, οι νεαροί διεθνείς Αλέξανδρος Μαδέσης, Μαλαματένια Παπαδημητρίου και ο Νίκος Γραμμένος, ο οποίος πέρα από την ιδιότητά του στην ομοσπονδία επελέγη φέτος από το ITTF Foundation ως ένας από τους υποστηρικτές για τη World Table Tennis Day.

Για τον Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» να προσθέσουμε πληροφοριακά ότι πλαισιώνεται από τον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. (αφετηρία: Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης) και τον Δρόμο Υγείας 5.000μ. (αφετηρία: Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης), ενώ σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» θα διεξαχθεί παράλληλα ο δρόμος 1.000μ. για μαθητές δημοτικών σχολείων. Όλοι οι δρόμοι του αγωνιστικού προγράμματος θα έχουν ως κοινό σημείο τερματισμού το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης κι έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 12.000 δρομείς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ