Ο Μανωλόπουλος στο απλό εφήβων και η Παπαδημητρίου στο απλό νεανίδων πρωταθλητές Ελλάδας 2022 στην επιτραπέζια αντισφαίριση

Ο Μανωλόπουλος στο απλό εφήβων και η Παπαδημητρίου στο απλό νεανίδων πρωταθλητές Ελλάδας 2022 στην επιτραπέζια αντισφαίριση

Ο Στάθης Μανωλόπουλος στους εφήβους και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις νεάνιδες αναδείχτηκαν πρωταθλητές Ελλάδας του απλού στην επιτραπέζια αντισφαίριση για την περίοδο 2021-2022.

Στο γεμάτο συγκινήσεις φινάλε στο κλειστό γυμναστήριο «Κώστας Πετρόπουλος» της Πάτρας ο 17άχρονος αθλητής του Α.Σ. Το Γυμνάσιο έφτασε στον πρώτο του πανελλήνιο τίτλο στο απλό και τον πρόσθεσε σε εκείνον που πήρε στο ομαδικό την Κυριακή των Βαΐων, ενώ η 18άχρονη αθλήτρια του Τελαμώνα Σαλαμίνας ξαναπήρε τα σκήπτρα μετά από το 2019. Στον εντυπωσιακό τελικό των εφήβων ο Μανωλόπουλος έκαμψε με 3-2 σετ τον Σωκράτη Γιαννούτσο του Ολυμπιακού. Στις νεάνιδες η Παπαδημητρίου είχε μία ακόμα δυνατή αναμέτρηση σε τελικό Πανελληνίου πρωταθλήματος με τη συνομήλική της Χρυσή Φωτιάδου της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης και επικράτησε με 3-1 σετ.

Στο διπλό εφήβων πήραν το χρυσό μετάλλιο ο Αλέξανδρος Μαδέσης και ο Σωκράτης Γιαννούτσος σε μία συνεργασία ΑΕΚ και Ολυμπιακού. Στο διπλό νεανίδων έφτασαν στην πρωτιά για δεύτερη σερί χρονιά η Δέσποινα Άμπα και η Χρυσή Φωτιάδου (Σάρισες Φλώρινας/ΧΑΝΘ), ενώ στο διπλό μικτό ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Αλεσσάντρο Φέλτσερ και η Λεμονιά Γκαϊντατζή (ΑΣΕΑ Καβάλας/ΧΑΝ Θεσσαλονίκης). Το πρωτάθλημα οργανώθηκε εξαιρετικά από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (Τοπική Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας) με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την πολύτιμη υποστήριξη του δήμου Πατρέων.

Με παρουσία φιλάθλων στην κερκίδα, με όλα τα υγειονομικά μέτρα, με το πρόγραμμα να κυλάει ομαλά και τους ανθρώπους της Τοπικής Επιτροπής να μοχθούν καθημερινά για να τακτοποιήσουν οποιαδήποτε λεπτομέρεια και να παρουσιάσουν την καλύτερη εικόνα. Η ομοσπονδία πρόσφερε σε όλους τους φίλους του αθλήματος καθημερινό live streaming μέσα από το κανάλι της στο youtube (το λινκ για τους αγώνες της Μ. Τρίτης ήταν 2021-22 Greek Table Tennis Πανελλήνιο Εφήβων-Νεανίδων 18/04/2022), στο σημερινό φινάλε έγιναν περιγραφές  και ρεπορτάζ, ενώ βιντεοσκοπήθηκαν όλα τα ματς σε ομαδικά και ατομικά και σταδιακά θ’ αναρτηθούν. Πριν από τις απονομές επιφυλάχθηκε και μία έκπληξη στη Φωτιάδου για τα γενέθλιά της. Έκλεισε τα 18 και δέχτηκε από τους διοργανωτές μικρή όμορφη τούρτα με όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες να τής τραγουδούν το «να ζήσεις»

Στο απλό εφήβων έδωσαν τον πρώτο τους τέτοιο τελικό ο Στάθης Μανωλόπουλος και ο Σωκράτης Γιαννούτσος. Το διαφορετικό στυλ παιχνιδιού των δύο αθλητών προσέδιδε ενδιαφέρον στον αγώνα κι αυτό φάνηκε και στην πράξη με καταπληκτικά ράλι και εντυπωσιακές διακυμάνσεις στα σκορ. Το ματς έφτασε στο 5ο σετ.

Ο Μανωλόπουλος, μοντέρνος αμυντικός με πολύ καλό forehand, προηγήθηκε δύο φορές στα σετ και ισοφαρίστηκε ισάριθμες από τον Γιαννούτσο, που έχει γνώση και ικανότητες απέναντι στην άμυνα. Στο φινάλε ο Μανωλόπουλος (ανιψιός του κορυφαίου Έλληνα αθλητή Παναγιώτη Γκιώνη παρεμπιπτόντως) άντεξε στις συνεχείς και ποικίλες επιθέσεις του Γιαννούτσου, αξιοποίησε το προβάδισμα και με σπιν και πανηγύρισε τη νίκη με 3-2 (11-5, 9-11, 15-13, 10-12, 11-7).

Ο Μανωλόπουλος απέφυγε τα προκριματικά γκρουπ ως νούμερο 3 του αγωνίσματος και προχώρησε χωρίς αγώνα στον 2ο γύρο. Εκεί νίκησε τη Μ. Δευτέρα τον Γιώργο Κοσμά (Εθνικός Αλεξανδρούπολης) με 3-0 σετ. Τη Μ. Τρίτη ξεπέρασε στα προημιτελικά τον Γιάννη Μαλαμούδη (Άτλαντας Αγίας Βαρβάρας) με 3-1 σετ και σε σπουδαίο ημιτελικό τον πρωταθλητή του αγωνίσματος το 2020 και το 2021 και 1ο φαβορί φέτος Αλέξανδρο Μαδέση με 3-2 σετ.

Ο Γιαννούτσος, νούμερο 2 στα φαβορί, είχε bye στον 1ο γύρο. Στους «16» νίκησε τον Γιάννη Αναστασιάδη (Ποσειδών Λουτρακίου) με 3-0 σετ, στην 8άδα τον Ανδρέα Καραμπελιά με 3-1 και στην 4άδα τον Αλεσσάντρο Φέλτσερ με 3-0 σετ.

Στον τελικό του απλού νεανίδων συναντήθηκαν για 3η χρονιά η Μαλαματένια Παπαδημητρίου και η Χρυσή Φωτιάδου. Οι συμπαίκτριες στις εθνικές ομάδες νεαρών ηλικιών και πρώτα φαβορί και στην Πάτρα χάρισαν μία ακόμα όμορφη «παράσταση». Η Παπαδημητρίου είχε επικρατήσει το 2019, έχασε το 2021 και νίκησε σήμερα, Μ. Τρίτη 19 Απριλίου, με 3-1 σετ για να κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο της στο ατομικό της εφηβικής κατηγορίας. Εδώ κανένα σετ δεν κρίθηκε με οριακή διαφορά με την αριστερόχειρα του Τελαμώνα να είναι πιο σταθερή και με καλύτερες επιλογές στο τραπέζι (11-6, 6-11, 11-7, 11-6).

Η Παπαδημητρίου άρχισε την πορεία της από την κορυφή του ταμπλό. Είχε bye στις «32», στη 16άδα απέκλεισε τη Σωτηρία Νικολαΐδου (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης) με 3-0 σετ, στα προημιτελικά τη Δέσποινα Άμπα με 3-0 και στα ημιτελικά τη Λεμονιά Γκαϊντατζή επίσης με 3-0 σετ.

Η Φωτιάδου ήταν στη βάση του ταμπλό ως νούμερο 2 και πέρασε επίσης χωρίς αγώνα στις «16». Μετά απέκλεισε κατά σειρά την Ερμιόνη Γκόγκα (ΓΑΟ Πειραιά) με 3-0 σετ, την Κατερίνα Αλεξούδη με 3-1 και τη Στέλλα Τζαρίδου σε συναρπαστικό ημιτελικό με 3-2 σετ.

Στον τελικό του διπλού εφήβων ο Αλέξανδρος Μαδέσης και ο Σωκράτης Γιαννούτσος είχαν τα προγνωστικά υπέρ τους. Βρήκα απέναντί τους το δυνατό δίδυμο των Ηρακλή Kερασίδη/Αλέξανδρου Αλεξόπουλου, αλλά με σταθερή απόδοση έφτασαν στη νίκη με 3-0. Ήταν ελαφρώς καλύτεροι και βρήκαν τις λύσεις σε όλες τις πιεστικές στιγμές (11-7, 11-8, 11-7).

Στον καθοριστικό αγώνα του διπλού νεανίδων η Χρυσή Φωτιάδου και η Δέσποινα Άμπα αντέδρασαν εξαιρετικά μετά το χαμένο 1ο σετ απέναντι στις Στέλλα Τζαρίδου/Λεμονιά Γκαϊντατζή. Στον τελικό, που είχε τα ίδια ζευγάρια με πέρσι, οι αθλήτριες από τη Φλώρινα είχαν καλή τακτική και ψυχραιμία, ειδικά στο απόλυτα ισορροπημένο 3ο σετ κι έφτασαν στην επικράτηση με 3-1 (9-11, 11-4, 12-10, 11-5).

Στο διπλό μικτό, που επανεμφανίστηκε στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος μετά από 12 χρόνια, διεκδίκησαν το χρυσό μετάλλιο το 3ο φαβορί Αλεσσάντρο Φέλτσερ/Λεμονιά Γκαϊντατζή και το νούμερο 1 του ταμπλό, οι Σωκράτης Γιαννούτσος/Μαλαματένια Παπαδημητρίου.

Ο Φέλτσερ και η Γκαϊντατζή έδειξαν θαυμάσια χημεία. Έπιασαν σπουδαία απόδοση και αφού αιφνιδίασαν στο 1ο σετ, κράτησαν πολύ καλό ρυθμό με εξαίρεση διαστήματα του 3ου σετ και κατέκτησαν τη νίκη με 3-1 σετ (11-1, 11-7, 4-11, 11-6). Ο Γιαννούτσος και η Παπαδημητρίου ήθελαν συνέχεια στον φετινό τίτλο τους στο διπλό μικτό αθλητών κάτω των 21 ετών, επιχείρησαν την ανατροπή μετά το 0-2, όμως γενικά δεν έκαναν καλό παιχνίδι.

Οι απονομές των επάθλων στα ατομικά αγωνίσματα έγιναν από τον πρόεδρο της Τοπικής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας της ΕΦΟΕπΑ Παναγιώτη Τζόβολο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας Νίκο Φιλιππακόπουλο και Ξένια Στάθη. Στους νικητές του απλού δόθηκαν και ανθοδέσμες.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε αγώνισμα:

ΑΠΛΟ ΕΦΗΒΩΝ:

1. Στάθης Μανωλόπουλος (ΑΣ Το Γυμνάσιο)

2. Σωκράτης Γιαννούτσος (Ολυμπιακός ΣΦΠ)

3. Αλέξανδρος Μαδέσης (ΑΕΚ)

-. Αλεσσάντρο Φέλτσερ (ΑΣΕΑ Καβάλας)

ΑΠΛΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ:

1. Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Τελαμών Σαλαμίνας)

2. Χρυσή Φωτιάδου (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

3. Στέλλα Τζαρίδου (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

-. Λεμονιά Γκαϊντατζή (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

ΔΙΠΛΟ ΕΦΗΒΩΝ:

1. Αλέξανδρος Μαδέσης/Σωκράτης Γιαννούτσος (ΑΕΚ/Ολυμπιακός)

2. Ηρακλής Kερασίδης/Αλέξανδρος Αλεξόπουλος (ΔΑΟ Ταύρου/ΑΣΕΑ Καβάλας)

3. Δημήτρης Σωτηρόπουλος/Γιάννης Μαστρογιάννης (Φοίνικες Πάτρας)

-. Κίμων Μήτκας/Ανδρέας Καραμπελιάς (Φάρος Αλεξανδρούπολης)

ΔΙΠΛΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ:

1, Χρυσή Φωτιάδου/Δέσποινα Άμπα (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης/Σάρισες Φλώρινας)

2. Στέλλα Τζαρίδου/Λεμονιά Γκαϊντατζή (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

3. Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη/Κατερίνα Αλεξούδη (ΓΑΟ Πειραιά/Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

-. Μαλαματένια Παπαδημητρίου/Αγγελική Ευμορφιάδη (Τελαμώνας Σαλαμίνας)

ΔΙΠΛΟ ΜΙΚΤΟ:

1. Αλεσσάντρο Φέλτσερ/Λεμονιά Γκαϊντατζή (ΑΣΕΑ Καβάλας/ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

2. Σωκράτης Γιαννούτσος/Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Ολυμπιακός/Τελαμώνας Σαλαμίνας)

3. Αλέξανδρος Μαδέσης/Στέλλα Τζαρίδου (ΑΕΚ/ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

-. Κίμων Μήτκας/Κατερίνα Αλεξούδη (Φάρος Αλεξανδρούπολης/Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΤΣΑΚΛΗ

Με την ευκαιρία της παρουσίας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του προέδρου της ΕΦΟΕπΑ Κώστα Παπαγεωργίου και του εθνικού ομοσπονδιακού προπονητή Κώστα Βατσακλή έγινε συνάντηση με τον Πατρινό καθηγητή Φυσικής Αγωγής και προπονητή Μιχάλη Κατσικαδέλη, ο οποίος είναι πρόεδρος στην προσωρινή διοικούσα επιτροπή της Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Ο τελευταίος επίσης, τα είπε στο Κουκούλι με προπονητές σωματείων, που μετείχαν στη διοργάνωση. Ο Μιχάλης Κατσικαδέλης έκανε σχετική ανάρτηση στα social media σημειώνοντας:

«Σε άριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε άτυπη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α και τον αρχιπροπονητή των εθνικών ομάδων στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ ομοσπονδίας και Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης είχα την ευκαιρία να μεταφέρω στον πρόεδρο τις ανησυχίες των συναδέλφων προπονητών, τις μέχρι τώρα προτάσεις τους για την αναβάθμιση του αθλήματος, όπως επίσης και να τον ενημερώσω για τις δράσεις που προγραμματίζει η Ένωση. Προηγήθηκε συνάντηση με τους προπονητές στο περιθώριο του Πανελληνίου πρωταθλήματος Ε-Ν, που γίνεται στην Πάτρα».

Στα πολλά όμορφα σκηνικά στο «Κώστας Πετρόπουλος» αυτό το 4ήμερο και η επίσκεψη στο γυμναστήριο ντόπιων μικρών σε ηλικία αθλητών. Τη Μ. Δευτέρα παρακολούθησαν τους αγώνες περίπου 15 παιδιά από την Ακαδημία επιτραπέζιας αντισφαίρισης του ΑΟ Γαλήνη, συνοδευόμενα από τον ομοσπονδιακό προπονητή στο κλιμάκιο επιλέκτων Σωτήρη Ζήκο κι έδειξαν τον ενθουσιασμό τους για το πλούσιο θέαμα. Τη Μ. Τρίτη ήταν για αρκετή ώρα στην κερκίδα περίπου 20 αγοράκια και κοριτσάκια, που δεν προέρχονταν από το άθλημα και απόλαυσαν τα παιχνίδια περιμένοντας την επόμενη αγωνιστική εκδήλωση στο γυμναστήριο. Ομάδες, αθλητές και προπονητές εξάλλου, συγκεντρώθηκαν από μία φορά στο κέντρο της σάλας για αναμνηστικές φωτογραφίες πριν από την έναρξη των προγραμμάτων.

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Για την επιτυχία του Πανελληνίου πρωταθλήματος ήταν καθοριστική η συνεισφορά των έντεκα χορηγών, μαζί βέβαια με τη βοήθεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του δήμου Πατρέων. Οι χορηγοί της διοργάνωσης ήταν οι:

Εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών Λουξ

Ελιές Xenia

Εστιατόριο Μασασούρας

Σούπερ μάρκετ LIDL

Hotel Mediterranee

Μακεδονικός Χαλβάς

Θεμέλιο Εκπαιδευτικός Οργανισμός

Air Hotel Croup of Hotels

Hotel Achaia Beach

Χορηγοί επικοινωνίας ανέλαβαν οι ιστοσελίδες Gnomip.gr και Marka Sport.gr. Υπάρχουν βεβαίως και οι σταθεροί χορηγοί της ΕΦΟΕπΑ, οι εταιρείες STIGAGerflor Group, Έπαθλα Ζευς, HeaDS και Genesispharma.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ