Νικηφόρα πρεμιέρα της Ενεμπόν με Σγουρόπουλο

Νικηφόρα πρεμιέρα της Ενεμπόν με Σγουρόπουλο

Νικηφόρα πρεμιέρα της Ενεμπόν με Σγουρόπουλο - Παρών ο Κρεάνγκα σε εκδηλώσεις του κλαμπ

Η νέα υπέροχη «περιπέτεια» του Γιάννη Σγουρόπουλου σε κορυφαίο επαγγελματικό πρωτάθλημα του εξωτερικού άρχισε με σπουδαίο ματς το βράδυ της Τρίτης 20/09. Ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης στις νεαρές ηλικίες της επιτραπέζιας αντισφαίρισης φόρεσε πρώτη φορά τη φανέλα της Ενεμπόν στο εκτός έδρας ματς της 1ης αγωνιστικής της γαλλικής λίγκας με τη Ρουέν.

Πανηγύρισε πολύ δύσκολη νίκη με 3-2 ύστερα από περίπου 3,5 ώρες, ο ίδιος έχασε με 3-1 σετ το μοναδικό δικό του παιχνίδι με αντίπαλο τον εξαιρετικό Λιάο Τσεν Τινγκ από την Ταϊπέι και μόλις άρχισε με δυνατές συγκινήσεις τη νέα του πρόκληση στο εξωτερικό. Έχει αγωνιστεί στην 1η εθνική κατηγορία σε Σουηδία και Γερμανία και τώρα βρίσκεται σ’ ένα ακόμα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά διασυλλογικά πρωταθλήματα.

Διαβάστε επίσης: Μέσι μάλλον… τρελάθηκες – Οι απίθανες απαιτήσεις για να παραμείνει στην Μπαρτσελόνα (pic)

Αποτελεί δε, μέλος μίας σπουδαίας ομάδας, της οποίας το όνομα μεγάλωσε μέσα από σπουδαίες διακρίσεις ο τεράστιος Καλλίνικος Κρεάνγκα. Ο θρυλικός Έλληνας αθλητής, που ήταν 14 χρόνια στην Ενεμπόν κι έχει κερδίσει την αγάπη όλων, προσκλήθηκε και παρέστη αυτές τις ημέρες στη Γαλλία σε δράσεις του κλαμπ για την έναρξη της σεζόν, αλλά και στο καινούργιο και εντυπωσιακό αθλητικό του κέντρο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι κατ’ αρχάς στην πρεμιέρα της Pro A η Ενεμπόν είχε δύσκολη αποστολή στην έδρα της Ρουέν, όπου μάλιστα βρέθηκαν περισσότεροι από 200 φίλαθλοι, ήταν εκδηλωτικοί και δημιούργησαν ωραία ατμόσφαιρα.

Ο Σγουρόπουλος άλλαξε περιβάλλον ύστερα από τρεις σερί χρονιές στη Γερμανία και την Μπουντεσλίγκα 1. Είχε ήδη προπονηθεί στον νέο του σύλλογο για περίπου 10 μέρες, ενώ είχε πάρει μέρος και στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για τη νέα σεζόν.

Στην εναρκτήρια αναμέτρηση η Ενεμπόν είχε επίσης στην τριάδα δύο πρωταθλητές κόσμου στο διπλό ανδρών. Τον Τσουάν Τσι Γιουάν από την Ταϊπέι (πρωταθλητής το 2013) και τον Σουηδό Κρίστιαν Κάρλον (σημερινός παγκόσμιος πρωταθλητής), ο οποίος θυμίζουμε, επί τη ευκαιρία, ότι φέτος έχει συμφωνήσει και με τον Παναθηναϊκό για τα ματς Κυπέλλου. Στον πάγκο ήταν ο επίσης πολύ καλός διεθνής Δανός Άντερς Λιντ.

Ο Σγουρόπουλος τοποθετήθηκε στη θέση 3 της ομάδας του, συνεπώς με βάση το σύστημα διεξαγωγής όποια και να ήταν η εξέλιξη του ομαδικού αγώνα θα έδινε ένα ατομικό ματς. Συνάντησε τον δυνατό Λιάο Τσεν Τινγκ, που είναι νούμερο 81 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη ανδρών και είχε φτάσει στα προημιτελικά του απλού στο φετινό τουρνουά WTT Contender της Τυνησίας.

Ο Ελευσίνιος άσος (που στο διεθνές ranking list αυτής της εβδομάδας είναι στο νούμερο 206) κατέκτησε το 1ο σετ, γενικά έδειξε την αξία του από την αρχή ως το τέλος με εξαιρετικά χτυπήματα και θεαματικά ράλι, αλλά στο τέλος λύγισε με 3-1 σετ (11-8, 6-11, 6-11, 9-11). Στον λογαριασμό του στα social media το γαλλικό κλαμπ έγραψε χαρακτηριστικά: «Ο Γιάννης έχει δείξει σπουδαία πράγματα και θα πρέπει να υπολογίζουμε πάνω του στα επερχόμενα παιχνίδια γιατί οι δυνατότητες υπάρχουν!»

Η Ενεμπόν προηγήθηκε 2-0, δέχτηκε την ισοφάριση και τελικά έφτασε στη νίκη με 3-2 χάρη σε δύο θετικά αποτελέσματα του Τσουάν (απέναντι στον Ούγγρο Ζούντι και τον Αυστριακό Γκάρντος) και ένα του Κάρλσον (στον Γκάρντος).

Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα δεν ήταν παρών στον αγώνα, αλλά πήγε μέσα στην βδομάδα στην έδρα της Ενεμπόν και θυμήθηκε τα εποικοδομητικά από κάθε άποψη χρόνια των συνολικά 4 τίτλων στη Γαλλία και των διακρίσεων στην Ευρώπη. Από την ομάδα αποχώρησε το 2017.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ