Δεύτερη μεταγραφική περίοδο αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της ΕΦΟΕπΑ με ισχύ από τη σεζόν 2023-2024

Δεύτερη μεταγραφική περίοδο αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της ΕΦΟΕπΑ με ισχύ από τη σεζόν 2023-2024

Μία ιστορική αλλαγή έφερε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, που πραγματοποιήθηκε με τη χρήση της τεχνολογίας την Τρίτη 22/11

Μία ιστορική αλλαγή έφερε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, που πραγματοποιήθηκε με τη χρήση της τεχνολογίας την Τρίτη 22/11. Αποφάσισε τη δημιουργία δεύτερης μεταγραφικής περιόδου και απομένει η έγκρισή της από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Θα ισχύσει από την αγωνιστική σεζόν 2023-2024 και θα διαρκεί από τις 10 έως τις 31 Δεκεμβρίου. Η δεύτερη μεταγραφική περίοδος θα προστεθεί στην κλασική ετήσια του Ιουνίου, αλλά εμφανίζει κάποιες ιδιαιτερότητες. Αθλητής ή αθλήτρια, που είχε μεταγραφεί στην καλοκαιρινή περίοδο δεν μπορεί να ξαναπάρει μεταγραφή τον Δεκέμβριο. Επίσης, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό, αθλητής ή αθλήτρια που αγωνίζεται με ένα σωματείο μέσα σε μία αγωνιστική χρονιά δεν μπορεί να φορέσει τη φανέλα άλλου μέσα στην ίδια σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Ιδανική αρχή ο Ολυμπιακός στο Europe Trophy ανδρών

Πρόκειται δηλαδή για έναν βασικό περιορισμό. Αθλητής που έχει αρχίσει την αγωνιστική χρονιά σε μία ομάδα επιτρέπεται να πάρει μεταγραφή τον Δεκέμβριο, όμως δεν θα έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί οπουδήποτε με το νέο του σωματείο αν στο μεταξύ έχει δώσει επίσημα παιχνίδια με την προηγούμενη ομάδα του την ίδια χρονιά.

Η απόφαση της έκτακτης ΓΣ της ΕΦΟΕπΑ πρέπει τώρα να περάσει από τη ΓΓΑ. Θα σταλεί εντός των ημερών και θα επικυρωθεί είτε με την έγκριση της ΓΓΑ είτε με τη μη απάντησή της μετά το πέρας ικανού χρονικού διαστήματος.

Ένα παρεμφερές θέμα, που απασχόλησε στη ΓΣ τους εκπροσώπους των σωματείων-μελών, είναι το να δοθεί λύση για το υπόλοιπο της σεζόν σε αθλητές και αθλήτριες, που δεν έχουν το δικαίωμα συμμετοχής σε φετινούς αγώνες της ομοσπονδίας επειδή τα σωματεία τους δεν εγγράφηκαν στο ηλεκτρονικό μητρώο της ΓΓΑ. Η πρόταση της ΕΦΟΕπΑ προς τη ΓΓΑ είναι να μπορούν να γραφτούν σε άλλο σωματείο οποιαδήποτε στιγμή μέσα στη χρονιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ