Μαυρωτάς: «Ο αθλητισμός έχει βγάλει ασπροπρόσωπη τη χώρα μας»

Μαυρωτάς: «Ο αθλητισμός έχει βγάλει ασπροπρόσωπη τη χώρα μας»

Ο Γιώργος Μαυρωτάς μίλησε για την προσφορά του αθλητισμού στην κοινωνία μας

Για τον προπονητή που τού έδωσε το χρίσμα του διεθνή με την Εθνική μας ομάδα πόλο ανδρών, τον Χοσέ Μπράσκο Κατά, ο οποίος έφυγε προσφάτως από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών μίλησε στο Κανάλι Ενα ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Εκτός από σπουδαίο τεχνικό, τον χαρακτήρισε φιλόσοφο ζωής, επεσήμανε πως άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην ελληνική υδατοσφαίριση, ενώ με την ιδιότητα του Γ.Γ.Α. ο κ. Μαυρωτάς τόνισε πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η ενεργειακή κρίση να μην πλήξει τον ελληνικό αθλητισμό.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο Μαυρωτάς:

«Τα κολυμβητήρια είναι οι πλέον ενεργοβόρες αθλητικές εγκαταστάσεις και  η ενεργειακή κρίση έχει δείξει τα «δόντια» της στην Ευρώπη, στη Γαλλία έχουν ήδη κλείσει πολλά κολυμβητήρια, στην Ιταλία, Γερμανία επίσης, όπως συζητούσαμε στη σύνοδο Γενικών Γραμματέων Αθλητισμού της Ε.Ε.. χρειάζονται άμεσες λύσεις.

Στη χώρα μας τα αθλήματα υγρού στίβου θα πρέπει να τα κρατήσουμε σε δράση και για να συμβεί αυτό θα πρέπει τον χειμώνα να είναι ανοιχτά τα κολυμβητήρια και γενικά θα πρέπει να λειτουργούν όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις» είπε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και πρόσθεσε: «Η ελληνική Πολιτεία μαζί με τους Δήμους, γιατί πολλές εγκαταστάσεις είναι Δημοτικές, θα κάνουν τα πάντα ώστε να μην κλείσουν ούτε μία ώρα.

Αυτό βεβαίως χρειάζεται μία γενικότερη βοήθεια κι από την Πολιτεία με την αύξηση των προϋπολογισμών προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στα Στάδια, κάτι που νομίζω πως το έχουν καταλάβει και στο Υπουργείο Οικονομικών.

Γενικά πιστεύω πως ο αθλητισμός στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, στην περίοδο του κορωνοϊού, και τώρα στην ενεργειακή κρίση, έχει βγάλει ασπροπρόσωπη τη χώρα μας σε όλα τα σπορ. Αυτό το πιστώνουμε στην ελληνική κοινωνία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ