Οι νικητές των Περιφερειακών ατομικών πρωταθλημάτων ανδρών-γυναικών

Οι νικητές των Περιφερειακών ατομικών πρωταθλημάτων ανδρών-γυναικών

Το Περιφερειακό ατομικό πρωτάθλημα αποτέλεσε αυτό το Σαββατοκύριακο, 17 και 18 Δεκεμβρίου, το πρώτο μέρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών-γυναικών.

Το Περιφερειακό ατομικό πρωτάθλημα αποτέλεσε αυτό το Σαββατοκύριακο, 17 και 18 Δεκεμβρίου, το πρώτο μέρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών-γυναικών. Έγινε σε 5 περιοχές της χώρας, ανέδειξε τους τοπικούς νικητές και παράλληλα έδωσε προκρίσεις στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, το οποίο έχει οριστεί για τις 25-26 Μαρτίου 2023 στο Αμύνταιο Φλώρινας. Η διοργάνωση έγινε για δεύτερη χρονιά με αυτή τη μορφή και σαφώς πρόσφερε ένα διαφορετικό κίνητρο σε πολλούς αθλητές, οι οποίοι πέρα από τις θέσεις πρόκρισης κυνηγούσαν κύπελλα και μετάλλια. Η ΕΦΟΕπΑ διεξήγαγε αγώνες για άνδρες και γυναίκες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την Αττική και ορισμένα νησιά και στη Βέροια για τη Βόρεια Ελλάδα. Μόνο για την κατηγορία των ανδρών υπήρξε δράση στην Πάτρα για τη Δυτική Ελλάδα, στο Ηράκλειο της Κρήτης και στη Χίο. Πρωταθλητές Περιφερειών 2023 αναδείχτηκαν ο Γιάννης Μπόσκοβιτς και η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη στην Αττική, ο Μανώλης Αλαρούπι και η Ελένη Σοφρά στη Βόρεια Ελλάδα, ο Νίκος Σιάχος στη Δυτική Ελλάδα, ο Μιχάλης Κοκκώδης στη Χίο και ο Κωνσταντίνος Δερεδάκης στην Κρήτη.

Διαβάστε επίσης: Κατάρ: Μπίζνες και ηθική

Οι αγώνες για την Αττική και νησιά φιλοξενήθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Οι άνδρες ήταν 51 και αγωνίστηκαν και τις δύο ημέρες, οι γυναίκες ήταν 22 και είχαν παιχνίδια μόνο το Σάββατο 17/12. Στους άνδρες ανακηρύχτηκε πρωταθλητής ο Γιάννης Μπόσκοβιτς. Στον συναρπαστικό τελικό ο αθλητής του ΑΟ Ταταύλα (νούμερο 1 φαβορί) έκαμψε τον Στάθη Μανωλόπουλο της ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας (Νο 2) με 3-2 σετ (11-9, 6-11, 7-11, 11-3, 11-6). Την 3η θέση «μοιράστηκαν» ο Γιώργος Κυριόπουλος (ΑΣ Το Γυμνάσιο) και ο Κωνσταντίνος Στάμου (ΓΑΣ Ελευσίς).

Στις γυναίκες το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη. Η νεαρή αθλήτρια του Ολυμπιακού ΣΦΠ επιβλήθηκε στον τελικό της Θάλειας Κορδούτη από τον ΑΟ Άρης 2006 με 3-0 σετ (11-4, 12-10, 11-6). Το χάλκινο μετάλλιο πήραν η Ζωή Καζάκου (Ο Χανίων) και η Μαίρη Κουκουτού (ΓΑΟ Πειραιά).

Αγώνες και στις δύο κατηγορίες είχαμε σήμερα 18/12 και στο Φιλίππειο γυμναστήριο, στη Βέροια, για τη Βόρεια Ελλάδα. Οι συμμετοχές ήταν 32 και 15 αντίστοιχα. Στους άνδρες πήγαν στον τελικό τα δύο πρώτα φαβορί. Το νούμερο 2, ο Μανώλης Αλαρούπι (ΑΣΕΑ Καβάλας), έκαμψε τον Αναστάσιο Γιοβά-Αλχαζίδη (ΟΕΑ Θεσσαλονίκης), σε σπουδαία αναμέτρηση, με 3-2 σετ (9-11, 11-6, 11-9, 7-11, 11-4). Στο 3ο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν ο Αθανάσιος Τζενίδης (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης) και ο Γιάννης Αναστασιάδης (Φάρος Αλεξανδρούπολης).

Το 1 και το 2 των seeding πήγαν και στον τελικό του απλού γυναικών. Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Ελένη Σοφρά (Νο 1). Η 23χρονη αθλήτρια της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης επιβλήθηκε της νεάνιδας Δέσποινας Άμπα (Σάρισες Φλώρινας) με 3-0 σετ (11-4, 11-5. 11-4). Την 3η θέση πήραν η Αλεξία Μάλο (Σάρισες Φλώρινας) και η Κυριακή Κουλιούρη (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης).

Η αντίστοιχη διοργάνωση για τη Δυτική Ελλάδα έγινε σήμερα Κυριακή 18/12 στο κλειστό γυμναστήριο «Κώστας Πετρόπουλος» στην Πάτρα. Μετείχαν 21 αθλητές. Στην πρωτιά έφτασε ο Νίκος Σιάχος. Σε έναν εξαιρετικό από κάθε άποψη τελικό ο 24χρονος αθλητής του ΑΟ Ξυλοκάστρου κατέβαλλε τον πρώην Βαλκανιονίκη στις νεαρές ηλικίες Μανώλη Σγουρομάλλη (ΑΣ Κεφαλονιά και Ιθάκη) με 3-1 σετ (11-9, 10-12, 11-9, 12-10). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν ο Γιάννη Κούτρα (Ποσειδών Λουτρακίου) και ο Γιάννης Μαλαμούδης (Ίφιτος Πατρών).

Στη Χίο και το κλειστό γυμναστήριο Καμποχώρων οι αγώνες έγιναν το Σάββατο 17/12 με τη συμμετοχή 15 αθλητών. Πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Μιχάλης Κοκκώδης, που ανήκει ακόμα στην κατηγορία των παίδων. Ο αθλητής του Ωρίωνα ΑΠΟ Χίου κατέβαλλε με ανατροπή στον τελικό τον Παναγιώτη Πάτρα (Παγχιακός ΓΣ) με 3-2 σετ (6-11, 5-11, 11-6, 11-8, 11-7). Την 3η θέση κατέκτησαν ο Γιώργος Ραπτόπουλος (Φάρος Βαρβασίου Χίου) και ο Γιάννης Κοφινάς (Νηρέας Καρδαμύλων).

Στην Κρήτη τέλος και στην αίθουσα του Παγκρήτιου Σταδίου, στο Ηράκλειο, συναντήθηκαν την Κυριακή 17 αθλητές. Το κύπελλο σήκωσε ο Κωνσταντίνος Δερεδάκης του ΟΕΑ Ρεθύμνου. Στον αμφίρροπο τελικό ξεπέρασε το εμπόδιο του Μανώλη Κοκκινάκη (ΟΑ Χανίων) με 3-2 σετ (15-13, 11-8, 8-11, 4-11, 11-6). Ακολούθησαν ο Φάνης Τσαχάκης (ΟΕΑ Ρεθύμνου) και ο Στέφανος Μαυροματάκης  (ΟΑ Χανίων).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ