Διπλή εκπροσώπηση από το γυναικείο φύλο σε διεθνή τουρνουά στην Αττάλεια της Τουρκίας

Διπλή εκπροσώπηση από το γυναικείο φύλο σε διεθνή τουρνουά στην Αττάλεια της Τουρκίας

Η σκληρά δοκιμαζόμενη, μετά από τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό, Τουρκία, παλεύει να ξαναβρεί τους ρυθμούς της και δύο διεθνή τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που από καιρό ήταν στο παγκόσμιο καλεντάρι, έρχονται να τη βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Στην Αττάλεια θα γίνουν διαδοχικά δύο events της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος, ένα σε επίπεδο μικρών ηλικιών κι ένα σε επίπεδο ανδρών-γυναικών και θα έχουν και ελληνική συμμετοχή με 4 αθλήτριες. Πρώτο στη σειρά για τη μεγάλη παραθαλάσσια πόλη στα παράλια της Μεσογείου είναι το WTT Youth Contender. Θα γίνει από τις 19 ως τις 25 Μαρτίου στο Gloria Sports Arena, στο πρόγραμμα προηγούνται οι κατηγορίες των κοριτσιών κι εκεί θα πάρουν μέρος οι επίλεκτες κορασίδες Βασιλική Μπουλά, Άντζελα Νούρε και Αλεξάνδρα Μπιτχάβα, αθλήτριες όλες του Ωρίωνα ΑΠΟ Χίου. Αμέσως μετά, στο διάστημα από τις 27 Μαρτίου μέχρι τη 1 Απριλίου, θ’ ακολουθήσει στο ίδιο γυμναστήριο το τουρκικό WTT Feeder, όπου έχει δηλώσει συμμετοχή η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια Κατερίνα Τόλιου.

Η αποστολή από τη Χίο πέρασε ακτοπλοϊκώς στη γειτονική Τουρκία και μεταβαίνει οδικώς στην Αττάλεια, όπου θα κάνει και την τελευταία προπόνηση. Σήμερα Σάββατο 18/03 πληροφορείται και τις κληρώσεις των ομίλων. Στην τεχνική καθοδήγηση θα είναι η προπονήτρια του Ωρίωνα Ρούλα Λαμπρινίδη και αρχηγός αποστολής ο Σπύρος Μπουλάς. Πρώτη φορά μετέχουν σε τουρνουά Contender τα τρία κορίτσια, η Μπιτχάβα από την Πάτρα πραγματοποιεί γενικά την παρθενική συμμετοχή της σε διεθνή εκδήλωση.

Διαβάστε επίσης: O MVP, ο «πύργος», ο παράγοντας «Χ» και ο… Μπέικον (vids)

Η 14χρονη Μπουλά είναι η σημερινή δευτεραθλήτρια Ελλάδας του διπλού μικτού παίδων-κορασίδων και βρίσκεται αυτόν τον μήνα στο νούμερο 4 του πίνακα αξιολόγησης κορασίδων της ΕΦΟΕπΑ. Η συνομήλική της, Νούρε, αναδείχτηκε πρόπερσι πρωταθλήτρια Ελλάδας στο απλό παγκορασίδων και τον Μάρτιο είναι στο νούμερο 9 του ίδιου πίνακα αξιολόγησης. Η Μπιτχάβα άγει το 15ο έτος της ηλικίας της, είναι στο νούμερο 11 του ranking list κορασίδων και πριν από έναν μήνα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Περιφερειακό πρωτάθλημα νεανίδων της Λοιπής Χώρας. Και οι τρεις αθλήτριες θα τεστάρουν τις δυνάμεις τους στις ηλικιακές κατηγορίες Under 15 και Under 17 και θα προσπαθήσουν να προχωρήσουν όσο γίνεται περισσότερο μέσα από αξιόλογες εμφανίσεις. Στην ιστοσελίδα της World Table Tennis αναφέρονται 24 συμμετοχές στην Under 15 κοριτσιών και 28 στην Under 17.

ΑΠΟΥΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΕΡΠΟΥ

Στην Αττάλεια θ’ ακολουθήσει τη μεθεπόμενη βδομάδα (27/03-01/04) το WTT Feeder της χώρας, που αφορά στις μεγάλες κατηγορίες και όλα τα ατομικά αγωνίσματα. Στο απλό γυναικών η Τόλιου θα κυνηγήσει νίκες και πόντους μέσα από ένα ακόμα διεθνές τουρνουά αυτής της βαθμίδας και με βάση τη θέση της στην παγκόσμια κατάταξη (Νο 191) θ’ αγωνιστεί απευθείας στο κυρίως ταμπλό. Τον περασμένο Φεβρουάριο η 28χρονη πρωταθλήτριά μας με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού είχε αγωνιστεί στα δύο διαδοχικά γερμανικά Feeder, που είχαν διεξαχθεί στο Ντίσελντορφ.

Η Τόλιου αρχίζει μέσα από αυτούς τους απαιτητικούς αγώνες και την προολυμπιακή προετοιμασία της, μάλιστα για πρώτη φορά δεν δήλωσε συμμετοχή στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, που θα διεξαχθεί στο Αμύνταιο της Φλώρινας το Σαββατοκύριακο 25-26/03. Πέρα από την τετράκις πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών έμεινε έξω από την κορυφαία διοργάνωση και η «ασημένια» στο ίδιο αγώνισμα το 2021 και επίσης εν ενεργεία διεθνής Ελισάβετ Τέρπου, η οποία προέρχεται από σημαντική ταλαιπωρία λόγω τραυματισμού στο χέρι. Με την ευκαιρία πάντως, να τονιστεί ότι πριν λίγες ημέρες, στην επιστροφή της στη 2η εθνική κατηγορία της Γαλλίας μετά από καιρό, πέτυχε την πρώτη φετινή νίκη της. Στην εκτός έδρας ήττα της Ισί Λε Μουλινό από τη Λιλ Μετροπόλ 1 με 3-2 για τη 10η αγωνιστική κατέβαλλε τη Ρεάν Τσουνγκ με 3-0 σετ (η Τόλιου στην ίδια αγωνιστική της Pro B σημείωσε άλλες 2 νίκες για τη Ρεν και τη βοήθησε στην εντός έδρας επικράτηση με 3-2 επί της Σεν Πιερ 2).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ