Φαντάσματα Αυστραλίας για τον Τζόκοβιτς στο Miami Open

Φαντάσματα Αυστραλίας για τον Τζόκοβιτς στο Miami Open

Μια δεύτερη υπόθεση Αυστραλίας αντιμετωπίζει ο Νόβακ Τζόκοβιτς με την ακύρωση της συμμετοχής του στο Miami Open, λόγω του μη εμβολιασμού του.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έρχεται αντιμέτωπος με μια νέα υπόθεση Αυστραλίας στο Μαϊάμι, εκεί που του απαγορεύουν τη συμμετοχή στο τουρνουά Miami Open.

Για τον νούμερο 1 τενίστα στον κόσμο, το γεγονός πως παραμένει ανεμβολίαστος συνεχίζει να του δημιουργεί προβλήματα στην καριέρα του. Μετά το τεράστιο σκάνδαλο που είχε δημιουργηθεί πέρυσι στο Αυστραλιανό Όπεν, στο οποίο δεν του είχε επιτραπεί η συμμετοχή, έρχεται τώρα το καθεστώς των ΗΠΑ να του απαγορέψει τη συμμετοχή στο τουρνουά του Μαϊάμι, που έχει κερδίσει 6 φορές.

Διαβάστε επίσης: Στον κόσμο του παραμένει ο Μπένετ! Τι απάντησε για Έλληνες και elite διαιτητές

Ο Σέρβος τενίστας δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει βίζα, αφού πολιτική της Αμερικής είναι να μην επιτρέπει την είσοδο σε αλλοδαπούς χωρίς εμβόλιο κατά του Covid-19. Ενώ οι ιθύνοντες του τουρνουά τον είχαν δηλώσει κανονικά στις λίστες του τουρνουά και προσπάθησαν να μεταπείσουν την κυβέρνηση να δεχθεί τον Τζόκοβιτς δεν πέτυχαν κάτι.

Ο διευθυντής του Όπεν, Τζέιμς Μπλέικ δήλωσε: «Προσπαθήσαμε να επιτραπεί στον Νόβακ Τζόκοβιτς να λάβει εξαίρεση, αλλά αυτό δεν μπόρεσε να συμβεί. Προφανώς, είμαστε ένα από τα κορυφαία τουρνουά στον κόσμο, θα θέλαμε να έχουμε τους καλύτερους παίκτες που μπορούν να παίξουν. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Προσπαθήσαμε να μιλήσουμε με την κυβέρνηση, αλλά αυτό δεν είναι στα χέρια μας».

Ο Ρον Ντε Σάντις, κυβερνήτης της Φλόριντα, καθώς και δύο Αμερικανοί Γερουσιαστές της συγκεκριμένης πολιτείας κάλεσαν την Αμερικανική Κυβέρνηση να κάνει μία υποχώρηση αφήνοντας τον σπουδαίο αθλητή να συμμετάσχει στο τουρνουά, όμως δεν κατόρθωσαν κάτι.

Το καθεστώς που απαγορεύει την είσοδο σε ανεμβολίαστους αλλοδαπούς λήγει στις ΗΠΑ, στις 11 Μαίου, επομένως θα επιτραπεί κανονικά στον Τζόκοβιτς να αγωνιστεί στο US Open Το ερχόμενο καλοκαίρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ