Οι ομάδες που πρωταγωνίστησαν στα Τοπικά πρωταθλήματα ανδρών 2022-2023

Οι ομάδες που πρωταγωνίστησαν στα Τοπικά πρωταθλήματα ανδρών 2022-2023

Μέσα στον Μάρτιο ολοκληρώθηκαν και οι τοπικές διασυλλογικές κατηγορίες επιτραπέζιας αντισφαίρισης για την περίοδο 2022-2023.

Μέσα στον Μάρτιο ολοκληρώθηκαν και οι τοπικές διασυλλογικές κατηγορίες επιτραπέζιας αντισφαίρισης για την περίοδο 2022-2023. Στην Αττική ήταν η Α’ και η Β’ κατηγορία ανδρών, ενώ η Α’ Τοπική δημιουργήθηκε ακόμα στη Βόρεια Ελλάδα και τη Δυτική Ελλάδα/Πελοπόννησο και αφορούσε επίσης στους άνδρες. Τους τίτλους κατέκτησαν ο ΑΟ Άρης 2006 από τη Βούλα στην Α’ Αττικής, ο ΑΠΣ Ίλιον στη Β’ Αττικής και ο ΑΣΕΑ Βέροιας με την ΑΕ Λεχαινών στη Βόρεια και τη Δυτική Ελλάδα αντίστοιχα. Στις γυναίκες δεν κατέστη δυνατό φέτος να σχηματιστεί κατηγορία σε αυτό το διασυλλογικό επίπεδο. Να δούμε τις ομάδες, που πρωταγωνίστησαν στα συγκεκριμένα πρωταθλήματα:

Στην Α’ κατηγορία Αττικής αναδείχτηκε πρωταθλητής μετά από 18 αγωνιστικές ο ΑΟ Άρης 2006. Η ομάδα της Βούλας ισοβάθμησε στους 34 βαθμούς με τον Πανιώνιο ΓΣΣ και υπερίσχυσε διότι στα μεταξύ τους παιχνίδια είχε σημειώσει 2 νίκες με 4-3. Την 3η θέση κατέκτησε ο Άτλαντας Αγίας Βαρβάρας με 31 βαθμούς. Η πρωταθλήτρια ομάδα εξασφάλισε παράλληλα την άνοδο στη Β’ Εθνική κι από κει και πέρα θ’ ανέβουν έως 2 ομάδες επιπλέον (2η-3η) ανάλογα με τις ομάδες της Β’ Εθνικής της περιφέρειας Αττικής, που θα ανέλθουν στην Α2.

Διαβάστε επίσης: «Βατερλό» στην πρεμιέρα της Εθνικής στη Νέα Φιλαδέλφεια (pics)

Στη Β’ κατηγορία Αττικής μετείχαν 11 ομάδες κι έγιναν 20 αγωνιστικές. Ο ΑΠΣ Ίλιον ήταν κυρίαρχος και πήρε τον τίτλο με τα απόλυτο των νικών και 40 βαθμούς. Ο ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης κατέκτησε τη 2η θέση 38 βαθμούς. Στην 3η θέση ισοβάθμησαν ο ΓΑΣ Χολαργού και η ΑΕ Ποντίων Μελισσίων Αττικής με 33 βαθμούς. Υπερίσχυσε η ομάδα του Χολαργού, που νίκησε δύο φορές στα μεταξύ τους παιχνίδια. Η προκήρυξη του πρωταθλήματος προβλέπει ότι η 1η ομάδα του πρωταθλήματος ανεβαίνει σίγουρα κατηγορία και μπορούν να την ακολουθήσουν μέχρι 2 ομάδες ακόμα (2η-3η) ανάλογα με τις ομάδες της Β’ Εθνικής της περιφέρειας Αττικής, που θα προαχθούν στην Α2.

Η Α’ κατηγορία Βόρειας Ελλάδας ολοκληρώθηκε το Σάββατο 11/03 στο Φιλίππειο γυμναστήριο και ο τοπικός ΑΣΕΑ Βέροιας αναδείχτηκε πρωταθλητής. Στις δύο τελευταίες αγωνιστικές αντιμετώπισε και τον ισόβαθμό του στην κορυφή ΦΑΣ Τρικάλων, τον νίκησε με 4-2 και τερμάτισε στην 1η θέση με 27 βαθμούς. Η ομάδα της Θεσσαλίας ακολούθησε με 26. Ο ΣΕΑ Κοζάνης κατέλαβε τη 3η θέση με 23 βαθμούς. Ο νικητής ΑΣΕΑ Βέροιας θ’ αγωνίζεται από τη νέα σεζόν στη Β’ εθνική κατηγορία. Μετά μπορούν ν’ ανέβουν έως 2 ομάδες επιπλέον (2η-3η) ανάλογα με τις ομάδες της Β’ Εθνικής της περιφέρειας Β. Ελλάδας, που θα ανέλθουν στην Α2.

Στην Α’ κατηγορία Δυτικής Ελλάδας/Πελοποννήσου πήρε το πρωτάθλημα η ΑΕ Λεχαινών. Συγκέντρωσε 10 βαθμούς και η μοναδική της ήττα προέκυψε από μηδενισμό. Είχε τους ίδιους βαθμούς με τον 2ο ΑΣ Αμαλιάδας Κόροιβος και υπερίσχυσε διότι σε 1ο και 2ο γύρο είχε πάρει τη νίκη με 4-1. Την 3η θέση κατέλαβε ο ΑΣΕΑ Άνοδος Πατρών με 8 βαθμούς. Οι συμμετοχές σε αυτό το πρωτάθλημα ήταν 4. Η πρωταθλήτρια προάγεται αμέσως στη Β’ Εθνική κι από κει και πέρα έως 2 ομάδες επιπλέον (2η-3η) μπορούν να πετύχουν το ίδιο ανάλογα με τις ομάδες της Β’ Εθνικής της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας/Πελοποννήσου, που θα ανέβουν στην Α2.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ