ΔΟΕ: «Επιστροφή Ρώσων και Λευκορώσων ενόψει των Αγώνων του Παρισιού»

ΔΟΕ: «Επιστροφή Ρώσων και Λευκορώσων ενόψει των Αγώνων του Παρισιού»

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, «υπερασπίστηκε» την επιστροφή των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών, παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όπως είναι γνωστό, η ΔΟΕ επέβαλε κυρώσεις στη Ρωσία και τη Λευκορωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία, τον Φεβρουαρίου του 2022, αλλά τώρα φαίνεται πως επιθυμεί οι αθλητές των δύο χωρών να επιστρέψουν σε όλα τα αθλήματα και να έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Ο Πρόεδρος, Τόμας Μπαχ, παρουσίασε σχέδιο γι’ αυτούς τους αθλητές, προκειμένου να κερδίσουν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς μέσω των ασιατικών προκριματικών, ως ουδέτεροι και άφησε τις διεθνείς ομοσπονδίες να αποφασίσουν. Αντιμετώπισε όμως αντιδράσεις, με την Ουκρανία να απειλεί να μποϊκοτάρει τους Αγώνες του Παρισιού αν αγωνιστούν.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβες» Καραπαπά: «Φαντάζομαι στις καταγγελίες θα βάλετε και αυτούς που είπαν… να πάει να γ@@@θεί η UEFA;»

«Η συμμετοχή αθλητών με ρωσικά και λευκορωσικά διαβατήρια σε διεθνείς αγώνες λειτουργεί. Το βλέπουμε σχεδόν καθημερινά σε μια σειρά από αθλήματα, κυρίως στο τένις, αλλά και στην ποδηλασία, σε ορισμένους αγώνες πινγκ πονγκ. Το βλέπουμε στο χόκεϊ επί πάγου, το χάντμπολ, το βλέπουμε στο ποδόσφαιρο και σε άλλα πρωταθλήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και στην Ευρώπη και το βλέπουμε επίσης σε άλλες ηπείρους. Οι κυβερνήσεις, στην επικράτεια των οποίων διεξάγονται οι αγώνες, εκδίδουν βίζα (σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές) με πολύ λίγες εξαιρέσεις και σε άλλες χώρες εκδίδουν ακόμη και άδειες εργασίας για αυτούς τους παίκτες και αθλητές. Δεν θα μπορέσουμε να βρούμε μια λύση που να ευχαριστεί όλους. Με αυτό ίσως χρειαστεί να ζήσουμε.»

Θυμίζουμε πως ήδη Ρώσοι και Λευκορώσοι αγωνίζονται ως ουδέτεροι σε ορισμένα αθλήματα, με την παρουσία τους σε κάποιες διοργανώσεις, όπως τουρνουά τένις, να έχει προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις από κάποιους άλλους αθλητές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ