Ο Φάκαρος και η Μπουλά πρωταθλητές Ελλάδας 2023 στο διπλό μικτό επιτραπέζιας αντισφαίρισης παίδων-κορασίδων

Ο Φάκαρος και η Μπουλά πρωταθλητές Ελλάδας 2023 στο διπλό μικτό επιτραπέζιας αντισφαίρισης παίδων-κορασίδων

Με το αγώνισμα του διπλού μικτού έκλεισε το βράδυ της Παρασκευής 21/04 το πρώτο διήμερο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων 2022-2023 στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Νέοι πρωταθλητές Ελλάδας του αγωνίσματος είναι ο Κώστας Φάκαρος του Ποσειδώνα Λουτρακίου και η Βασιλική Μπουλά του Ωρίωνα Χίου. Στη δεύτερη μόλις σεζόν από την επιστροφή του αγωνίσματος στα Πανελλήνια πρωταθλήματα τα δύο 14χρονα παιδιά από την Αθήνα και τη Χίο αντίστοιχα έκαναν εντυπωσιακά το βήμα παραπάνω σε σχέση με τον περσινό τελικό στην Ορεστιάδα, καθώς σε όλη την πορεία του ταμπλό δεν έχασαν σετ.

Στον τελικό νίκησαν με 3-0 τους Πέτρο Λιώτση/Άλκηστη Κασίμη από τον ΔΑΟ Ταύρου και το ΠΚΔ Ταύρου αντίστοιχα. Το πρωτάθλημα στο κλειστό γυμναστήριο «Γεώργιος Γαλανόπουλος» διοργανώνει η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με τον δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και το τοπικό σωματείο του Ποσειδώνα. Η ομοσπονδία άρχισε από σήμερα την απευθείας μετάδοση στο διαδίκτυο με δύο live streaming σε όλα τα ωράρια και στο κανάλι της στο youtube μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν και τα λινκ για το Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε επίσης: Σειρήνες από παντού για τον αρχισκόρερ Παυλίδη

Στο διπλό μικτό σχηματίστηκε ταμπλό των «32». Άρχισε και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή με δυνατές αναμετρήσεις και εκπλήξεις. Ο Φάκαρος και η Μπουλά, ζευγάρι που έχει δοκιμαστεί και σε διεθνείς αγώνες (4ο φαβορί στο ταμπλό), είχε σταθερά καλή απόδοση, ενώ εξαιρετικό συνδυαστικό παιχνίδι έβγαλαν και ο Λιώτσης με την Κασίμη (νούμερο 3 στα seeding) παρά τη μικρή εμπειρία, που έχουν ως δίδυμο. Αξιοσημείωτο επίσης ότι στον τελικό τέθηκαν αντιμέτωπα δύο παιδιά από τη Χίο η Μπουλά και ο Λιώτσης.

Ο τελικός με τους τέσσερις επιθετικούς αθλητές άρχισε με απόλυτη ισορροπία, ώσπου στο 5-5 ο Φάκαρος με την Μπουλά ξέφυγαν με σερί 4ων πόντων και πήραν το προβάδισμα. Στο 2ο σετ έκαναν πολύ δυνατή αρχή κι όταν προηγήθηκαν 6-0 ήταν εξαιρετικά δύσκολο ν’ αλλάξουν τα πράγματα. Μαζί πήγαιναν τα δύο ζευγάρια και μέχρι τα μισά του 3ου σετ. Οι μετέπειτα πρωταθλητές βρήκαν επιθετικά τις λύσεις για το 8-5 κι αργότερα το 10-7, ο Λιώτσης και η Κασίμη μείωσαν στον πόντο (10-9) κι εσπευσμένα ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και η Ρούλα Λαμπρινίδη από τον πάγκο πήραν τάιμ άουτ. Ο επόμενος πόντος πήγε στους Φάκαρο/Μπουλά και κρίθηκε το χρυσό μετάλλιο (11-8, 11-3, 11-9).

Στα ημιτελικά οι νικητές είχαν ξεπεράσει με 3-0 σετ  τον 13χρονο Δημήτρη Γεωργαλλίδη και τη 15άχρονη Χρυσούλα Καμπουράκη, οι οποίοι με σπουδαία εμφάνιση δημιούργησαν μεγάλη έκπληξη στα προημιτελικά όταν απέκλεισαν με 3-2 σετ το 2ο φαβορί του αγωνίσματος, τους Γιάννη Κούτρα/Στέλλα Μαυροματάκη (Ποσειδών Λουτρακίου/ΟΑ Χανίων). Επίσης στην 8άδα ο 13χρονος Γιάννης Κιοσελόγλου και η 14χρονη, κινεζικής καταγωγής, Qi Xinyu (Ποσειδών Λουτρακίου/ΑΟ Ταταύλα) άφησαν εκτός μεταλλίων με το ίδιο σκορ το 1ο φαβορί, τους Γιώργο Κοσμά/Μαύρα Κοντοπούλου (ΔΑΟ Ταύρου/ΠΚΔ Ταύρου). Στην 4άδα όμως, είδαν τον Λιώτση και την Κασίμη να είναι σχεδόν αλάνθαστοι και να επικρατούν με 3-0 σετ.

Οι νικητές του αγωνίσματος:

1. Κώστας Φάκαρος/Βασιλική Μπουλά (Ποσειδών Λουτρακίου/Ωρίων ΑΠΟ Χίου)

2. Πέτρος Λιώτσης/Άλκηστις Κασίμη (ΔΑΟ Ταύρου/ΠΚΔ Ταύρου)

3. Γιάννης Κιοσελόγλου/Qi Xinyu (Ποσειδών Λουτρακίου/ΑΟ Ταταύλα)

-. Δημήτρης Γεωργαλλίδης/Χρυσούλα Καμπουράκη (ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης/ΓΑΣ Ελευσίς)

Η απονομή των επάθλων θα γίνει αύριο Σάββατο 22/04.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ