Με δεύτερη νίκη 3-0 στα ημιτελικά των πλέι οφ της πολωνικής λίγκας η Μπογκόρια του Γκιώνη

Με δεύτερη νίκη 3-0 στα ημιτελικά των πλέι οφ της πολωνικής λίγκας η Μπογκόρια του Γκιώνη

Οριστικά η Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη είναι μέσα στις ομάδες, που προχώρησαν στην τελική 4άδα των πλέι οφ της πολωνικής Σούπερ Λίγκας επιτραπέζιας αντισφαίρισης και θα παλέψουν για τον τίτλο της περιόδου 2022-2023.

Το κατάφερε με νέα βοήθεια από τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή, παρά τις ενοχλήσεις, που αντιμετωπίζει στον αριστερό ώμο, το κατάφερε με δεύτερη νίκη 3-0 στα προημιτελικά απέναντι στην Ολύμπια Ούνια Γκρούντιαζ. Ο επαναληπτικός έγινε χτες Κυριακή 23/04 στην έδρα της Μπογκόρια και η επικύρωση της πρόκρισης ήρθε με το σκορ του πρώτου αγώνα και τους γηπεδούχους να επιβεβαιώνουν την ανωτερότητά τους.

Αρχές Ιουνίου θα διεξαχθούν επίσης με διπλές αναμετρήσεις τα ημιτελικά και αντίπαλος της Μπογκόρια είναι η Όρλις 1924, φετινή δευτεραθλήτρια στο Europe Trophy θυμίζουμε, ύστερα από τον χαμένο τελικό με τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Αύριο Τρίτη 25/04 εξάλλου, η ΒΤΚ Ρέκορντ του Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου αρχίζει τη δική της προσπάθεια στα πλέι οφ της σουηδικής λίγκας και υποδέχεται στα ημιτελικά τη Σόντερχαμ. Στο μεταξύ, επίσης χτες η Μαλαματένια Παπαδημητρίου ολοκλήρωσε την παρουσία της στο WTT Youth Contender του Βελγίου, στην πόλη Σπα και πλασαρίστηκε στις θέσεις 33-64 του απλού αθλητριών έως 19 ετών.

Διαβάστε επίσης: Η όψιμη φυλή του «εμείς ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο», η κλοπή του… ελίτ Μάσα, οι δύο διμοιρίες γύρω του και μια έκθεση-κωμωδία

Στα πλέι οφ της κορυφαίας κατηγορίας άρχισαν οι 8 καλύτερες ομάδες, όπως αναδείχτηκαν μετά από τις δύο πρώτες φάσεις. Η Μπογκόρια πήγε στην έξτρα διαδικασία με την 3η θέση από τον όμιλο των «πρωταθλητών» και η Ούνια Γκρούντιαζ με την 6η. Ο καλύτερος των δύο αγώνων περνούσε στην 4άδα και οι πρωταθλητές Πολωνίας το κατάφεραν εμφατικά μολονότι στην έως τώρα διάρκεια της σεζόν είχαν 2 ήττες από τη συγκεκριμένη ομάδα. Στον χτεσινό προημιτελικό ο Γκιώνης αγωνίστηκε 3ος στη σειρά και διαμόρφωσε το τελικό σκορ με τη 14η φετινή νίκη του στη χώρα. Επικράτησε του Τούρκου Ιμπραχίμ Γκουντούζ με 3-0 σετ.

Επίσης στην 8άδα η Όρλις 1024 σφράγισε χτες με νίκη 3-0 και συνολικά δύο θετικά αποτελέσματα την πρόκριση κόντρα στην Μπάλτα Γκντανσκ. Η Όρλις είχε πάρει τη 2η θέση στο πρωτάθλημα. Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν με τον ίδιο τρόπο στις 2 και 4 Ιουνίου, ενώ ο μονός τελικός της Σούπερ Λίγκας θα γίνει στις 11 Ιουνίου. Το άλλο ζευγάρι της 4άδας αποτελούν η Ντζιάλντοβο με τη Γκιβιάζντα Μπιντγκόζ.

* Στη Σουηδία η Ρέκορντ του Κωνσταντίνου Κωνστατινόπουλου έχει ήδη φτάσει σε διάκριση με την είσοδό της στα ημιτελικά της σούπερ κατηγορίας. Τώρα θα επιδιώξει την υπέρβαση και αντίπαλός της είναι η Σόντερχαμ, η οποία κατέκτησε την 1η θέση στην κανονική διάρκεια. Η Ρέκορντ είχε καταλάβει την 4η θέση μετά τους δύο γύρους του πρωταθλήματος και δίνει αύριο 25/04 το πρώτο ματς στην έδρα της. Στον τελικό περνάει όποια ομάδα φτάσει τις 2 νίκες, ο επαναληπτικός είναι την Πέμπτη 27/04 στην έδρα της Σόντερχαμ κι αν έρθει το 1-1 στις νίκες τότε γίνεται νέο καθοριστικό ματς, πάλι με γηπεδούχο τη Σόντερχαμ, την Παρασκευή 28/04. Όσον αφορά στον πρώτο ημιτελικό η διοίκηση της Ρέκορντ έχει ανακοινώσει «δωρεάν είσοδο στο Idrottens Hus B-hall και καλεί παιδιά, φίλους και οικογένειες να έρθουν σε έναν ακόμα αγώνα – γιορτή για την επιτραπέζια αντισφαίριση». Η Σπαρβάγκεν και η Έσλοβ τίθενται αντιμέτωπες στον άλλο ημιτελικό της σουηδικής λίγκας.

* Στο δυνατό τουρνουά νέων του Βελγίου, στο Σπα, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου ολοκλήρωσε τους αγώνες της στον 1ο γύρο της κατηγορίας Under 19. Είχε βρεθεί εκεί με τη 2η θέση από το 11ο προκριματικό γκρουπ και χτες Κυριακή το πρωί αποκλείστηκε στις «64» από τη 17χρονη Κινέζα Ζανγκ Σιανγκγιού με 3-0 σετ (4-11, 11-13, 5-11).

* Λόγω του Πανελληνίου πρωταθλήματος Νέων ανδρών-Νέων γυναικών εξάλλου, η Παπαδημητρίου ακύρωσε τη συμμετοχή της στο επόμενο Youth Contender, αυτό της Ισπανίας. Το Πανελλήνιο Κ21 θα γίνει στο Δερβένι της Κορινθίας το τριήμερο 12 με 14 Μαΐου. Για τον ίδιο λόγο κι επειδή δεν προλαβαίνει μετά τους αγώνες στο Δερβένι να βρεθεί εγκαίρως στο Παναγκιούριστε ακύρωσε τη συμμετοχή του στο βουλγαρικό Youth Contender ο διεθνής έφηβος Αλέξανδρος Μαδέσης. Το τουρνουά αρχίζει στις 15/05.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ