Ευρεία νίκη επί της Φινλανδίας (3-0) και πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για την εθνική γυναικών

Ευρεία νίκη επί της Φινλανδίας (3-0) και πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για την εθνική γυναικών

Ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης θα βρεθεί και το 2023 η εθνική μας ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης των γυναικών.

Στον καθοριστικό αγώνα με τη Φινλανδία, το μεσημέρι του Σαββάτου 06/05 στο Όσιγιεκ, πέτυχε ευρεία νίκη με 3-0, κατέκτησε τη 2η προνομιούχο θέση στο 2ο γκρουπ του προκριματικού σταδίου 2 και πανηγύρισε την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σουηδίας (Μάλμε, 10-17/09). Έτοιμη από κάθε άποψη για τη δύσκολη διαδικασία των καθοριστικών προκριματικών αγώνων, όπως χτες είχε την αμφίρροπη αναμέτρηση με την επικεφαλής Ιταλία (έχασε 3-1), έτσι σήμερα δικαίωσε τον ρόλο του φαβορί απέναντι στις Σκανδιναβές κι έφτασε στον στόχο της χωρίς να χρειαστεί να πάει στα πλέι οφ.

Με τις αθλήτριες Κατερίνα Τόλιου, Κωνσταντίνα Παρίδη, Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Αλίκη Κιουφη, και τον ομοσπονδιακό προπονητή Γιώργο Καρύτσα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τα κατάφερε εξαιρετικά σε μια ακόμα προκριματική φάση και θα είναι συνεπές στις συμμετοχές του στην κορυφαία διοργάνωση. Ιδανικά δε, κύλησε γενικά η ελληνική παρουσία στην πόλη της Κροατίας, αφού επιτεύχθηκε πρόκριση σε άνδρες και γυναίκες κι από το στάδιο των γκρουπ κιόλας.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Ο κόσμος έδωσε το σύνθημα και το 15/15 δείχνει τον δρόμο

Η εθνική γυναικών είχε δείξει από την πρεμιέρα ότι είναι σε καλή κατάσταση και ότι κρατούσε την τύχη στα δικά της χέρια. Μπορεί να λύγισε από την Ιταλία, αλλά πραγματοποίησε αξιόλογη εμφάνιση και διεκδίκησε με πολλές πιθανότητες τη νίκη. Αφού λοιπόν, η Ιταλία σιγούρεψε από την Παρασκευή την πρωτιά και την πρόκριση, στην ελληνική πλευρά έμενε ν’ αποδώσει ξανά αυτό που πραγματικά μπορεί και ν’ αξιοποιήσει τη δεύτερη ευκαιρία κόντρα στη Φινλανδία, που ερχόταν από την τρίτη σειρά των seeding.

Το άγχος ήταν απόλυτα διαχειρίσιμο, η απόδοση κυμάνθηκε ξανά σε καλά επίπεδα  και ήρθε η νίκη με 3-0. Κανένα από τα τρία επί μέρους ματς δεν ήταν εύκολο, αλλά οι διεθνείς μας είχαν τις κατάλληλες επιλογές και τα ποιοτικά χτυπήματα στα κρίσιμα σημεία για να φτάσουν στην επικράτηση. Στα τελευταία χρόνια και την επαναφορά των προκριματικών η εθνική μας κάνει το 4 στα 4 στις προκρίσεις μετά από το 2017, το 2019 και το 2021.

ΠΑΡΙΔΗ: «ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΛΗ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ»

Εκ μέρους όλης της ομάδας σχολίασε την επιτυχία στην ιστοσελίδα της ΕΦΟΕπΑ η Κωνσταντίνα Παρίδη: «Είμαστε πολύ χαρούμενες γιατί πετύχαμε τον στόχο της πρόκρισής μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού 2023. Συνολικά είχαμε καλή απόδοση αυτό το διήμερο, ιδανικά θα θέλαμε να καταφέρουμε και μία νίκη απέναντι στην Ιταλία, μιας και όλα τα παιχνίδια ήταν αρκετά κοντά. Παρόλα αυτά καταφέραμε την πρόκριση με τη σημερινή νίκη κόντρα στη Φινλανδία και στοχεύουμε πλέον σε μια καλή απόδοση και στην τελική φάση του θεσμού, στη Σουηδία».

Η Παρίδη άρχισε ξανά το ματς, αυτή τη φορά από τη θέση 2. Ήταν πολύ αποτελεσματική απέναντι στην 1η Φινλανδή, την Ντόνερ και νίκησε 3-0 σετ βρίσκοντας λύσεις στην πίεση του 2ου και του 3ου σετ.

Από τη θέση 1 η Τόλιου πήρε αμέσως τον έλεγχο κόντρα στην Μπετζ. Ούτε η μείωση του σκορ άλλαξε την εικόνα του αγώνα και πήρε τη νίκη με 3-1 σετ.

Στο τρίτο στη σειρά ματς αγωνίστηκε η Αλίκη Κιούφη με αντίπαλο την Τιτιέβσκαγια. Με λίγες παραστάσεις από τέτοια ματς με την εθνική γυναικών, αλλά με μεγάλη εμπειρία γενικά ως αθλήτρια, ξέφυγε από την πολύ δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε με την απώλεια του 1ου σετ. Πήρε στην παράταση και με ανατροπές το 2ο και το 3ο σετ και με καλύτερη ψυχολογία πια ήταν τρομερά αποδοτική στο 4ο σετ για να διαμορφώσει το τελικό 3-0 και να κλείσει την υπόθεση της πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σουηδίας. Στον πάγκο κάθισε η Μαλαματένια Παπαδημητρίου, που ήταν στην τριάδα χτες εναντίον της Ιταλίας.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Φινλανδία-Ελλάδα 0-3:

Μαρίνα Ντόνερ-Κωνσταντίνα Παρίδη 0-3 (7-11, 9-11, 10-12)

Ραμόνα Μάαριτ Μπετζ-Κατερίνα Τόλιου 1-3 (4-11, 6-11, 11-7, 6-11)

Αλεξάνδρα Τιτιέβσκαγια-Αλίκη Κιούφη 1-3 (11-9, 13-15, 10-12, 5-11)

Το μεσημέρι κρίθηκε και η 3η θέση στο 5ο γκρουπ των ανδρών, όπου κυριάρχησε η εθνική μας ομάδα. Την πήρε δύσκολα η Ισπανία όταν νίκησε 3-2 την Ιρλανδία κι έτσι στο τελικό στάδιο των αγώνων στο Όσιγιεκ πάει στα πλέι οφ για να διεκδικήσει το τελευταίο «εισιτήριο» για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Με τον ίδιο τρόπο θα δοθούν δύο ακόμα προκρίσεις στις γυναίκες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ