Ο Κούβελας και η Τασιού πρωταθλητές Ελλάδας στην ηλικιακή κατηγορία κάτω των 11

Ο Κούβελας και η Τασιού πρωταθλητές Ελλάδας στην ηλικιακή κατηγορία κάτω των 11

Ο Γιώργος Κούβελας στα αγόρια και η Ελπίδα Τασιού στα κορίτσια αναδείχτηκαν σήμερα 26/05 πρωταθλητές Ελλάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης 2022-2023 στην ηλικιακή κατηγορία κάτω των 11 ετών.

Γράφουν δε και ιστορία τρόπον τινά, καθώς το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στα Τρίκαλα ήταν το πρώτο, που έγινε ποτέ σε αυτή τη νέα ηλικιακή κατηγορία των μίνι παμπαίδων και των μίνι παγκορασίδων. Ο αθλητής του ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης προχώρησε ως 5ο φαβορί και στον τελικό έκαμψε το 2ο φαβορί, τον Μάριο Σερίδη από τις Σάρισες Φλώρινας με 3-0 σετ. Η Θεσσαλονικιά αθλήτρια από τον ΑΟ Θέρμης Θερμαίος ήταν 1ο φαβορί και ξεπέρασε στον τελικό με το ίδιο σκορ τη Μιχαέλα Λαγκουβάρδου (Νο 2) από το Πέρα Θεσσαλονίκης.

Τα Πανελλήνια πρωταθλήματα στο κλειστό γυμναστήριο Κατσιμήδου Τρικάλων άρχισαν το πρωί με το ομαδικό παμπαίδων και παγκορασίδων. Το πρωτάθλημα για τα παιδιά έως 11 ετών αφορούσε μόνο το απλό και άρχισε και τελείωσε σήμερα Παρασκευή. Η μεγάλη αθλητική εκδήλωση θα συνεχιστεί με τους αθλητές και τις αθλήτριες μέχρι 13 ετών, αύριο 27/05 θα τελειώσει το ομαδικό και μεθαύριο 28/05 τα ατομικά.

Διαβάστε επίσης: Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, η «εμπειρία», το παράδειγμα Μαρτίνς και οι υποθέσεις τύπου Κρέσπο, Ριέρα…

Τη μεγάλη αθλητική εκδήλωση διεξάγει η ελληνική ομοσπονδία με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, τον Δήμο Τρικκαίων και τον Φιλόδοξο Α.Σ. Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Τρικάλων. Καλός οιωνός για τη συνέχεια η σωστή οργάνωση, που υπάρχει από την πρώτη στιγμή, ενώ είναι κατάλληλες και οι αγωνιστικές συνθήκες. Επίσης, οι άνθρωποι του τοπικού σωματείου με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Ψοφάκη εξασφάλισαν παροχές για τα παιδιά και τρέχουν για να τακτοποιήσουν κάθε εκκρεμότητα, ενώ οργανώνουν και το live streaming με 2 παράλληλες ροές (είχε προβλήματα στην αρχή, αλλά προχώρησε και βγαίνει μέσα από το κανάλι της ομοσπονδίας στο youtube).

Στο απλό μίνι παμπαίδων πήραν μέρος 26 αγόρια με 1 απουσία της τελευταίας στιγμής. Στο απλό μίνι παγκορασίδων οι συμμετοχές ήταν 22. Στην πρώτη φάση έγιναν γκρουπ και στη δεύτερη νοκ άουτ παιχνίδια σε ταμπλό των «16». Φυσικά τα βλέμματα των φίλων του αθλήματος έπεσαν με ζωηρό ενδιαφέρον και στα μικρότερα παιδιά, τα οποία έδειξαν το ταλέντο τους, χάρηκαν τους αγώνες μίας νέας πανελλήνιας διοργάνωσης μετά από τα αναπτυξιακά τουρνουά και χάρισαν θαυμάσιες στιγμές.

Στους μίνι παμπαίδες έφτασαν στον τελικό δύο αθλητές, που από νωρίς φέτος άφησαν σημάδια της αξίας τους και είχαν και χρυσά μετάλλια στα ανοιχτά πρωταθλήματα της σεζόν. Ο Κούβελας απέδωσε καλύτερα από τον Σερίδη και πήρε τη νίκη με 3-0 σετ (11-5, 11-8, 11-3).

Στην πορεία του μέχρι τον τελικό ο Κούβελας κατέκτησε πρώτα την κορυφή στο 5ο γκρουπ. Επιβλήθηκε με 3-0 σετ του Μάξιμου Πολυχρονόπουλου (ΑΣΕΑ Καβάλας), του Αλέξανδρου Φουσέκη (Παγώνα Πάτρας) και του Απόστολου Κοντόπουλου (Ωρίων ΑΠΟ Χίου).

Στον γύρο των «16» απέκλεισε τον Φίλιππο Παπανικολάου του Πέρα Αθηνών με 3-0 σετ, στην 8άδα τον Δημήτρη-Μάριο Αλεξανδρίδη του Τελαμώνα Σαλαμίνας (1ο φαβορί της κατηγορίας) με 3-1 και στην 4άδα τον Ευάγγελο Χρυσοστομίδη από τις Σάρισες Φλώρινας με 3-0.

Αντίστοιχα ο Σερίδης πρώτευσε αρχικά στο 2ο γκρουπ. Κατέβαλλε με 3-0 σετ τον Κωνσταντίνο Μπελλή (Άρης Νικαίας), τον Χρήστο Τσακαλίδη (ΑΣΕΑ Καβάλας) και τον Γιώργο Κυρίτση (ΣΕΑ Κοζάνης).

Στον 1ο γύρο του ταμπλό είχε bye, στα προημιτελικά επιβλήθηκε του Μάξιμου Πολυχρονόπουλου (ΑΣΕΑ Καβάλας) με 3-0 σετ και στα ημιτελικά του Κωνσταντίνου Μπελλή (Άρης Νικαίας) επίσης με 3-0 σετ. Ο Χρυσοστομίδης, το 3ο φαβορί και ο Μπελλής, ο οποίος σημειωτέον ήταν νούμερο 18 στα seeding, πήραν το χάλκινο μετάλλιο.

Στο απλό μίνι παγκορασίδων η Τασιού επιβεβαίωσε τον ρόλο του 1ου φαβορί, χωρίς βεβαίως να έχει εύκολο έργο. Στον τελικό νίκησε με 3-0 σετ τη Μιχαέλα Λαγκουβάρδου, η οποία είχε ένα χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Κ11 στα φετινά αναπτυξιακά (11-7, 11-5, 11-2). Στον ίδιο θεσμό η Τασιού είχε επιλέξει ν’ αγωνίζεται με τις παγκορασίδες.

Στην πορεία της μέχρι τον τελικό η Τασιού αναδείχτηκε αρχικά νικήτρια στο 1ο γκρουπ όταν ξεπέρασε την Ευαγγελία Γκερλεκτσή του ΑΣΕΑ Καβάλας και τη Μαρία-Μαρκέλλα Κοντοπούλου του Ωρίωνα ΑΠΟ Χίου με 3-0 σετ. Στο ταμπλό πέρασε χωρίς αγώνα τον γύρο των «16», στην 8άδα απέκλεισε την Κωνσταντίνα Φλοπούλου (ΑΟ Ξυλοκάστρου) με 3-0 σετ και στην 4άδα την Αναστασία Μιχάλαρου (Πρόοδος Βουτζάς Ραφήνας) με 3-2 και στην παράταση του 5ου σετ!

Η Λαγκουβάρδου επικράτησε πρώτα στο 2ο γκρουπ, όπου νίκησε την Κωνσταντίνα Φιλοπούλου (ΑΟ Ξυλοκάστρου) με 3-1 σετ και τη Θεοδώρα Στρωματά (ΦΑΣ Τρικάλων) με 3-0. Μετά το bye ξεπέρασε την Παναγιώτα Τσέκαρη (Σάρισες Φλώρινας) με 3-0 σετ για να δώσει κι εκείνη αργότερα συναρπαστικό ημιτελικό και να επικρατήσει της Ανθής Τούλια (Πρόοδος Βουτζάς Ραφήνας) με 3-2 σετ. Η Τούλια, που άρχισε ως νούμερο 9 και η Μιχάλαρου (Νο 4) κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

Στους αγώνες βρέθηκε από την πρώτη μέρα ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος μάλιστα πήγε στο γυμναστήριο με το ποδήλατο μέσο που ως γνωστόν, χρησιμοποιείται πολύ, έτσι κι αλλιώς στην πόλη. Τις δύο απονομές επάθλων έκαναν μαζί ο δήμαρχος και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ΕΦΟΕπΑ Ξένια Στάθη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ