Η FIG επέτρεψε την συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων γυμναστών υπό ουδέτερη σημαία

Η FIG επέτρεψε την συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων γυμναστών υπό ουδέτερη σημαία

Θα επιτρέψει σε Ρώσους και Λευκορώσους γυμναστές και γυμνάστριες να συμμετέχουν υπό ουδέτερη σημαία στους αγώνες της, από την 1η Ιανουαρίου 2024, η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG) αποφάσισε να επιτρέψει σε Ρώσους και Λευκορώσους γυμναστές και γυμνάστριες, να συμμετέχουν υπό ουδέτερη σημαία στους αγώνες της, από την 1η Ιανουαρίου 2024, όπως ανακοινώθηκε με σχετικό δελτίο Τύπου.

Αποκλεισμένοι από διεθνείς αγώνες από τον Μάρτιο του 2022 λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι γυμναστές από αυτές τις δύο χώρες ενδέχεται να γίνουν δεκτοί ξανά ως ουδέτεροι αθλητές και «υπό αυστηρές προϋποθέσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση:

Διαβάστε επίσης: Η ιδέα του Ιτούδη για την Εθνική είναι… ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα

«Η FIG αποφάσισε να επιτρέψει, υπό αυστηρούς όρους, την συμμετοχή αθλητών και προσωπικού υποστήριξης ρωσικής και λευκορωσικής αθλητικής εθνικότητας σε διοργανώσεις που εγκρίνονται από την FIG και αναφέρονται στο ημερολόγιο της ως « ουδέτεροι μεμονωμένοι αθλητές». Ωστόσο, όπως προστίθεται σχετικά, η απόφαση για ενδεχόμενη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, «είναι ευθύνη της ΔΟΕ».

«Με την αποδοχή Ρώσων και Λευκορώσων γυμναστών να αγωνίζονται ως ανεξάρτητοι ουδέτεροι αθλητές, η FIG διασφαλίζει ότι τα δικαιώματα όλων των αθλητών γίνονται σεβαστά και στέλνει ένα μήνυμα στον κόσμο ότι η γυμναστική επιδιώκει την ειρήνη», δήλωσε ο πρόεδρος της FIG, Μορινάρι Γουατανάμπε.

Η απόφαση αυτή ακολουθεί τις συστάσεις της ΔΟΕ, που επιβεβαίωσε την επιθυμία της να επανενσωματώσει Ρώσους και Λευκορώσους στον παγκόσμιο αθλητισμό, υπό ουδέτερη σημαία. Εναν χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι διεθνείς ομοσπονδίες δεν βρίσκονται στην ίδια γραμμή, δεδομένου ότι παραδείχγματος χάριν, ο στίβος και η κολύμβηση, διατηρούν τα μέτρα αποκλεισμού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ