Επιστροφή Κρεάνγκα στην ελληνική Α1 μετά από 28 χρόνια – Γκιώνης, Σγουρόπουλος κι άλλοι τοπ αθλητές μας μπορούν ν’ αγωνιστούν κανονικά στο ελληνικό πρωτάθλημα

Επιστροφή Κρεάνγκα στην ελληνική Α1 μετά από 28 χρόνια – Γκιώνης, Σγουρόπουλος κι άλλοι τοπ αθλητές μας μπορούν ν’ αγωνιστούν κανονικά στο ελληνικό πρωτάθλημα

Μία εντυπωσιακή κίνηση από την ελληνική αγορά, μία έκπληξη για πολλούς, επιφύλαξε η φετινή μεταγραφική περίοδος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα επανεμφανίζεται στην Α1 εθνική κατηγορία μετά από 28 ολόκληρα χρόνια!

Μία εντυπωσιακή κίνηση από την ελληνική αγορά, μία έκπληξη για πολλούς, επιφύλαξε η φετινή μεταγραφική περίοδος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα επανεμφανίζεται στην Α1 εθνική κατηγορία μετά από 28 ολόκληρα χρόνια! Ήταν καλοκαίρι του 1995 όταν άφησε τον πρωταθλητή Α.Κ. Ζωγράφου (το σωματείο, στο οποίο είχε κάνει δελτίο όταν ήρθε στην Ελλάδα από τη Ρουμανία) για ν’ αρχίσει την τεράστια διεθνή καριέρα του με πρώτο σταθμό την Αυστρία και φέτος, στα 51 του χρόνια, γυρίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα για λογαριασμό του Άρη Νικαίας! Η πειραϊκή ομάδα επέστρεψε φέτος στην κορυφαία κατηγορία. Στην προσπάθειά της για καλή πορεία θα έχει και τη βοήθεια του θρυλικού Κρεάνγκα και οι Έλληνες φίλαθλοι θ’ αδημονούν σίγουρα να τον ξαναδούν στα τραπέζια έστω και στη δύση της καριέρας του. Ποιότητα στο πρωτάθλημα θα προσθέσουν κι άλλοι κορυφαίοι διεθνείς μας, απλά δεν αναφέρονται στο πρακτικό των μεταγραφών της ομοσπονδίας επειδή μένουν στην ίδια ομάδα: Δεν θα έχουν φέτος δέσμευση από τις χώρες των ξένων σωματείων τους και θα μπορούν να ενισχύσουν στην Α1 ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος τον Παναθηναϊκό, ο Γιάννης Σγουρόπουλος και ο Γιώργος Σταματούρος τον Ολυμπιακό.

Διαβάστε επίσης: Οριστικό: Έρχεται στον Ολυμπιακό ο Κένεντι – Όλες οι λεπτομέρειες

Γενικά το μεταγραφικό δούναι και λαβείν ούτε αυτό το καλοκαίρι είχε πολλές αξιοσημείωτες αλλαγές στην Α1 με Έλληνες αθλητές (οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλο το πρακτικό μεταγραφών 1 στο λινκ https://rb.gy/00gch).

Ο ΟΕΑ Ρεθύμνου θα έχει συνεργασία με τον πρωταθλητή Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών το 2021 Ιάσονα Κορδούτη και τον πρωταθλητή Ελλάδας του απλού εφήβων το 2022 Στάθη Μανωλόπουλο. Ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού μικτού Νέων ανδρών-Νέων γυναικών Ζήσης Δουκέρης πήγε στον Παναθηναϊκό. Ο Άρης Νικαίας εκτός από τον Κρεάνγκα πήρε από το εσωτερικό φέτος για το ρόστερ του τον νεαρό πρωταθλητή Γεράσιμο Πετρή.

Στις γυναίκες η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού Νέων γυναικών το 2022 Χρυσή Φωτιάδου γυρίζει στις Σάρισες Φλώρινας. Η 1η Βαλκανιονίκης του διπλού κορασίδων το 2022 Λεμονιά Γκαϊντατζή γυρίζει στον ΑΣΕΑ Καβάλας, εκεί μετακινήθηκε και η συμπαίκτριά της στην εθνική νεανίδων Κατερίνα Αλεξούδη. Οι σημερινές πρωταθλήτριες Ελλάδας Under 19 Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη, Μαρία-Ιωάννα Κρεάνγκα μετακινήθηκαν από τον Ολυμπιακό στον ΓΑΟ Πειραιά και την αντίθετη πορεία έκανε η παλιά πρωταθλήτρια Ελλάδας γυναικών Δέσποινα Δάνδουλα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ